Ontspannen fietsen met een hoortoestel

Apr, 08, 2021

Een heerlijk seizoen om vaker op de fiets te springen. Als het fietsen met een hoortoestel u af en toe onzeker en nerveus maakt, heeft u vast iets aan deze handige tips. Zo kunt u veilig en ontspannen op pad zonder het hoortoestel thuis te laten. 

1. Geef uw ogen de kost

Als het gehoor minder goed werkt, kunnen de ogen een deel compenseren. Het is daarom belangrijk dat uw zicht niet belemmerd wordt. Overzicht houden helpt ook om allerlei signalen in het verkeer tijdig op te merken. Ga bijvoorbeeld altijd zoveel mogelijk achteraan staan bij een stoplicht.

Kies ook een goede zonnebril, een zonneklep of een pet zodat u niet verblind wordt door de (laaghangende) zon. Draagt u een bril tijdens het fietsen? Neem dan iets mee waar u de bril mee kunt schoonmaken. Regen kan het zicht flink beperken. Let ook op met het dragen van een capuchon als het regent, want daardoor is het moeilijker om plotseling opzij te kijken. Bovendien komen de verschillende verkeerssignalen dan minder binnen in uw gehoorapparaat.

2. Beter in balans

Omdat gehoorverlies effect kan hebben op het evenwichtsorgaan is het goed om voor extra stabiliteit te zorgen bij het omkijken. Zo kunnen spiegels op uw fiets u extra helpen tijdens uw fietstocht.

3. Houd uw hoortoestellen schoon

Een goed werkend hoortoestel is een enorme hulp onderweg. U ziet nu eenmaal niet altijd alles aan komen en dan is een goed gehoor erg belangrijk. Gaat u een lange fietstocht maken? Check dan even of uw hoortoestellen goed schoon zijn. Anders is het misschien verstandig ze toch eerst even te reinigen. Pas ook op met zonnebrandcreme op uw hoortoestellen. Lees meer over het belang van onderhoud van uw hoortoestel.

4. Ondersteuning van een microfoontje

Lekker een uurtje fietsen met uw partner of beste vriend(in)? Overweeg dan een microfoontje mee te nemen. U bevestigt het simpelweg aan een kledingstuk van uw fietsmaatje. De microfoon helpt u optimaal te verstaan op de fiets. Wel zo gezellig! En wist u dat deze microfoon tot 100% vergoed wordt door uw zorgverzekeraar?

Wilt u ook graag weer beter horen in het verkeer? Maak een afspraak
Onderdruk windruis

Onze beste toestellen gaan dapper de strijd aan met windruis. Deze zijn toegerust met een zogenaamde 'windruisonderdrukking'. Daarbij laten ze natuurlijk wel gewoon de geluiden horen die u wilt horen. Lees gerust meer over de Amplifon hoorinnovaties.

En nu fietsen!

Onze tips bekeken? Dan is het tijd om snel op de fiets te stappen en optimaal te genieten van al het moois onderweg. Heeft u één van deze routes al eens geprobeerd? We raden ze van harte aan!

1. Route van de Nijmeegse Vierdaagse; rondje Elst
Afstand 56.9 kilometer
Tijd    ca 2.5 uur

Vanuit het centrum van Nijmegen en via de Waalbrug ontdekt u de Gelderse plaatsen Oosterhout, Valburg, Arnhem, Huissen, Bemmel én natuurlijk Elst waar genoeg leuke terrasjes te vinden zijn. Op sommige stukken loopt de fietsroute net iets anders dan deze bekende wandelroute, maar de mooie dijken en uitgestrekte boomgaarden komen allemaal voorbij. -- ROUTE

2. Het Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen
Afstand 32.9 kilometer
Tijd    ca 2 uur

In het prachtige Brabantse land ligt één van de meest uitgestrektste stuifzandgebieden van Europa. U maakt tijdens deze fietsroute niet alleen kennis met dit afwisselende natuurgebied, ook fietst u door de gezellige binnenstad van Waalwijk. Het begin- en eindpunt is het restaurant De Rustende Jager aan de rand van het natuurpark. -- ROUTE

3. Zandvoort aan Zee
Afstand  27.8 kilometer
Tijd      ca 1.5 uur

Zon, zee, strand en een ritje langs de culturele hoogtepunten van Zandvoort en omgeving. Dat en nog veel meer biedt deze leuke fietstocht die start in het centrum van de bruisende badplaats en u naar Bentveld, Aerdenhout, Heemstede, Haarlem en Overveen brengt. Wilt u onderweg even stoppen? Dan is een bezoek aan een van de mooie musea in Haarlem een aanrader. -- ROUTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief Aanmelden
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel