10 januari 2018
Rubriek Gehoor

9 tips om thuis beter te horen

Met de juiste inrichting en indeling van uw huis kunt u het hoorcomfort in huis flink verbeteren. Dit is voor iedereen prettig, maar zeker voor mensen die minder goed horen. Bekijk onze tips voor het verbeteren van de akoestiek en maak uw woonomgeving zo aangenaam mogelijk.

10 januari 2018
Rubriek Gehoor
Lees meer

Gratis lektest voor oordoppen op maat

Oordoppen op maat bieden de beste gehoorbescherming. Ze worden immers helemaal passend voor uw oren gemaakt. Daarom sluiten ze perfect aan en dragen ze erg comfortabel. De geluidsbeleving is optimaal terwijl de afdichting 100% is. Wie oordoppen op maat draagt doet er goed aan om af en toe te controleren of de oordoppen nog goed passen. Want onze oren groeien ons hele leven door.
Lees meer

5 handige weetjes over hoortoestel batterijen

Batterijen voor uw hoortoestel – u zult ze vaak in handen hebben gehad. Maar wat weet u nu eigenlijk echt over deze kleine krachtpatsers? Wij hebben onze 5 leukste weetjes voor u op een rijtje gezet. 
Lees meer

Vrouwen horen beter dan mannen

Venus wint als we het over horen hebben. Want vrouwen horen beter dan mannen! Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het mannelijk gehoor​ twee keer zo snel afneemt als bij vrouwen. Daarnaast hebben vrouwen over het algemeen tot hun vijftigste jaar een hogere hoorgrens bij een spraakfrequentie van rond de 1000 hertz. Volgens sommige experts kan dit voor een deel het verschil verklaren in luister- en leervaardigheden en zijn vrouwen daarom betere praters.
Lees meer

Hoortoestellen zo klein als een pil

Een van mijn klanten was haar hoortoestel kwijt. Ze wist zeker dat ze het de avond ervoor uit haar oor had gehaald en had weggelegd. De vaste plek was naast haar bord aan de ontbijttafel. Na lang zoeken en nadenken kreeg ze de schrik van haar leven: ze had haar pillen al ingenomen, maar nu zag ze die nog liggen op tafel! In plaats van haar pillen in te nemen had ze haar in-het-oor hoortoestel ingenomen met een glas water!

Lees meer

Hoorhulpmiddelen met bluetooth

Bluetooth is een communicatietechniek waarmee we steeds gemakkelijker draadloos contact kunnen maken met heel veel apparaten in onze omgeving. Een bekend voorbeeld is de mobiele telefoon. Dankzij bluetooth kan deze draadloos communiceren met uw hoortoestel. U hoeft het telefoontoestel niet meer bij uw oor te houden, u heeft geen last meer van gepiep en kunt het gesprek optimaal verstaan.

Lees meer

Audiogram lezen

Een audiogram is een grafische weergave van de werking van uw gehoor. Er bestaan verschillende soorten audiogrammen. Met het woord ‘audiogram’ wordt meestal een toonaudiogram bedoeld. Dit maakt een audicien tijdens een gehoortest om te zien hoe goed uw gehoor is.
Lees meer

Gehoorbescherming bij tinnitus

Circa anderhalf jaar geleden bezocht een man van rond de 30 jaar, voor het eerst onze winkel. Hij had last van heftig oorsuizen aan zijn rechterzijde. De KNO-arts had hiervoor geen medische oorzaak kunnen vaststellen. Op advies van het audiologisch centrum koos hij voor een hoortoestel met een zogenaamde tinnitusmaskeerder. Een tinnitusmaskeerder of tinnitusmasker, zoals het ook wel eens genoemd wordt, maakt zelf (een ruisachtig) geluid. Doel hiervan is dat mensen hierdoor hun eigen tinnitus minder of zelfs niet meer horen. Dit hoortoestel bracht mijn klant in ieder geval de nodige verlichting.

Lees meer

Eerste hulp bij oorsuizen

​Een verpleegkundige is ongeveer 15 jaar geleden geopereerd aan haar rechteroor. Alleen aan haar rechterzijde heeft ze een gehoorverlies. Hiervoor draagt ze aan de rechterkant al jaren een hoortoestel en dat beviel tot nu toe goed. Sinds een half jaar heeft ze echter hevige tinnitusklachten. Vooral ’s nachts hoort ze brom- en sisgeluiden. Dit is begonnen na een zeer stressvolle periode.

Lees meer

Beveel Beter Horen aan en ontvang samen 75 euro!

Bent u tevreden over onze dienstverlening en de hooroplossing die wij samen met u hebben gekozen? Wellicht kent u iemand in uw naaste omgeving bij wie u Beter Horen wilt aanbevelen. Vul dan de ‘Samen beter horen bon’ in en geef deze aan hem of haar.
Lees meer

Blootstelling aan lawaai ernstige gevolgen voor gezondheid

Constante blootstelling aan lawaai is zo slecht voor onze gezondheid dat wetenschappers al spreken van geluidsziektes. Een reductie van slechts vijf decibel kan jaarlijks alleen al in ons land honderden levens redden.
Lees meer

Goede communicatie: tips voor slecht- en goedhorenden

Voor goed- en slechthorenden is het niet altijd even gemakkelijk om samen een gesprek te voeren. Daarom hier enkele simpele tips om de communicatie soepeler te laten verlopen.
Lees meer

Met ruisonderdrukker eindelijk weer slapen

Tinnitus betekent dat je een piep, suis of ander geluid hoort dat er niet is. Iedereen heeft daar wel eens last van. Bijvoorbeeld na een rumoerig feestje of een concert. Maar sommige mensen ervaren dit voortdurend.

Lees meer

Hoortoestellen goed voor balans 65-plussers met gehoorverlies

Het evenwicht van senioren met gehoorverlies is beter wanneer zij hun hoortoestellen gebruiken. Dit laat Amerikaans onderzoek van Washington University School of Medicine in St. Louis zien.
Lees meer

Zwemdopjes: gehoorbescherming in het water

Vooral kinderen zijn ’s zomers veel in het water. Maar bij kinderen met tijdelijke oorproblemen, ontstekingen of gevoelige oren kan zwemwater problemen veroorzaken. Soms raadt de KNO-arts daarom zwemmen af. Voor een kind in de zomervakantie is dat een hele kwelling.

Lees meer

Tips om lekker te sporten met een hoortoestel

Bij het begin van een nieuw jaar staat sporten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Daar hoeft het dragen van een hooroplossing geen belemmering in te zijn.

Lees meer

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers met één of meerdere filters. Elk paar otoplastieken is uniek, omdat ze zijn afgestemd op de individuele omstandigheden van de gebruiker. Het verschil met oordoppen is dat oordoppen een universele uitvoering hebben, die zich vanzelf vormen naar de gehoorgangen. Dat terwijl otoplastieken altijd op maat worden gemaakt, zodat ze de gehoorgang precies afsluiten. Daarnaast gaan otoplastieken een lange(re) tijd mee, namelijk ongeveer twee tot drie jaar.

Lees meer

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw hoortoestellen

Wanneer u uw hoortoestellen zo’n 15 uur per dag draagt, betekent dit dat u ze per jaar ongeveer 5.500 uur in hebt. Na vijf jaar hebben de hoortoestellen meer dan 27.000 uur gewerkt! In weer en wind, in de zon en in de regen. Goed onderhoud is dan ook zéér belangrijk voor de levensduur van uw hoortoestellen zodat u optimaal kunt blijven verstaan. 

Lees meer

De TV beter verstaan

Nog een maandje en dan starten de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Op 9 februari welteverstaan. Van heel vroeg in de ochtend tot aan het begin van de middag kunt u live genieten van topsport en natuurlijk onze helden. Kijkt u er al naar uit om ’s ochtends direct achter uw TV te kruipen? Met onze speciale luisterhulpen verstaat u de TV perfect zonder het geluid van de televisie of radio harder te zetten. En stoort u geen huisgenoten (of buren) die zich misschien graag nog eens omdraaien.

Lees meer

7 Tips voor als uw hoortoestel nat is geworden

De meeste hoorapparaten zijn niet dol op vochtigheid. Met de zomer (met bijbehorende waterpret) in aantocht bieden wij u onze top tips voor wat te doen als uw hoortoestel nat is geworden. 
Lees meer

Team Beter Horen rent marathon voor stichting Eardrop

Onlangs liep een team van 16 enthousiaste Beter Horen collega's de marathon van Rotterdam om geld op te halen voor Stichting Eardrop. Deze stichting zet zich in voor dove en slechthorende kinderen in Kenia en Ethiopië.
Lees meer