Hoortoestel koppelen aan bluetooth

Aug, 09, 2022

Het is heel eenvoudig om uw hoortoestel aan bluetooth te koppelen. Zo kunt u optimaal genieten van het geluid van uw smartphone, televisie, laptop en meer. Hoe het precies werkt leggen we in dit artikel graag uit. 

Lees meer over Bluetooth hoortoestellen Klik hier

Hoe werkt bluetooth in hoortoestellen?

Tegenwoordig beschikken de meeste hoortoestellen over een bluetooth-functie. Zo kunt u uw hoortoestel makkelijk verbinden met uw smartphone. De audio van uw mobiele telefoon kunt u zo direct in uw hoortoestel ontvangen. En dat is handig bij het bellen, muziek luisteren en streamen van films of series. Wel is het belangrijk dat de telefoon probleemloos kan worden aangesloten op het hoortoestel. Bovendien moet de smartphone beschikken over bluetooth-technologie.

Wat moet u weten over de bluetooth-functie van je hoortoestellen

Bluetooth is een veelgebruikte manier om draadloos gegevens uit te wisselen tussen apparaten. Ericsson was de eerste en belangrijkste ontwikkelaar, waarna Nokia en Intel nog meer onderdelen toevoegden. Bluetooth is een radioverbinding en vervangt de kabelverbinding tussen kleine apparaten en accessoires. Vaak kan een enkel apparaat meer ontvangers bedienen.

Specificaties van bluetooth:

  • Transmissiefrequentie 2,4 GHz
  • WLAN's, draadloze telefoons en magnetrons zijn mogelijke storingsbronnen voor Bluetooth
  • Als twee Bluetooth-apparaten met elkaar zijn gekoppeld, wordt deze verbinding onthouden. Zelfs als de apparaten buiten het ontvangstbereik komen. Dit is het geval totdat de verbinding wordt verwijderd (door het apparaat te resetten). Soms kunnen meerdere verbindingen tegelijkertijd bestaan.
  • Het bereik varieert. Dit is afhankelijk van de prestaties van de verzendende en ontvangende apparaten.

Wat zijn de voordelen van bluetooth-hoortoestellen?

Veel bluetooth-hoortoestellen, zoals onze onze Ampli Energy hoorapparaten, kunt u draadloos verbinden met allerlei elektronische apparaten. Van smartphones tot televisies en van computers tot tablets. Het geluid bereikt de oren op een heldere manier rechtstreeks via de hoortoestellen. Zo kunt u bijvoorbeeld telefoongesprekken ontvangen, naar series kijken of muziek streamen

Vrijblijvend een hoortoestel op proef? Maak een afspraak

Heb ik een bluetooth-gehoorapparaat?

Op het moment dat u uw hoortoestel aanschaft, kunt u de audicien vragen naar de bluetooth-compatibiliteit. We helpen u graag. Gelukkig zijn de meest recente hoortoestellen voorzien van bluetooth, al kunt u aan de buitenkant niet zien of uw hoortoestel over bluetooth beschikt. Via instellingen of via de app kunt u verbinding maken met uw apparaten

Levensduur van de hoortoestelbatterij bij gebruik van bluetooth

Misschien heeft u vragen over de invloed van bluetooth op de batterij van uw hoortoestel. Dat begrijpen we. Toch hoeft u zich geen zorgen te maken. Bluetooth-hoortoestellen maken namelijk gebruik van Bluetooth Low Energy (BLE)-technologie. Bluetooth Low Energy is een energiezuinige bluetooth die zich perfect leent voor in hoortoestellen. Het gebruik van bluetooth heeft enigszins invloed op de levensduur van uw batterijen of op de accu van uw oplaadbare hoortoestel. Gelukkig kunt u uw hoortoestel snel en makkelijk opladen.

Hoortoestellen verbinden met bluetooth

Wilt u uw hoortoestel koppelen aan uw smartphone? Ga dan eerst na welk besturingssysteem - iOS of Android - u gebruikt én of uw hoortoestel over bluetooth beschikt. Daarnaast raden we aan om de handleiding van uw gehoorapparaat te raadplegen. Komt u er zelf niet helemaal uit? Twijfel dan niet om bij een Beter Horen-winkel langs te gaan. Onze audiciens helpen u graag

De bluetooth-functie inschakelen

Om de bluetooth-functie te activeren, moet u uw hoortoestel opnieuw opstarten. Dit moet gebeuren in de buurt van het apparaat waarmee u uw hoortoestel wilt verbinden. Het koppelen kan een paar minuten duren. Als de apparaten gekoppeld zijn, zal er een bevestiging verschijnen. Het proces hiervan verschilt per type hoortoestel en smartphone besturingssysteem.

De bluetooth-verbinding instellen

Uw hoortoestel kunt u verbinden met verschillende apparaten, zoals uw smartphone, tv of computer. Om uw hoortoestel te verbinden met een van uw apparaten, moet u bluetooth inschakelen op deze apparaten. Afhankelijk van uw type hoortoestel heeft u een bluetooth clip nodig voor de computer of laptop. Voor deze clip kunt u terecht bij onze Beter Horen winkels.

Hoortoestel-app en bluetooth

De Amplifon app is noodzakelijk als u een Android-apparaat wilt verbinden met uw hoortoestel. Voor Apple (iPhone) is voor het verbinden van uw hoortoestel met bluetooth geen app nodig. Om de bluetooth-optie te vinden bij Apple gaat u naar de instellingen van uw telefoon. Vervolgens zoekt u het kopje toegankelijkheid op en klikt u op hoortoestellen. Uw apparaat zal verbinding gaan zoeken met uw hoortoestel. De Amplifon app kan u echter wel helpen bij het verdere gebruik van uw hoortoestel.

Bluetooth-functie uitschakelen

Het uitschakelen van de bluetooth verbinding is vrij eenvoudig. U gaat naar de instellingen en schakelt de bluetooth-verbinding uit. De verbinding wordt direct verbroken tussen uw hoortoestel en de gekoppelde apparaten. 

Bluetooth-verbinding met verschillende apparaten

U kunt uw hoortoestel met verschillende bluetooth-apparaten verbinden, zoals uw smartphone, televisie, computer en elk ander apparaat voor audioweergave.  

Hoortoestel koppelen aan smartphone

De bluetooth-technologie maakt het mogelijk om uw hoortoestel met verschillende mobiele apparaten te verbinden. Let hierbij wel op dat er meerdere merken zijn die hoortoestellen verkopen en weet dat de bluetooth-verbinding per hoortoestel en apparaattype verschilt. Uw smartphone kan alleen gekoppeld worden aan uw hoortoestel wanneer de software op elkaar aansluit. Mocht u er niet uitkomen, dan helpen onze audiciens u graag. 

Hoortoestel aansluiten op tv

Bij het aansluiten van uw televisie op uw hoortoestel is het van belang dat de software van de apparaten op elkaar aansluit. Kijk daarbij goed of uw televisie geschikt is om aan te sluiten op uw hoortoestellen. Bij het aansluiten is vaak een specifiek tv hulpmiddel nodig. En wist u dat veel van deze tv luisterhulp-oplossingen ook nog eens 100% vergoed kunnen worden? Is het gelukt? Dan zult u dit merken in het geluid. Het geluid van uw televisie bereikt direct uw oren, waardoor andere geluiden geen ruis kunnen veroorzaken. 

Meer weten over onze TV-oplossingen? Bel mij terug

Hoortoestel koppelen aan een laptop

De bluetooth-technologie zorgt ervoor dat u een laptop eenvoudig kunt verbinden met uw hoortoestellen. Het is dan wel van belang dat de software van de apparaten op elkaar aansluit. Voor het koppelen van uw gehoorapparaat aan een computer als voor een laptop heeft u mogelijk een bluetooth clip nodig. Voor deze clip kunt u terecht bij onze Beter Horen winkels.

Hoortoestel koppelen aan een stereo

Apparaten voor audioweergave zijn vaak geschikt om te koppelen aan uw hoortoestel. U kunt bijvoorbeeld een stereo-installatie op uw hoortoestel aansluiten om naar muziek te luisteren. Ook hier is het van belang dat de bluetooth type van uw stereo-installatie op die van uw hoortoestel of hoorhulpmiddel.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief Aanmelden
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel