06 april 2017
Rubriek Gehoor

Slechthorende jongeren jagen hun dromen na

De openheid van Marie-Laure (16 jaar), het optimisme van David (21), de passie van Bianca (35) en het doorzettingsvermogen van Max (28): dát valt op aan de slechthorende jongeren die Stan van Kesteren interviewde voor zijn mini-documentaire ‘Slechthorend. Nou en?!’

06 april 2017
Rubriek Gehoor
Lees meer

Gratis nazorg, ook op vakantie

U wilt natuurlijk dat uw hoortoestel altijd goed werkt. Regelmatig onderhoud en service zijn daarom belangrijk. Bij ons is deze nazorg voor vijf jaar inbegrepen. We helpen in de zomermaanden in onze winkel ook veel klanten van Beter Horen winkels in andere plaatsen. Mensen die op vakantie waren bij ons in de buurt.

Lees meer

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers met één of meerdere filters. Elk paar otoplastieken is uniek, omdat ze zijn afgestemd op de individuele omstandigheden van de gebruiker. Het verschil met oordoppen is dat oordoppen een universele uitvoering hebben, die zich vanzelf vormen naar de gehoorgangen. Dat terwijl otoplastieken altijd op maat worden gemaakt, zodat ze de gehoorgang precies afsluiten. Daarnaast gaan otoplastieken een lange(re) tijd mee, namelijk ongeveer twee tot drie jaar.

Lees meer

Eerste hulp bij oorsuizen

​Een verpleegkundige is ongeveer 15 jaar geleden geopereerd aan haar rechteroor. Alleen aan haar rechterzijde heeft ze een gehoorverlies. Hiervoor draagt ze aan de rechterkant al jaren een hoortoestel en dat beviel tot nu toe goed. Sinds een half jaar heeft ze echter hevige tinnitusklachten. Vooral ’s nachts hoort ze brom- en sisgeluiden. Dit is begonnen na een zeer stressvolle periode.

Lees meer

Video over tinnitus therapie


Tinnitus, wat is het en wat kun je er aan doen? Wij hebben een unieke tinnitus behandeling die in 75% van de gevallen een aanzienlijke verlichting van de tinnitus klachten oplevert. Bekijk hieronder de video.

 
Lees meer

Gehoorbescherming bij tinnitus

Circa anderhalf jaar geleden bezocht een man van rond de 30 jaar, voor het eerst onze winkel. Hij had last van heftig oorsuizen aan zijn rechterzijde. De KNO-arts had hiervoor geen medische oorzaak kunnen vaststellen. Op advies van het audiologisch centrum koos hij voor een hoortoestel met een zogenaamde tinnitusmaskeerder. Een tinnitusmaskeerder of tinnitusmasker, zoals het ook wel eens genoemd wordt, maakt zelf (een ruisachtig) geluid. Doel hiervan is dat mensen hierdoor hun eigen tinnitus minder of zelfs niet meer horen. Dit hoortoestel bracht mijn klant in ieder geval de nodige verlichting.

Lees meer

Met ruisonderdrukker eindelijk weer slapen

Tinnitus betekent dat je een piep, suis of ander geluid hoort dat er niet is. Iedereen heeft daar wel eens last van. Bijvoorbeeld na een rumoerig feestje of een concert. Maar sommige mensen ervaren dit voortdurend.

Lees meer

Doof aan één oor? Kies voor een cros-hoortoestel

Al jaren pas ik bij mensen met één doof oor een cros-hoortoestel aan. Ik zie welke grote verbeteringen het hoortoestel deze klanten heeft gebracht. Vandaar dat ik er graag wat meer over vertel.

Lees meer

Oordoppen zorgen voor goede nachtrust

Soms hebben kinderen leuke uitspraken, maar mijn man kan er ook wat van. Een paar weken geleden heb ik afdrukjes gemaakt van zijn oren. Ik snurk namelijk volgens hem en daarom wilde hij graag "slaapdoppen" om minder te horen. Dat kan, want die verkopen wij ook bij Beter Horen. Ik had al eens een paar universele slaapdoppen meegenomen en dat hielp inderdaad heel goed. Daarom moesten we nu maar eens doppen op maat maken.
 
Lees meer

Slechthorende jongeren jagen hun dromen na

De openheid van Marie-Laure (16 jaar), het optimisme van David (21), de passie van Bianca (35) en het doorzettingsvermogen van Max (28): dát valt op aan de slechthorende jongeren die Stan van Kesteren interviewde voor zijn mini-documentaire ‘Slechthorend. Nou en?!’

Lees meer

Slechthorend viertal gaat het nog ver schoppen

Dovenvoetbal. Het lijkt moeilijk voor te stellen. Want hoe werkt dat precies? De spelers waarschuwen elkaar met gebaren, de trainer geeft voor de wedstrijd instructies en de scheidsrechter werkt met een vlaggetje in plaats van een fluitje. Maar het fanatisme en het plezier is precies hetzelfde. Kijk maar naar Patrick Lanser, voetballer, slechthorend en nét geselecteerd voor SPV’81. Geboren om te winnen Patrick Lanser had selectievoetbal al uit z’n hoofd gezet. Niet alleen omdat hij met z’n 32 jaar al wat ouder is, maar vooral vanwege zijn slechthorendheid. Nog een jaartje door blijven voetballen bij VVAC 4 samen met z’n maatjes had hij ook best gevonden. Misschien niet op het hoogste niveau, maar de wil om te winnen was er niet minder om. Toen werd hij benaderd door Raymond Lantinga, bondscoach van het Nederlandse dovenelftal, of hij bij SP’81 wilde voetballen.

Lees meer

Het geheime leven van klanken

Geluidkunstenaar Hans van Koolwijk onderzoekt al ruim dertig jaar het oerfenomeen geluid. Zijn boek heet KLANK IS MATERIE.
Lees meer

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw hoortoestellen

Wanneer u uw hoortoestellen zo’n 15 uur per dag draagt, betekent dit dat u ze per jaar ongeveer 5.500 uur in hebt. Na vijf jaar hebben de hoortoestellen meer dan 27.000 uur gewerkt! In weer en wind, in de zon en in de regen. Goed onderhoud is dan ook zéér belangrijk voor de levensduur van uw hoortoestellen zodat u optimaal kunt blijven verstaan. 

Lees meer

Werk aan de weg voor slechthorenden

Kan ik als slechthorende toch mijn droombaan krijgen? Hoe krijgt mijn werkgever er begrip voor dat ik minder goed hoor? Zijn er mogelijkheden om mijn werkplek aan te passen? Zomaar wat vragen waar u mee rond kunt lopen als u werkt én slechthorend bent. Misschien u ook?

Lees meer

Muziek ervaren in gebarentaal

Muziek is voor veel mensen genieten. Je wordt door een liedje of muziekstuk meegevoerd naar een andere wereld. Het kan troost bieden, hoop geven, een uitlaatklep zjin.

Lees meer

Top 5 veelvoorkomende symptomen bij beginnend gehoorverlies

Slechter horen ontstaat meestal niet van de ene op de andere dag: dit gebeurt heel geleidelijk. Vanaf het dertigste levensjaar gaat het gehoor langzaam achteruit. Veel mensen hebben het niet altijd direct in de gaten. Of willen het niet direct weten. En dat snappen wij als geen ander. 

U kunt op bepaalde momenten merken dat uw gehoor achteruit gaat. Wij hebben 5 veelvoorkomende symptomen voor u op een rijtje gezet. 

Lees meer

Wij lopen hard voor Stichting Eardrop

Slechthorende kinderen in Afrika voelen zich hulpeloos en alleen. Ze worden bovendien nog extra getroffen omdat hun beperking vaak niet wordt begrepen. Vroegtijdige signalering en behandeling helpt om deze problemen te voorkomen. Op deze manier krijgen ze de kans om onderwijs te volgen en hebben ze toekomstperspectief.

Lees meer

Slechthorendheid bij kinderen

Als ouder hoop je altijd dat je kind volledig gezond geboren wordt en dit ook zijn hele leven zo blijft. Helaas is dit niet altijd het geval. Soms wordt dit gelijk na de geboorte duidelijk en soms komt men pas later tot de ontdekking dat een kind slechthorend is.

Lees meer

Het onzichtbare hoortoestel

Ik werk in de vestiging in Sneek. Laatst wilde een klant haar hoortoestel laten afstellen. Dat is een klein, bijna onzichtbaar hoortoestel.
Lees meer

Zwemdopjes: gehoorbescherming in het water

Vooral kinderen zijn ’s zomers veel in het water. Maar bij kinderen met tijdelijke oorproblemen, ontstekingen of gevoelige oren kan zwemwater problemen veroorzaken. Soms raadt de KNO-arts daarom zwemmen af. Voor een kind in de zomervakantie is dat een hele kwelling.

Lees meer

Audiogram lezen

Een audiogram is een grafische weergave van de werking van uw gehoor. Er bestaan verschillende soorten audiogrammen. Met het woord ‘audiogram’ wordt meestal een toonaudiogram bedoeld. Dit maakt een audicien tijdens een gehoortest om te zien hoe goed uw gehoor is.
Lees meer