De kosten van een gehoorapparaat

Wat kost een hoortoestel?

De kosten van een hoortoestel hangen af van een aantal factoren, zoals het type gehoorapparaat, de mate van gehoorverlies en uw zorgverzekering. We leggen u graag het verschil uit tussen de verschillende toestellen die wij aanbieden en de verschillen in prijzen en vergoeding.

 

 

Gehoorapparaten met vergoeding

Bij Beter Horen bieden we hoortoestellen aan met vergoeding van uw zorgverzekeraar. Als u aan één oor minstens 35 dB gehoorverlies heeft, dan heeft u mogelijk recht op een (gedeeltelijke) vergoeding voor hoortoestellen. Deze vergoeding bedraagt doorgaans 75% van het aankoopbedrag. U betaalt in dat geval zelf uw wettelijke eigen bijdrage (25%) én uw (eventueel resterende) eigen risico. Bent u aanvullend verzekerd? Indien u aanvullend bent verzekerd kan uw vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage oplopen tot 100%.

Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis, Zilveren Kruis ZieZo, De Friesland, FBTO, Interpolis, en ProLife? Dan betaalt u geen eigen risico. 

Bij Beter Horen kunt u altijd terecht voor een goede hooroplossing, waar u ook verzekerd bent. Wij hebben immers afspraken gemaakt met vrijwel alle zorgverzekeraars. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw zorgverzekeraar, uw gekozen polis en de categorie waar in u valt.

Beter Horen volgt hierbij het zogenaamde hoorprotocol. Op basis van een hoortest en een vragenlijst, wordt u een hoortoestel uit een bepaalde categorie aangeboden. Er zijn in totaal 5 categorieën. De categorie bepaalt of u een eenvoudig of een complex gehoorverlies hebt. Kiest u een hoorapparaat uit deze aanbevolen categorie, dan krijgt u een goede hooroplossing die u helpt weer beter te horen. Deze bevatten vaak niet de nieuwste technieken.

Veel zorgverzekeraars staan toe dat u zelf de keuze maakt voor een hoortoestel uit een hogere categorie dan aanbevolen. U behoudt dan de vergoeding die hoort bij de aanbevolen categorie en betaalt de meerkosten zelf. Deze meerkosten zijn onder voorwaarden aftrekbaar bij de Belastingdienst.

Meer weten over vergoedingen? Lees verder

Hoortoestellen uit het topsegment

Wilt u een hoortoestel met de nieuwste technologie? Het meest zuivere geluid? Of een hoortoestel dat zo klein is dat niemand 'm kan zien? Dan komt u terecht in ons topsegment.

Gehoorapparaten uit het topsegment zijn in veel gevallen voor uw rekening. Bij een aantal zorgverzekeraars kunt u echter ook voor deze nieuwste, meest geavanceerde hoortoestellen een vergoeding ontvangen. Ook bestaan er interessante belastingvoordelen. Informeer ernaar bij uw audicien en/of de Belastingdienst.

 

Hoortoestel gratis proberen?

Bij Beter Horen krijgt u een hoortoestel, volledig afgestemd op uw gehoor, een tijdje gratis en vrijblijvend op proef. Zo kunt u zelf ervaren of het iets voor u is voordat u tot koop overgaat.

Overige kosten hoortoestellen

Hoewel de kosten voor een hoortoestel per persoon verschillen, zijn er een aantal zaken die voor iedereen met een hoortoestel handig zijn om te weten. Bijvoorbeeld met welke extra kosten u rekening kunt houden.

Onderhoud

U draagt u hoorapparaat een groot deel van de dag. Iedere dag. Dat laat nu eenmaal sporen na. Goed onderhoud is daarom belangrijk voor uw hoortoestel. Wij bieden u alles wat u nodig heeft om uw toestel in topconditie te houden. Bekijk onze schoonmaakproducten of bestel ze in de webshop.

Hoortoestel Batterijen

Uw hoortoestel wordt afgeleverd met batterijen. Dit is onderdeel van de vergoeding/aanschafprijs. Bij gebruik van het toestel moeten de batterijen geregeld vervangen worden. Het verschilt per persoon en per type hoortoestel hoe vaak dit moet gebeuren. Sommige verzekeraars bieden via een aanvullende verzekering een vergoeding op hoortoestelbatterijen. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar. Zo niet, dan kunt u de kosten ervan aftrekken van de belastingdienst. Bovendien bieden wij ook oplaadbare hoortoestellen. Dan kunt u helemaal gedag zeggen tegen batterijen!

Hoortoestelverzekering

Er kan (helaas) altijd iets gebeuren met uw hoortoestel. Denk aan diefstal, verlies of onherstelbare schade. U kunt bij Beter Horen de vervangingsverzekering afsluiten. Dan bent u altijd zeker van een vervangend hoorapparaat en wordt de afhandeling met de verzekering voor u geregeld. Wel zo gemakkelijk!

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel