Wintersporten met een hoortoestel

Lekker skiën en schaatsen kan ook heel goed met een hoortoestel.
Feb, 13, 2019

Veel Nederlanders brengen in de wintermaanden een bezoekje aan de bergen. Om te wandelen of te skiën. Sommigen wagen zich zelfs aan een schaatsmarathon. Ook met een hoortoestel kunt u al die winteractiviteiten prima doen. Wel is het handig om u net even wat beter voor te bereiden op de winterse omstandigheden. Want koud weer, wind en snelheid, zweten door de inspanning: het is iets om rekening mee te houden als u hoortoestellen draagt.

Koud weer en batterijen

Bij heel koud weer gaan de hoortoestelbatterijtjes minder lang mee. Neem daarom een extra setje batterijen mee op vakantie. Zo komt u niet zonder werkend hoortoestel te zitten. In onze winkels hebben we alle batterijen op voorraad. Of bestel hoortoestelbatterijen online

Skihelm dragen met hoortoestel

Hoewel het voor volwassen geen verplichting is, is het inmiddels wel een goede gewoonte om een helm te dragen tijdens het skiën. Voor kinderen is het dragen van een helm verplicht in Italië (tot 14 jaar) en in een groot aantal gebieden in Oostenrijk (tot 15 jaar). Als u hoortoestellen draagt, is het even zoeken naar de juiste helm. We horen van skiërs terug dat de oorstukjes kunnen gaan piepen, omdat ze niet goed zitten. Zorg daarom altijd voor een goed passende helm. Eentje die niet te strak zit, die ruimte bij de oren heeft (met bv afneembare oorflappen). Belangrijk is dat de hoortoestellen comfortabel en goed zitten onder de helm.

Bescherming tegen vocht, vuil en wind

Om windgeruis, veroorzaakt door een snelle afdaling, te voorkomen kunt u een speciaal EarGear beschermhoesje gebruiken. Deze hoesjes beschermen de hoortoestellen daarbij tegen zweet, vocht en vuil. Ze zijn gemaakt van een waterafstotende nylon stof. U kunt ze uitwassen en hergebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende hoortoestellen. De Ear Gear zijn verkrijgbaar in onze Beter Horen winkels.

We raden aan om na het sporten een droogapparaat te gebruiken, hiermee haalt u het vocht uit het hoortoestel. Hiermee voorkomt u dat gevoelige onderdelen beschadigd kunnen raken.

Beter Horen winkel

Kom gerust langs bij een van onze Beter Horen-winkels als u vragen heeft over skiën of schaatsen met een hoortoestel. Onze audiciens helpen u graag verder.

Vind een winkel
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel