Smartphones die compatibel zijn met hoortoestellen

Aug, 16, 2022

Is uw smartphone compatibel met uw hoortoestel?

De meeste moderne gehoorapparaten kunt u koppelen aan uw telefoon. Ook de hoortoestellen van Beter Horen. Zo bieden we gebruikers meer comfort en gemak. Het is echter wel afhankelijk van het merk en model. Niet alle telefoons zijn namelijk compatibel met bluetooth-hoortoestellen.

Vraagt u zich af of uw smartphone compatibel is met uw hoortoestel? Dan kunt u deze pagina als handleiding gebruiken.

Audiostreaming zonder accessoires

Lijkt het u wel wat om uw favoriete serie, podcast, artiest en luisterboek gewoon via uw hoortoestel te luisteren? Dan kan het handig zijn om uw smartphone aan uw hoortoestel te koppelen. Zo kunt u ook uw telefoontjes rechtstreeks in uw gehoorapparaat ontvangen en het geluid aanpassen aan uw behoeften. Dit kan heel makkelijk via een app op uw smartphone. Heeft u de Amplifon hoortoestel dan kunt u daar de Amplifon App voor gebruiken. Download de app in de Google Playstore of in de iOS Appstore. Heeft u een ander type hoortoestel? Dan heeft de fabrikant van uw hoortoestel hoogstwaarschijnlijk ook een app beschikbaar. Wilt u hierover meer weten? Kijk dan in de handleiding van uw hoortoestel of neem contact op met uw audicien.

Bluetooth Low Energy (LE) Audio

Misschien bent u al bekend met bluetooth-technologie. Het werkt op basis van radiogolven en wordt wereldwijd al decennia gebruikt. Met bluetooth kunnen 2 apparaten draadloos verbinding maken, vaak met een bereik tot wel 9 meter! Heeft u een hoortoestel met bluetooth-functie, dan kunt u deze hoogstwaarschijnlijk verbinden met uw smartphone. Sinds 2020 zijn steeds meer hoortoestellen uitgerust met de nieuwste versie bluetooth Low Energy (LE) Audio. Deze bluetooth-versie heeft een lager energieverbruik. Dat maakt het uitermate geschikt voor hoortoestellen.

Hoortoestellen compatibel met iPhone

Hoortoestellen met bluetooth gemaakt voor iPhone en iPad zijn compatibel met:

  • iPhone 6S en nieuwere modellen;
  • iPad Pro;
  • iPad Air en nieuwere modellen;
  • iPad (vierde generatie);
  • iPad mini en nieuwere modellen;
  • iPod touch (vijfde generatie) en latere modellen.

Hoortoestellen compatibel met Android

De meeste Ampli-energy hoortoestellen, en ook Phonak Paradise, Signia AX of Starkey Livo Edge Al Made - zijn geschikt voor de iPhone, maar sommige zijn ook compatibel met Android-telefoons, zoals Samsung en Huawei. Het gaat dan wel om bepaalde modellen met Android 10 of latere versies. We raden aan om de website van uw fabrikant te controleren. Kunt u het niet vinden? Dan kunt u natuurlijk ook zelf testen of u uw hoortoestel kunt verbinden met uw Android-telefoon.

Bekijk onze bluetooth hoortoestellen Klik hier

Android ASHA Protocol

Google ontwikkelde samen met hoortoestelfabrikant ReSound een eigen verbindingstechniek. Een soort alternatief voor bluetooth dus. De nieuwe techniek heet ‘Audio Streaming for Hearing Aids’ oftewel ASHA. Het eerste merk dat het ASHA-protocol voor in-het-oor-hoortoestellen aanbiedt is de Resound Linx Quattro (een CIC-hoortoestel).

Hoe koppel ik mijn gehoorapparaat aan mijn smartphone?

Het is niet moeilijk om uw gehoorapparaat met bluetooth aan uw telefoon te koppelen. In de meeste gevallen werkt het koppelen via een handige app. Deze kunt u op uw smartphone downloaden, waarna u heel makkelijk verbinding maakt met uw hoortoestel. In sommige gevallen kunt u ook via uw telefooninstellingen verbinding maken. Wilt u meer weten over het koppelen van uw gehoorapparaat aan uw smartphone, dan kunt u het beste de handleiding van uw hoortoestel raadplegen.

Amplifon Hoortoestellen

De Amplifon-App is geschikt voor bijna alle type Amplifon hoortoestellen. Naast de bediening van uw hoortoestel heeft u ook toegang tot verschillende diensten waaronder het maken van een afspraak met uw audicien. De Amplifon-App is geschikt voor Iphones met iOS 13.0 of hoger en Android 8.0 of hoger. Vraag uw Beter Horen audicien of uw smartphone en hoortoestel combinatie geschikt is voor de Amplifon-App. 

Meer weten over de Amplifon-App? Klik hier

Compatibiliteit met hoortoestellen: Smartphone applicatie

Natuurlijk verschilt het per merk hoortoestel welke app u nodig heeft en of ze geschikt zijn voor uw Android- of iPhone-device.

Amplifon Hoortoestellen

De Amplifon-App is geschikt voor bijna all type Amplifon hoortoestellen. Naast de bediening van uw hoortoestel heeft u ook toegang tot verschillende diensten waaronder het maken van een afspraak met uw audicien. De Amplifon-App is geschikt voor Iphones met iOS 13.0 of hoger en Android 8.0 of hoger. Vraag uw Beter Horen audicien of uw smartphone en hoortoestel combinatie geschikt is voor de Amplifon-App. 

Signia (Siemens)

Er zijn verschillende smartphones en devices die compatibel zijn met Signia-hoortoestellen:

  • De Signia-app is compatibel met iOS 13.0 of hoger en Android 8.0 of hoger.
  • De Signia Mycontrol-app is compatibel met iOS 9.3 of hoger en Android 6.0 of hoger.
  • De Signia Touchcontrol-app is compatibel met iOS 9.3 of hoger en Android 4.0 of hoger.

Starkey

Starkey-hoortoestellen werken met de Thrive app. Zowel de StarkeyLivio Al als de Livio Edge Al zijn compatibel met iOS- en Android 10-apparaten (en hoger).

Resound

Resound biedt verschillende mobiele applicaties. U kunt online checken of uw hoortoestel compatibel is met de smartphone die u gebruikt. Op de website van de fabrikant vindt u een gedetailleerde lijst. De meeste apps zijn geschikt voor iOS 12.0 of hoger en Android 8.0 of hoger

Phonak

Het merk Phonak heeft verschillende hoortoestellen. Daarvan zijn de Phonak Marvel en Paradise de meest populaire modellen. Elk device dat bluetooth, Hands Free Profile (HFP) en Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) ondersteunt, zou moeten werken met uw Phonak-hoortoestellen. U kunt op de website van de fabrikant checken of uw hoortoestel ook met de MyPhonak app te bedienen is.

Oticon

Oticon-hoortoestellen werken met de Oticon-on App geschikt voor zowel Iphone als Android, waaronder de meeste Samsung smartphones. U kunt online bekijken of uw smartphone compatibel is met de Oticon-on App en welke accessoires geschikt zijn voor uw hoortoestel.

Widex

Widex-gehoorapparaten werken met de Widex App. Voor elk nieuw model hoorapparaten wordt een nieuwe app variant ontwikkeld. U kunt online op de website bekijken welke app u nodig heeft voor uw type hoortoestel. 
Voor meer Amplifon hoorinnovaties Klik hier
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel