Slechthorend? Onze tips voor het kerstdiner

Dec, 02, 2019

De kerstperiode komt er spoedig aan. Een tijd van gezellig samenzijn met vrienden en familie. Maar waar de één uitkijkt naar het kerstdiner, kan dat voor een ander best een confrontatie zijn. Vooral slechthorenden hebben vaak moeite met het volgen van de groepsgesprekken. Wij geven enkele tips.

Afstand van de keuken

Het volgen van alle gesprekken is vaak al een flinke opgave. De geluiden uit de keuken helpen dan helemaal niet bij de focus. Ga daarom zo gunstig mogelijk zitten, ver weg bij het gekletter van de potten en pannen. Idealiter met de rug naar de muur.

Gebruik het licht

Wanneer uw oren u in de steek laten, gaat u vanzelf meer vertrouwen op liplezen. Zorg er daarom voor dat er voldoende licht om u heen is. 

Vermijd overige geluiden

Organiseert u zelf een etentje? Dan is een kerstmuziekje bij het eten natuurlijk gezellig. Maar wanneer u niet goed hoort, is deze extra prikkel vaak niet welkom. Ook wanneer u uit eten gaat, is dit iets om rekening mee te houden.

Eerlijk verhaal

Het is voor veel mensen moeilijk toe te geven dat het gehoor wat minder wordt. Toch helpt u zichzelf behoorlijk door het gewoon tegen anderen te vertellen. Zij kunnen er dan rekening mee houden.

Doe een hoortest

Natuurlijk is het kerstdiner niet de enige gelegenheid waarbij u wordt geconfronteerd met uw gehoorverlies. Zou het niet fijn zijn om in 2020 weer optimaal van alle geluiden te kunnen genieten, zonder u zorgen te maken? Kom nu vrijblijvend langs voor een hoortest en wij helpen u graag verder. Beter kunt u het nieuwe jaar niet beginnen!

Boek nu een hoortest en geniet in 2020 weer van geluid Maak een afspraak

Onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de laatste (hoor)nieuwtjes?

Meld u aan voor de nieuwsbrief
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel