8 tips voor beter horen op het werk

Feb, 14, 2019

Achtergrondlawaai, echo’s of mompelende collega’s zijn zomaar een paar van de uitdagingen die een slechthorende dagelijks tegenkomt op het werk. Met een paar slimme tips en trucs gaat u die allemaal te lijf.

  1. Heel belangrijk, maak er geen geheim van dat u slechthorend bent. Het is misschien spannend om te benoemen, maar door vanaf het begin open te zijn, bent u die situaties voor.
  2. Vertel het uw collega’s gewoon als u ze niet verstaat. Doe dit niet alleen in één-op-één situaties, maar ook in een vergadering. Durf om hulp te vragen.
  3. Zorg ervoor dat u uw directe collega’s goed kent en geef bij hen aan wat u nodig hebt. De rest van de collega’s leert vervolgens van hun gedrag.
  4. Zit u op kantoor? Kies uw bureau dan zorgvuldig, zodat u iedereen in de ruimte goed kunt zien. Ga bijvoorbeeld niet met de rug naar de deur zitten. Zo mist u de mensen die voorbij- of binnenlopen.
  5. Hebt u last van galm in uw kantoor? Tapijt en wandbekleding zorgen voor een veel rustiger ‘geluidsklimaat’.
  6. Spreek regelmatig wat met twee of drie collega’s af. Zo blijft u goed op de hoogte van alles wat er speelt in de organisatie.
  7. Spreek luid en duidelijk. Zorg ervoor dat u zelf goed communiceert en gehoord wordt.
  8. Om prettiger te kunnen telefoneren kunt u gebruik maken van een speciale versterkte telefoon. Ook bestaan er allerlei hulpmiddelen die het verstaan verbeteren bij bijvoorbeeld vergaderingen.
Bekijk ook eens onze communicatietips voor slechthorenden Lees meer

Meer weten?

In de Beter Horen-winkel bij u in de buurt staan onze expert-audiciens voor u klaar. Zij beantwoorden graag al uw vragen en geven u deskundig advies.

Vind de dichtstbijzijnde winkel
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel