Pluggerz oordoppen op maat

Gehoorbescherming op maat

Oordoppen op maat

Op maat gemaakte oordoppen (otoplastieken) in alle soorten en kleuren voor ideale gehoorbescherming.

Vanaf €99,95

Meer over gehoorbescherming Maak een afspraak

Ontdek alle details

Wat zijn otoplastieken?

Oordoppen op maat - of otoplastieken - zijn op maat gemaakte oordoppen met één of meerdere filters. Elk paar otoplastieken is uniek, omdat ze zijn afgestemd op de gebruiker. Zo wordt er voor ieder setje een afdruk gemaakt van jouw gehoor.

Oordoppen op maat voor iedere situatie

De speciale filters in onze op maat gemaakte otoplastieken zijn ontworpen voor specifieke situaties voor een optimale geluidsbeleving. Daardoor zijn niet alleen jouw oren maximaal beschermd, maar kan je ook blijven genieten van de geluiden die je wel wilt horen.

Oordoppen op maat voor festivals

Vrouwen op een festival
Wil jij zorgeloos genieten van alle festivals en events? Onze  oordoppen op maat voor festivals beschermen jouw oren, terwijl jij volledig kan genieten van het geluid.

Oordoppen op maat voor slapen

Vrouw in bed met haar baby
Een snurkende partner, lawaai van de buren of vervelend verkeer voor de deur. Deze  slaapdoppen zijn gemaakt voor een kalme nachtrust.

Oordoppen op maat voor muziek

Vrouw speelt piano
Muziek is voor vele mensen bijna een eerste levensbehoefte. Daar wil je van blijven genieten. Dat kan met onze  muziek oordoppen op maat. Deze worden aangepast aan jouw wensen.

Oordoppen op maat voor motors

Een druk kruispunt
Als je motor rijdt heb je misschien last van het geruis van de wind. De wind kan jouw gehoor blijvend beschadigen. Je wilt je oren natuurlijk beschermen. Maar het is ook belangrijk om al het verkeer te horen. Met deze oordoppen voor de motor kan dat allebei. Geniet zorgeloos van elke rit.

Oordoppen op maat voor zwemmen

Vrouw in een zwembad
Zwemmen is gezond en leuk om te doen. Maar je moet oppassen met water in je oor, vooral wanneer je gevoelige gehoorgangen hebt of buisjes in jouw oren. Deze op maat gemaakte  zwemoordoppen zijn gemaakt om jouw oren tegen water én geluid te beschermen.

Oordoppen op maat voor vuurwerk

Mensen die naar vuurwerk kijken
Met onze  gehoorbescherming voor vuurwerk bescherm jij je gehoor optimaal tijdens Oudejaarsavond, evenementen met vuurwerk of andere evenementen waarbij harde knallen te horen zijn.

Oordoppen op maat voor werk en hobby

Meneer is aan het houtbewerken
Veel lawaai op je werk of wanneer je aan het klussen bent? Kies dan voor  gehoorbescherming voor klussen. Zo beschermt jij jouw oren tijdens het grasmaaien, boren of in een luide werkomgeving.

Oordoppen op maat voor vliegen

Mevrouw slaapt in een vliegtuig
Deze  vliegdoppen verminderen de druk op jouw oren tijdens het stijgen en dalen van een vliegtuig. Ze filteren tegelijkertijd ook de hinderlijke geluiden in het vliegtuig, zoals geluiden van andere passagiers. 

Wat zijn de voordelen van op maat gemaakte gehoorbescherming?

 • Perfecte pasvorm
  Tijdens het aanmeten maken we een afdruk van je oren. Zo ben je verzekerd van een perfecte pasvorm, het hoogste draagcomfort en 100% lekdichtheid.

 • In meerdere materialen, kleuren en filters 
  Tijdens jouw afspraak kan jij je voorkeur aangeven voor materiaal, filter en de kleur van jouw gehoorbescherming.

 • Standaard en premium filters
  Oordoppen op maat bevatten filters die de schadelijke geluiden wegfilteren. Ondertussen kan je optimaal genieten van de geluiden die je wél wilt horen. 

 • Duurzaam 
  Door de hoge kwaliteit gaan op maat gemaakte oordoppen vaak veel langer mee dan de standaard uni-fit oordoppen.

Wat is het verschil tussen siliconen of acrylaten oordoppen op maat?

Het grootste verschil tussen acrylaten en siliconen gehoorbescherming op maat is de hardheid van de materialen.

Siliconen oordoppen zijn gemaakt van een zacht siliconen en acrylaten oordoppen zijn gemaakt van een harde kunststof.

 

De voordelen van siliconen oordoppen op maat

 • Minder last van het occlusie-effect (het dof klinken van je stem)
 • Makkelijker wennen aan het dragen van oordoppen.
 • Comfortabeler bij het dragen van een helm.
 • Meer kleuropties

De voordelen van acrylaten oordoppen op maat

 • Langere levensduur
 • Betere afdichting
 • Prettiger te dragen in warme omgevingen
 • Makkelijker om in het oor te plaatsen

Welke filters zijn er voor gehoorbescherming?

Filters in gehoorbescherming zorgen ervoor dat de geluiden in jouw omgeving tot een veilig niveau worden gebracht, terwijl belangrijke geluiden, zoals spraak en muziek, wél hoorbaar blijven. Bij Beter Horen kan je gehoorbescherming op maat en uni-fit oordoppen aanschaffen met een standaard filter of een premium filter.  

Standaard filters dempen tussen 22 en 33 dB, maar vervormen geluid wel in de hoge frequenties. Zo worden alle geluiden in jouw omgeving tot een veilig niveau gebracht.  

De premium filters of zogenaamde vlakke of lineaire filters dempen het geluid op alle frequenties ongeveer evenveel. De premium filters reduceren het omgevingsgeluid tussen 10 en 25 dB. Dit betekent dat het geluid zo natuurlijk mogelijk blijft, terwijl jouw oren wel beschermd zijn van schadelijke geluiden. Met het premium filter kan je ook nog steeds iemand horen praten tijdens concerten, motorrijden én in een druk restaurant. Deze filters bieden jou de beste geluidskwaliteit aan in iedere situatie.

Gehoorbescherming op maat? Maak nu een afspraak

Hoe oordoppen schoonmaken?

Het is verstandig om wekelijks je oordoppen op maat te reinigen, om een ophoping van oorsmeer en andere viezigheden zoals zweet en bacteriën te voorkomen. 

De Smart Clean Set is speciaal ontwikkeld om jouw oordoppen volledig schoon te maken. Deze is te koop in de webshop of in een Beter Horen winkel.

Bij op maat gemaakte gehoorbescherming en uni-fit oordoppen met een premium filter dien je voor het reinigen het filter te verwijderen. Premium filters kunnen niet tegen water.

Bestel de Smart Clean Set Naar de webshop

Veelgestelde vragen

Waarom oordoppen op maat?

Gehoorbescherming op maat sluit jouw oren volledig af, in tegenstelling tot uni-fit oordoppen. Dit betekent dat jouw oren optimaal beschermd zijn. Met het premium filter worden alle geluiden tot een veilig niveau gebracht, terwijl jij nog wel kan genieten van de muziek om je heen of kan luisteren naar het gesprek van jouw vrienden of familie.

Waar kun je oordoppen op maat laten maken?

Oordoppen op maat laat je makkelijk aanmeten bij een Beter Horen winkel. Met het grootste netwerk is er altijd een Beter Horen winkel bij jou in de buurt. Maak eenvoudig online een afspraak om een afdruk te laten maken van jouw oren in slechts 30 minuten.

Wat is de levertijd van gehoorbescherming op maat?

De levertijd van gehoorbescherming op maat is gemiddeld 10 werkdagen. 

Vanwege groot succes tijdens de laatste actieperiode kan de huidige levertijd oplopen tot zeker 26 werkdagen.

Wat kosten oordoppen op maat?

Otoplastieken zijn verkrijgbaar vanaf €99,95. Dit is afhankelijk van wat voor type gehoorbescherming op maat dat jij wilt. Hiervoor maak je eenvoudig een afspraak in een Beter Horen winkel bij jou in de buurt. Onze professionele audiciens en hooradviseurs geven jou uitgebreide informatie en advies over de kosten en typen van oordoppen op maat.

Hoelang gaan op maat gemaakte oordoppen mee?

Over het algemeen blijft op maat gemaakte gehoorbescherming zo'n 5 jaar goed. Dit is onder andere afhankelijk van jouw gebruik en onderhoud. Je kunt jouw oordoppen op maat elke 2 jaar laten testen om te kijken of ze jouw oren nog volledig afsluiten.

Hoe weet ik of mijn oordoppen goed zitten?

Wanneer je een goede demping ervaart, kun je er over het algemeen ervan uit gaan dat jouw oordoppen goed zitten. Wil jij zeker zijn dat jouw oordoppen perfect in jouw oor zitten? Dan is het verstandig om op maat gemaakte oordoppen aan te schaffen. 


Met oordoppen op maat wordt er een afdruk gemaakt van jouw oren. Dit betekent dat de oordopjes jouw oren volledig afsluiten en het omgevingsgeluid goed dempen. Tijdens het ophalen van jouw otoplastieken wordt er een lektest gedaan om 100% zeker te zijn dat er geen geluid langs de doppen kan gaan.

Is het slecht om met oordoppen te slapen?

Oordoppen zijn niet schadelijk voor je gehoorgang. Het kan dus geen kwaad om met oordoppen in te slapen, zolang goed gelet wordt dat er geen oorprop of infecties ontstaan. Beter Horen biedt oordoppen op maat aan die speciaal gemaakt zijn voor het slapengaan. De slaap oordoppen op maat voor zij-slapers zijn gemaakt van een ultra zacht siliconen, die niet alleen omgevingsgeluiden wegfilteren, maar ook optimaal comfort geeft tijdens de nachtrust.

Kan ik naar muziek luisteren via mijn oordoppen?

Je kunt bij Beter horen de 2-in-1 gehoorbescherming op maat halen. Deze oordoppen bieden de mogelijkheid om jouw oren te beschermen tijdens een festival, door er een filter in te doen én zijn te koppelen aan de meeste in-ear speakers. Gebruik je de 2-in-1 oordoppen als eartips? Dan kan jij muziek luisteren zonder bang te zijn dat jouw oordopjes niet blijven zitten of uit jouw oor vallen. Jij bent dus niet alleen verzekerd van optimale bescherming met een filter, maar ook perfect passende eartips wanneer jij muziek wilt luisteren via jouw eigen oordopjes.

Let op: wanneer je de Custom-Fit Music 2-in-1 koppelt aan de in-ear speakers, is je gehoor niet meer beschermd.

Zijn oordoppen op maat voor kinderen mogelijk?

Het is mogelijk om oordoppen op maat te laten maken bij Beter Horen voor kinderen. Hiervoor maak je eenvoudig een afspraak bij een Beter Horen winkel bij jou in de buurt.
Beter Horen klanten met audicien

Waarom kiezen voor Beter Horen?

Bij Beter Horen kies je voor een gekwalificeerde en ervaren audicien die jou kan helpen om de manier waarop jij naar de wereld luistert, te veranderen.

Gehoorschade is zo gebeurd

Het gehoor is één van onze belangrijkste zintuigen en zeker één van de zintuigen waarmee we het meest van het leven genieten. Stel je eens voor dat jouw gehoor plotsklaps zou verdwijnen. Dat je van de één op de andere dag niet meer kunt genieten van jouw favoriete muziek of een praatje met een geliefde.

Gehoorschade loop je in een enkel ogenblik op. Dat kan een harde knal zijn of gewoon een paar minuten onbeschermd naar luide muziek luisteren. Helaas geldt dat gehoorschade niet terug te draaien is. Wanneer je oren eenmaal beschadigd zijn, wordt dat niet vanzelf beter. Alle reden om zuinig met uw gehoor om te gaan dus!

Gehoor is een kostbaar goed. Het kennen en beschermen door een gezonde levensstijl en het uitvoeren van periodieke controles is de voorkeurshouding om gehoorverlies te voorkomen. Boek een gratis hoortest bij één van de ruim 150 winkels in Nederland.

Ontdek ook onze uni-fit gehoorbescherming Naar de webshop

Schone oren

Komt u langs voor gehoorbescherming op maat? Wanneer u last heeft van veel oorsmeer, kunnen wij helaas geen goede afdruk maken van uw gehoor. 

Gelukkig kunt u oorsmeer eenvoudig zelf verwijderen.

Bekijk onze gerelateerde inhoud

Leer meer over hoe uw gehoor werkt, dankzij de inhoud van onze experts. Je kunt ook een kijkje nemen op onze blog, met ons laatste nieuws.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel