Beter Horen in Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid

Feb, 01, 2020

Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland. Ruim de helft van de 55-plussers voelt zich eenzaam. Zeer ernstige eenzaamheid neemt daarnaast toe met het ouder worden. Ook in onze winkels worden wij geconfronteerd met eenzaamheid. Daarom dragen we graag ons steentje bij om dit probleem te bestrijden.

Slechthorendheid en eenzaamheid

Uit onderzoek blijkt dat slechthorenden zich vaker eenzaam voelen dan mensen met een goed gehoor. Vooral bepaalde subgroepen, zoals mannen en ouderen die geen hoortoestel dragen, lijden eronder.* Veel mensen die wij in onze winkel spreken, kunnen dat beamen. Zij stopten vanwege een slecht gehoor met sociale activiteiten. Ze zegden de sportclub op, gingen niet meer naar het theater en maakten steeds minder vaak een praatje met de buurman. Want ja, als je iemand toch niet goed verstaat, waarom zou je dan een praatje maken? 

Ook Jan Bernaards werd eenzamer door zijn slechte gehoor. "Ik raakte in een isolement. Mensen gingen me mijden."

Lees het verhaal van Jan

Coalitie tegen eenzaamheid

Bij Beter Horen zijn wij ervan overtuigd dat wij een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van eenzaamheid. Dit doen we door goede hooroplossingen te bieden en te strijden voor een goede hoorzorg. Wij zijn daarom officieel toegetreden tot de Coalitie tegen Eenzaamheid.

Is het voor u ook al even geleden dat u een praatje heeft gemaakt? Is uw gehoor meer en meer een obstakel aan het worden in het contact met de wereld om u heen? Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. We helpen u graag weer het gesprek aan te gaan en te genieten van alle mooie geluiden.

Wilt u ook weer beter horen? Maak een afspraak

Onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de laatste (hoor)nieuwtjes?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

* Bron

Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel