De verschillen tussen conductief en perceptief gehoorverlies

Apr, 19, 2019

Conductief en perceptief gehoorverlies zijn twee veelvoorkomende termen. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee? En welke behandelingen zijn mogelijk?

Laat uw gehoor testen Boek een gratis afspraak

Wat is conductief gehoorverlies?

Gehoorverlies in het buiten of middenoor wordt 'conductief gehoorverlies' genoemd. De geluidsgolven die door het buiten- en middenoor naar het binnenoor zouden moeten gaan, worden als het ware geblokkeerd.

Man met hoortoetel met familie

Wat kun je er tegen doen?

Voor veel mensen met conductief gehoorverlies is een hoortoestel een goede oplossing. Vooral mensen met een licht conductief gehoorverlies zijn gebaat bij een hoortoestel. Maar deze biedt niet altijd een oplossing. Bijvoorbeeld wanneer het conductief gehoorverlies wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een infectieziekte.

Wat is perceptief gehoorverlies?

man met hoortroestel in de natuur

Bij een perceptief gehoorverlies ligt het probleem in het binnenoor (ook wel slakkenhuis genoemd). Ook hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn.

Wat kun je er tegen doen?

De meest voorkomende oorzaak van perceptief gehoorverlies is veroudering. En daar kunt u nu eenmaal niet zoveel aan doen. Wel blijkt dat langdurige of veelvuldige blootstelling aan harde geluiden ook een steeds belangrijker oorzaak wordt. Een hoortoestel kan in veel gevallen helpen om weer beter te kunnen horen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief Aanmelden
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel