Mijn hoortoestel werkt niet

Hoe kan dit en wat kunt u eraan doen?
Nov, 22, 2021

Werkt uw hoortoestel niet zoals het zou moeten? Hoort u minder of ineens niets meer met uw hoortoestellen? Dan kan het zijn dat het gehoorapparaat defect of verstopt is. Vaak kunt u er zelf iets aan doen, soms kunt u beter even bij ons langskomen.

Kom langs bij een van onze winkels Maak een afspraak

Er komt geen geluid uit uw hoortoestel

Kunt u niet alles meer horen? Komt er minder of geen geluid meer uit uw hoortoestellen? Dat kan een aantal oorzaken hebben.

  • Kijk voor de zekerheid altijd eerst even of het hoortoestel aanstaat.
  • Als uw hoortoestel aanstaat dan is het tijd de batterijen te testen. De batterijen gaan, afhankelijk van uw gebruik, zeker een aantal dagen mee. Met een batterijtester weet u snel of de batterij nog vol is en of deze bijna aan vervanging toe zijn. Test het gehoorapparaat met een nieuwe batterij. Zorg er ook voor dat het batterijklepje goed gesloten is.
  • Heeft u een oplaadbaar hoortoestel? Controleer dan of het lampje groen kleurt als u het hoorapparaat uit de oplader haalt.
  • Het kan ook voorkomen dat het oorstukje verstopt is. Het oorstukje draagt u in uw gehoorgang en kan verstopt raken door bijvoorbeeld vocht, stof of oorsmeer. Probeer het oorstukje even goed schoon te maken. Lees hoe u uw hoortoestel kunt onderhouden en schoonmaken.

U hoort een fluitend, piepend of haperend geluid uit uw hoortoestel

Komt er een vervelend geluid uit uw hoortoestel, zoals een piep of een krakend of piepend signaal? We helpen u ontdekken waar het vandaan komt.

  • Het is mogelijk dat het oorstukje niet goed aansluit op uw gehoorgang. Ontdek in onze instructievideo of u het oorstukje op de juiste manier inbrengt.
  • Ook oorsmeer kan een boosdoener zijn. Verwijder overtollig oorsmeer veilig uit uw oren en probeer het dan nog een keer.
  • Het kan ook zijn dat het slangetje aan vervanging toe is. Temperatuurwisselingen en huidzuur hebben invloed op de flexibiliteit van het slangetje, waardoor u het na verloop van tijd moet vervangen. Ontdek hoe u eenvoudig zelf het slangetje kunt vervangen.
  • Er kan vocht in uw hoortoestel zitten. Wist u dat het nodig is om dagelijks uw hoortoestel te drogen? Lees meer over het drogen van uw hoortoestel.

Is het probleem nog niet verholpen?

Er kan een technisch defect zijn. Of de instellingen van het hoortoestel staan niet meer goed We raden aan in ieder geval nooit zelf uw hoorapparaat uit elkaar te halen. U bent van harte welkom in een van onze winkels, dan helpen we u graag verder. 

Beter Horen helpt u graag
Zoek een winkel bij u in de buurt
Meld je aan voor onze nieuwsbrief Aanmelden
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel