De kosten van een gehoorapparaat

Wat kost een hoortoestel?

Overweegt u een hoortoestel te kopen? Dan wilt u natuurlijk graag weten wat de kosten zijn. Dat kan best even ingewikkeld zijn. Daarom leggen wij hieronder graag het verschil uit tussen de verschillende hoortoestellen en de verschillen in prijzen.

 

 

Gehoorapparaten met vergoeding

Als u aan één oor minstens 35 dB gehoorverlies heeft, kunt u gebruikmaken van een vergoeding voor een hoortoestel  van uw zorgverzekeraar. Bij Beter Horen kunt u altijd terecht voor een goede hooroplossing, waar u ook verzekerd bent. Wij hebben immers afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars.

Wanneer u een (gedeeltelijk) vergoed toestel wilt, wordt u op basis van onder meer een hoortest een hoortoestel uit een bepaalde categorie aangeboden. Deze categorieën zijn vastgelegd in het hoorprotcol. De gehoorapparaten uit deze categorieen worden voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft eventueel wél te maken met uw eigen risico en eigen bijdrage.

De hoortoestellen zijn adequate oplossingen voor uw gehoorprobleem en zullen u helpen weer beter te horen. Ze bevatten echter vaak niet de nieuwste technieken.

Hoortoestellen uit het topsegment

Wilt u een oplaadbaar toestel met de beste technologie? Het meest zuivere geluid? Of een hoortoestel dat zo klein is dat niemand 'm kan zien? Dan komt u terecht in ons topsegment. 

Tussen onze Amplifon hoorinnovaties vindt u altijd een toestel dat aan al uw hoorwensen voldoet. Geniet van een natuurlijke geluidsbeleving, waarbij het toestel continu scherp onderscheid maakt tussen spraak en lawaai, ook in een moeilijke luisteromgeving. Met de slimme bediening laat u alle gewenste geluiden weer tot leven komen zonder u daarvoor in te hoeven spannen. En telefoneren doet u gewoon draadloos op twee oren. Zo blijft u altijd met iedereen in contact.

Toestellen uit het topsegment zijn in veel gevallen voor uw rekening. Bij een aantal zorgverzekeraars kunt u echter ook voor deze nieuwste, meest geavanceerde hoortoestellen een vergoeding ontvangen. Ook bestaan er interessante belastingvoordelen. Informeer ernaar bij uw audicien en/of de Belastingdienst.

Overige kosten

Hoewel de kosten voor een hoortoestel per persoon verschillen, zijn er een aantal zaken die voor iedereen met een hoortoestel handig zijn om te weten. Bijvoorbeeld met welke extra kosten u rekening kunt houden.

Onderhoud

U draagt u toestel een groot deel van de dag. Iedere dag. Dat laat nu eenmaal sporen na. Goed onderhoud is daarom belangrijk voor uw hoortoestel. Wij bieden u alles wat u nodig heeft om uw toestel in topconditie te houden.

Batterijen

Batterijen van hoortoestellen moeten geregeld vervangen worden. Het verschilt per persoon en per type hoortoestel hoe vaak dit moet gebeuren. Sommige verzekeraars bieden een vergoeding op hoortoestelbatterijen. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar. Natuurlijk hebben wij ook de oplaadbare ampli-energy. Dan kunt u helemaal gedag zeggen tegen batterijen!

Verzekering

Er kan (helaas) altijd iets gebeuren met uw hoortoestel. Denk aan diefstal, schade of verlies. U kunt bij Beter Horen de vervangingsverzekering afsluiten. Dan bent u altijd zeker van een vervangend toestel en wordt de afhandeling met de verzekering voor u geregeld. Wel zo gemakkelijk!

Welk toestel is geschikt voor mij?

Dat hangt helemaal af van uw persoonlijke wensen. Kom gerust eens langs. Wij helpen u graag aan een oplossing op maat.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel