Ringleiding en tv streamers

Luisterhulp voor tv: hoofdtelefoon, tv streamer en ringleidingversterker

Met en zonder gehoorapparaat kunt u gebruik maken van hoorhulpmiddelen om tv te kijken. Bij Beter Horen kunt u terecht voor tv streamers en ringleidingen. Veel tv luisterhulpen kunnen tot 100% vergoed worden. Uw audicien vertelt u graag meer over welk luisterhulpmiddel geschikt is voor u.

Luisterhulpmiddelen zonder hoortoestel

Lijdt u aan gehoorverlies, maar heeft u nog geen hoortoestel nodig? Beter Horen biedt luisterhulpen aan die gebruikt kunnen worden zonder hoortoestel. Met Sennheiser of een Geemarc hoofdtelefoon kunt u makkelijk en comfortabel tv kijken. Met deze hoofdtelefoons hoort u rechtsreeks de geluiden van de tv. Hierdoor kunt u het geluidsniveau aanpassen tot het gewenste volume, zonder dat de tv harder wordt gezet.  

Ontdek de Sennheiser koptelefoon Lees meer

Luisterhulpmiddelen met hoortoestel

Bij Beter Horen kunt u terecht voor tv streamers en ringleidigen. Dit zijn luisterhulpmiddelen die rechtstreeks verbinding maken met uw hoortoestellen. Zo krijgt u het geluid direct binnen op uw gehoorapparaat. 

Hoe sluit ik mijn hoortoestel aan op mijn tv?

Uw hoortoestellen kunnen eenvoudig verbinding maken met uw tv. Dit gebeurt wanneer ze in een speciaal programma gezet worden voor tv streamers en ringleidingen.

Hoe werkt een tv streamer?

Met een tv streamer van het merk van uw hoortoestel verbindt u uw hoortoestel draadloos met de televisie of radio. U sluit deze streamer gemakkelijk aan en geniet direct van het beste geluid, rechtstreeks via uw hoortoestellen. De meeste tv streamers hebben een groot bereik van 5 tot 10 meter. Bij Beter Horen kunt u de volgende tv streamers vrijblijvend uitproberen: 

 • Ampli TV adapter 
 • TV Connector Easyline 
 • Ampli TV GN 

Wat zijn de voordelen van een tv streamer?

 • Hoge geluidskwaliteit 
 • Makkelijk aan te sluiten 
 • Zowel mono als stereo geluid 

Hoe werkt een ringleiding voor gehoorapparaten?

Een ringleiding is een kabel die in een 'ringvorm' bij u thuis langs, bijvoorbeeld, uw plint wordt gelegd. Deze kabel wordt aangesloten op een ringleidingversteker, die weer is aangesloten op de tv of radio. Door de gesloten ring ontstaat een magnetisch veld dat door uw gehoorapparaat wordt opgepikt. Het fijne van dit systeem is dat het werkt op ieder hoortoestel met een luisterspel. Veel bioscopen, kerken en theaters zijn uitgerust met een ringleidingsysteem, maar dit wordt langzamerhand vervangen door Fm-systemen. 

Hoe werkt een FM-systeem voor hoortoestellen?

Een FM–systeem werkt grotendeels hetzelfde als een ringleiding. Het verschil is dat het signaal via een FM-systeem wordt doorgegeven, in plaats van via een magnetisch veld. Het FM-signaal wordt opgepakt door een ontvanger, zoals een lus. Via een kleine ringleiding naar de hoortoestellen wordt het signaal ontvangen. Hierdoor kunt u geluid direct horen. Dit wordt o.a. vaak toegepast in theaters. Om te weten of uw theater beschikt over een FM-systeem kunt u dit het beste vragen aan de informatiebalie of receptie.

Hoe werkt het verbinden met een ringleiding?

Net als bij het verbinden met de tv streamer kunt u eenvoudig uw gehoorapparaat koppelen aan uw ringleiding. Dit doet u door deze in de T- of MT-stand te zetten. Deze stand dient wel door uw audicien voorgeprogrammeerd te worden. Zo kunt u gemakkelijk genieten van de muziek en geluid in de schouwburg, kerk of school.  

Wat zijn de voordelen van een ringleiding?

 • Hoge geluidskwaliteit 
 • Geen afleiding van achtergrondlawaai 
 • Geluid komt rechtstreeks het oor binnen. 

Wat kosten luisterhulpmiddelen?

De kosten voor een ringleiding, tv streamer of hoofdtelefoon kunnen in aanmerking komen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van de volgende punten: 

 • Uw mate van gehoorverlies 
 • Uw zorgverzekeraar 
 • Welk luisterhulpmiddel u wilt

Uw audicien kan u meer vertellen over het meest geschikte luisterhulpmiddel voor u en over uw eventuele vergoedingen. Maak eenvoudig een afspraak in een van onze winkels. 

Weten of u gehoorverlies heeft? Doe een hoortest

Heeft u (nog) geen hoortoestel?

Ook dan hebben we slimmme geluidsoplossingen voor een heerlijk avondje tv kijken.

Ontdek meer
Vrouw kijkt TV met luisterhulpmiddel

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel