Slechthorende jongeren jagen hun dromen na

13 februari 2019

De openheid van Marie-Laure (16 jaar), het optimisme van David (21), de passie van Bianca (35) en het doorzettingsvermogen van Max (28): dát valt op aan de slechthorende jongeren die Stan van Kesteren interviewde voor zijn mini-documentaire ‘Slechthorend. Nou en?!’

Voor én door slechthorenden

De onlangs afgestudeerde journalist en SH-Jong-voorzitter legde vast tegen welke problemen slechthorende jongeren aanlopen en hoe ze ermee omgaan. Een bijzonder project, want zowel Stan als zijn cameraman zijn slechthorend.

Herkenning en begrip in een horende maat

‘Ik hoop dat vooral slechthorende jongeren de docu zullen bekijken’, zegt Van Kesteren. ‘Want zij zijn degenen die belangrijke stappen in hun leven zullen moeten zetten.’ Maar de documentairemaker hoopt dat zijn film ook begrip zal kweken bij mensen die wel goed kunnen horen.

Een optimistische toekomst

David is meubelmaker én dj. Marie-Laure wil later een leidinggevende functie. Drempels als ‘communiceren in groepen, onbegrip van anderen, achtergrondlawaai en vermoeidheid door luisterinspanning’ laten deze slechthorende jongeren niet uit het veld slaan. De mini-docu heeft dan ook een hoopvol einde: als slechthorende kun je alles bereiken, al heeft het voor een groot deel ook te maken met je eigen ambities, dromen en doorzettingsvermogen.

Bekijk de mini-documentaire Bekijk hier
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel