slechthorende voetballers
15 februari 2018
Rubriek Gehoor

Tips om lekker te sporten met een hoortoestel

Bij het begin van een nieuw jaar staat sporten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Daar hoeft het dragen van een hooroplossing geen belemmering in te zijn.

Tips om lekker te sporten met een hoortoestel

Bij het begin van een nieuw jaar staat sporten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Daar hoeft het dragen van een hooroplossing geen belemmering in te zijn. Lekker sporten kan ook heel goed met een hoortoestel. Lees hieronder onze tips en geniet nog meer van u sportervaring.

Tip 1: Overleg met uw audicien

Vertel uw audicien over de sport die u beoefent of wilt gaan beoefenen. Het type hoortoestel dat het beste bij u past wordt namelijk niet alleen bepaald door uw gehoorverlies maar ook door uw lichamelijke activiteit. ‘In het oor’ hoortoestellen of hoortoestellen die in de gehoorgang worden gedragen zijn beter beschermd tegen wind en regen dan de zogenaamde ‘achter het oor’ hoortoestellen.

Tip 2: Hulpmiddelen tijdens het sporten

Investeer in beschermende hulpmiddelen. Wanneer u ‘achter het oor’ hoortoestellen draagt, maak ze dan vast met een extra koordje zodat ze niet op de grond kunnen vallen als ze per ongeluk van uw oor losraken. Zo’n koordje voorkomt ook dat uw hoortoestellen uitvallen door zweet. Wat ook nog wel eens kan helpen is een stukje keukenpapier achter het hoortoestel. Dit vangt het zweet op. Een teveel aan vocht kan de hoortoestellen beschadigen. Het is dan ook raadzaam om na het sporten een droogapparaat te gebruiken. Zo’n apparaat verwijdert het vocht uit het hoortoestel. Handig is het verder om tijdens het sporten een zweetband te dragen. Zo’n band voorkomt dat zweet uw oren indruppelt. Mensen die een watersport beoefenen, zoals zwemmen of roeien, of veel zweten, zijn gebaat bij waterdichte hoortoestellen.

Tip 3: Ear Gear beschermhoesje voor hoortoestellen

De Ear Gear beschermhoesjes zijn te gebruiken tijdens het sporten en beschermen de hoortoestellen tegen zweet, vocht, vuil en kunnen zelfs helpen tegen mogelijk verlies van de hoorstellen. Daarnaast kunnen ze bijdragen bij het onderdrukken van het geruis van de wind. Deze beschermhoesjes zijn gemaakt van een waterafstotende nylon stof en zijn daardoor uitwasbaar en kunnen hierdoor hergebruikt worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende hoortoestellen. De Ear Gear zijn verkrijgbaar in onze Beter Horen winkels.

Tip 4: Informeer uw medesporters

Informeer uw sportmaatjes, zeker wanneer u uw hoortoestellen niet draagt tijdens het sporten. Anderen moeten weten dat u bepaalde signalen kunt missen zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Soms is het nodig om op een andere manier te communiceren. Bijvoorbeeld door gebaren te maken in plaats van op een fluitje te blazen.

Meer weten over sporten met een hoortoestel? Kom gerust langs bij een van onze Beter Horen winkels als u vragen heeft over sporten met een hoortoestel. Onze audiciens helpen u graag verder.

15 februari 2018
Rubriek Gehoor

Tips om lekker te sporten met een hoortoestel

Bij het begin van een nieuw jaar staat sporten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Daar hoeft het dragen van een hooroplossing geen belemmering in te zijn.

Lees meer

8 tips voor beter horen op het werk

Achtergrondlawaai, echo’s of mompelende collega’s zijn zomaar een paar van de uitdagingen die een slechthorende dagelijks tegenkomt op het werk. Met een paar slimme tips en trucs gaat u die allemaal te lijf.
 
Lees meer

5 redenen waarom een hoortoestel mooier maakt

Nederlanders met gehoorverlies wachten gemiddeld 7 jaar voordat ze er iets aan doen. We hebben het niet in de gaten of stellen het nog eventjes uit. Want een hoortoestel is niet zo mooi toch? Dat is best jammer, want met een hoortoestel ga je er juist beter uitzien. Lees hieronder waarom.
 
Lees meer

Beveel Beter Horen aan en ontvang samen 75 euro!

Bent u tevreden over onze dienstverlening en de hooroplossing die wij samen met u hebben gekozen? Wellicht kent u iemand in uw naaste omgeving bij wie u Beter Horen wilt aanbevelen. Vul dan de ‘Samen beter horen bon’ in en geef deze aan hem of haar.
Lees meer

9 tips om thuis beter te horen

Met de juiste inrichting en indeling van uw huis kunt u het hoorcomfort in huis flink verbeteren. Dit is voor iedereen prettig, maar zeker voor mensen die minder goed horen. Bekijk onze tips voor het verbeteren van de akoestiek en maak uw woonomgeving zo aangenaam mogelijk.

Lees meer

De TV beter verstaan

Nog een maandje en dan starten de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Op 9 februari welteverstaan. Van heel vroeg in de ochtend tot aan het begin van de middag kunt u live genieten van topsport en natuurlijk onze helden. Kijkt u er al naar uit om ’s ochtends direct achter uw TV te kruipen? Met onze speciale luisterhulpen verstaat u de TV perfect zonder het geluid van de televisie of radio harder te zetten. En stoort u geen huisgenoten (of buren) die zich misschien graag nog eens omdraaien.

Lees meer

Gratis nazorg, ook op vakantie

U wilt natuurlijk dat uw hoortoestel altijd goed werkt. Regelmatig onderhoud en service zijn daarom belangrijk. Bij ons is deze nazorg voor vijf jaar inbegrepen. We helpen in de zomermaanden in onze winkel ook veel klanten van Beter Horen winkels in andere plaatsen. Mensen die op vakantie waren bij ons in de buurt.

Lees meer

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers met één of meerdere filters. Elk paar otoplastieken is uniek, omdat ze zijn afgestemd op de individuele omstandigheden van de gebruiker. Het verschil met oordoppen is dat oordoppen een universele uitvoering hebben, die zich vanzelf vormen naar de gehoorgangen. Dat terwijl otoplastieken altijd op maat worden gemaakt, zodat ze de gehoorgang precies afsluiten. Daarnaast gaan otoplastieken een lange(re) tijd mee, namelijk ongeveer twee tot drie jaar.

Lees meer

Eerste hulp bij oorsuizen

​Een verpleegkundige is ongeveer 15 jaar geleden geopereerd aan haar rechteroor. Alleen aan haar rechterzijde heeft ze een gehoorverlies. Hiervoor draagt ze aan de rechterkant al jaren een hoortoestel en dat beviel tot nu toe goed. Sinds een half jaar heeft ze echter hevige tinnitusklachten. Vooral ’s nachts hoort ze brom- en sisgeluiden. Dit is begonnen na een zeer stressvolle periode.

Lees meer

Video over tinnitus therapie


Tinnitus, wat is het en wat kun je er aan doen? Wij hebben een unieke tinnitus behandeling die in 75% van de gevallen een aanzienlijke verlichting van de tinnitus klachten oplevert. Bekijk hieronder de video.

 
Lees meer

Gehoorbescherming bij tinnitus

Circa anderhalf jaar geleden bezocht een man van rond de 30 jaar, voor het eerst onze winkel. Hij had last van heftig oorsuizen aan zijn rechterzijde. De KNO-arts had hiervoor geen medische oorzaak kunnen vaststellen. Op advies van het audiologisch centrum koos hij voor een hoortoestel met een zogenaamde tinnitusmaskeerder. Een tinnitusmaskeerder of tinnitusmasker, zoals het ook wel eens genoemd wordt, maakt zelf (een ruisachtig) geluid. Doel hiervan is dat mensen hierdoor hun eigen tinnitus minder of zelfs niet meer horen. Dit hoortoestel bracht mijn klant in ieder geval de nodige verlichting.

Lees meer

Met ruisonderdrukker eindelijk weer slapen

Tinnitus betekent dat je een piep, suis of ander geluid hoort dat er niet is. Iedereen heeft daar wel eens last van. Bijvoorbeeld na een rumoerig feestje of een concert. Maar sommige mensen ervaren dit voortdurend.

Lees meer

Doof aan één oor? Kies voor een cros-hoortoestel

Al jaren pas ik bij mensen met één doof oor een cros-hoortoestel aan. Ik zie welke grote verbeteringen het hoortoestel deze klanten heeft gebracht. Vandaar dat ik er graag wat meer over vertel.

Lees meer

Oordoppen zorgen voor goede nachtrust

Soms hebben kinderen leuke uitspraken, maar mijn man kan er ook wat van. Een paar weken geleden heb ik afdrukjes gemaakt van zijn oren. Ik snurk namelijk volgens hem en daarom wilde hij graag "slaapdoppen" om minder te horen. Dat kan, want die verkopen wij ook bij Beter Horen. Ik had al eens een paar universele slaapdoppen meegenomen en dat hielp inderdaad heel goed. Daarom moesten we nu maar eens doppen op maat maken.
 
Lees meer

Slechthorende jongeren jagen hun dromen na

De openheid van Marie-Laure (16 jaar), het optimisme van David (21), de passie van Bianca (35) en het doorzettingsvermogen van Max (28): dát valt op aan de slechthorende jongeren die Stan van Kesteren interviewde voor zijn mini-documentaire ‘Slechthorend. Nou en?!’

Lees meer

Slechthorend viertal gaat het nog ver schoppen

Dovenvoetbal. Het lijkt moeilijk voor te stellen. Want hoe werkt dat precies? De spelers waarschuwen elkaar met gebaren, de trainer geeft voor de wedstrijd instructies en de scheidsrechter werkt met een vlaggetje in plaats van een fluitje. Maar het fanatisme en het plezier is precies hetzelfde. Kijk maar naar Patrick Lanser, voetballer, slechthorend en nét geselecteerd voor SPV’81. Geboren om te winnen Patrick Lanser had selectievoetbal al uit z’n hoofd gezet. Niet alleen omdat hij met z’n 32 jaar al wat ouder is, maar vooral vanwege zijn slechthorendheid. Nog een jaartje door blijven voetballen bij VVAC 4 samen met z’n maatjes had hij ook best gevonden. Misschien niet op het hoogste niveau, maar de wil om te winnen was er niet minder om. Toen werd hij benaderd door Raymond Lantinga, bondscoach van het Nederlandse dovenelftal, of hij bij SP’81 wilde voetballen.

Lees meer

Het geheime leven van klanken

Geluidkunstenaar Hans van Koolwijk onderzoekt al ruim dertig jaar het oerfenomeen geluid. Zijn boek heet KLANK IS MATERIE.
Lees meer

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw hoortoestellen

Wanneer u uw hoortoestellen zo’n 15 uur per dag draagt, betekent dit dat u ze per jaar ongeveer 5.500 uur in hebt. Na vijf jaar hebben de hoortoestellen meer dan 27.000 uur gewerkt! In weer en wind, in de zon en in de regen. Goed onderhoud is dan ook zéér belangrijk voor de levensduur van uw hoortoestellen zodat u optimaal kunt blijven verstaan. 

Lees meer

Werk aan de weg voor slechthorenden

Kan ik als slechthorende toch mijn droombaan krijgen? Hoe krijgt mijn werkgever er begrip voor dat ik minder goed hoor? Zijn er mogelijkheden om mijn werkplek aan te passen? Zomaar wat vragen waar u mee rond kunt lopen als u werkt én slechthorend bent. Misschien u ook?

Lees meer

Muziek ervaren in gebarentaal

Muziek is voor veel mensen genieten. Je wordt door een liedje of muziekstuk meegevoerd naar een andere wereld. Het kan troost bieden, hoop geven, een uitlaatklep zjin.

Lees meer