Beter Horen strijdt mee tegen eenzaamheid

Dec, 03, 2019

Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland. Ruim de helft van de 55-plussers voelt zich eenzaam. Zeer ernstige eenzaamheid neemt daarnaast toe met het ouder worden. Ook in onze winkels worden wij geconfronteerd met eenzaamheid. Daarom dragen we graag ons steentje bij om dit probleem te bestrijden.

Slechthorendheid en eenzaamheid

Uit onderzoek blijkt dat slechthorenden zich vaker eenzaam voelen dan mensen met een goed gehoor. Vooral bepaalde subgroepen, zoals mannen en ouderen die geen hoortoestel dragen, lijden eronder.* Veel mensen die wij in onze winkel spreken, kunnen dat beamen. Zij stopten vanwege een slecht gehoor met sociale activiteiten. Ze zegden de sportclub op, gingen niet meer naar het theater of maakten steeds minder vaak een praatje met de buurman.

Ook Jan Bernaards merkte de gevolgen van zijn slechte gehoor. "Ik werd eenzamer. Mensen gingen me mijden."

Lees het verhaal van Jan

Coalitie tegen eenzaamheid

Bij Beter Horen zijn wij ervan overtuigd dat wij een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van eenzaamheid. Dit doen we door goede hooroplossingen te bieden en te strijden voor een goede hoorzorg. Wij zijn daarom officieel toegetreden tot de Coalitie tegen Eenzaamheid. Wij nodigen u natuurlijk van harte uit in onze winkel. Wij helpen u graag weer het gesprek aan te kunnen gaan en te genieten van alle geluiden.

Wilt u ook weer beter horen? Maak een afspraak

* Bron

Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel