Mijn hoortoestel werkt niet

Hoe kan dit en wat kunt u eraan doen?
Nov, 11, 2019

Werkt uw hoortoestel niet zoals het zou moeten? Hoort u minder of ineens niets meer met uw hoortoestellen? Dan kan het zijn dat het gehoorapparaat defect of verstopt is. Vaak kunt u er zelf iets aan doen, soms kunt u beter even bij ons langskomen.

Ik kan niet alles meer horen

Komt er minder of geen geluid meer uit uw hoortoestellen? Dat kan een aantal oorzaken hebben. Kijkt u eerst eens of het toestel aan staat. Is dit het geval? Dan is het tijd de batterijen eens te testen. De batterijen gaan, afhankelijk van uw gebruik, zeker een aantal dagen mee. Met een batterijtester weet u snel of de batterij nog vol is en of deze bijna aan vervanging toe zijn. Test het gehoorapparaat even met een nieuwe batterij. Zorg er ook voor dat het batterijklepje goed gesloten is. Is daarmee het probleem verholpen?

Zo niet, dan kan het ook zijn dat het oorstukje verstopt is. Dat is het stukje dat u in uw gehoorgang draagt. Deze kan verstopt raken door bijvoorbeeld vocht of oorsmeer. Probeer het oorstukje even goed schoon te maken. U ziet hier hoe u uw hoortoestel kunt schoonmaken.

Lost dit het probleem niet op? Kom dan gerust even langs. We helpen u graag.

 

Fluitend of piepend geluid

Komt er een vervelend geluid uit uw hoortoestel, zoals een piep of een krakend of piepend signaal? Dan is het mogelijk dat het oorstukje niet goed aansluit op uw gehoorgang. Brengt u het gehoorstukje op de juiste manier in (bekijk hier een instructie)?

Ook oorsmeer kan hier een boosdoener zijn. Verwijder overtollig oorsmeer veilig uit uw oren en probeer het dan nog eens.

Is het probleem nog niet verholpen? Dan kan het een technisch defect zijn. Haal nooit zelf uw apparaat uit elkaar. Wij helpen u graag verder in onze winkel.

Zoek een winkel bij u in de buurt

Onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de laatste (hoor)nieuwtjes?

Meld u aan voor de nieuwsbrief
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel