Gezond eten? Goed voor uw oren

Apr, 15, 2020

Voor veel mensen hebben alle maatregelen rondom het corona-virus grote impact op het dagelijks leven. Het fietstochtje naar kantoor is al even verleden tijd, het wekelijkse zwemuurtje met de kleinkinderen kan even niet doorgaan.. Zeker in deze tijden is goede voeding daarom extra belangrijk. En wist u dat u uw gehoor daarmee ook een groot plezier doet?

De risico's van ongezonde voeding

Veel fastfood is niet goed voor het lichaam. Dat weet vrijwel iedereen. De vele vetten en suikers in deze voeding verhinderen een goede bloedsomloop. Dat geldt ook voor de bloedtoevoer naar uw oren. Een verminderde doorbloeding naar het slakkenhuis is een belangrijke oorzaak van slechthorendheid.

Ook alcoholgebruik kan gevolgen hebben voor uw gehoor. Wist u dat overmatig gebruik van alcohol kan leiden tot tinnitus

Zorg voor uw oren

Gelukkig kan u met voeding ook veel goed doen voor uw gehoor. Door regelmatig zalm of makreel te eten bijvoorbeeld. Of door af en toe en handje walnoten te nemen. Het geheim? Omega 3. De ontstekingsremmende eigenschappen in deze vetzuren zorgen voor sterke bloedvaten, waardoor ook uw oren beter worden voorzien van zuurstof en goede voedingsstoffen. Ook groenten en fruit bevatten vitamnes die de bloedsomloop bevorderen en de botjes in uw oren verstevigen.

Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel