Beroemdheden met gehoorverlies

Van Beethoven tot Will.i.am.
Jul, 29, 2019

Steeds meer mensen hebben te maken met gehoorverlies en het probleem groeit. Toch is gehoorverlies iets van alle tijden en iedereen kan ermee te maken krijgen. Ook wanneer je beroemd bent... 

1. Ludwig van Beethoven

Waarschijnlijk de meest bekende naam in de lijst. In 1801 schreef de componist een brief aan zijn arts, waarin hij zijn steeds zwakkere gehoor beschreef. Ook beschrijft hij er zijn tinnitus-klachten. Zijn zwakkere gehoor bracht volgens componist Richard Wagner juist het beste in Beethoven naar boven. Hij noemde het een 'openbaring van de andere wereld.'

2. Ozzy Osbourne

Dat de combinatie heavy metal en een paar oren niet altijd bevorderend werkt, is algemeen bekend. Ozzy Osbourne is het bewijs. Toch staat de singer-songwriter al meer dan 50 jaar op het podium en lijkt hij nog niet uitgespeeld.

3. Bill Clinton

In 1997 kreeg ook de toenmalige president van de Verenigde Staten een gehoorapparaat. Bill Clinton droeg zijn digitale toestellen vooral tijdens officiele gelegenheden waarbij veel mensen aanwezig waren. Clinton weet zijn gehoorverlies aan de vele optredens met zijn band.

4. Halle Berry

Ook de Amerikaanse actrice Halle Berry - goed voor talloze films én meer dan 25 acteerprijzen - kreeg te maken met gehoorverlies. Zij liep het gehoorverlies echter op door huiselijk geweld van haar toenmalige partner. Ze verloor 80% van haar gehoor in haar rechteroor.

5. Will.i.am

De oprichter van de muziekgroep Black Eyed Peas is al jaren een grote naam in de muziekwereld. Bijna 10 jaar geleden kreeg hij te maken met tinnitus. Volgens William is muziek juist een grote hulp in zijn strijd tegen de aandoening.

Hoe is uw gehoor? Test het in 3 minuten Doe de online hoortest
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel