Slechthorenden begrijpen arts vaak niet

Nov, 01, 2019

Na een consultatie bij de dokter blijven veel slechthorenden met meer vragen dan antwoorden achter, zo stelt kinderarts en taalkundige Anika Smeijers. Sowieso missen veel slechthorenden belangrijke informatie over onderwerpen als gezondheid. Ze zijn daardoor dan ook minder gezond, zo conludeert Smeijers.

UIt het onderzoek van Smeijers blijkt dat ongeveer 40% van de slechthorende patiënten met verkeerde of niet volledige informatie thuiskomt.

Een andere opvallende conclusie is dat slechthorenden regelmatig minder weten over het eigen lichaam dan mensen met een goed gehoor. Smeijers wijt dit aan het feit dat veel slechthorenden moeite hebben kringgesprekken te volgen tijdens bijvoorbeeld verjaardagen of werk, waar regelmatig ook fysieke ongemakken besproken worden. Deze barrières zorgen zelfs voor een slechtere fysieke en mentale gezondheid. Smeijers pleit voor een landelijke aanpak van het probleem.

Doe een test

Kunt u de dokter altijd goed volgen? Of heeft u moeite in andere specifieke hoorsituaties? Doe een online hoortest om uw gehoor direct te checken. Natuurlijk mag u ook een afspraak maken voor een vrijblijvende professionele gehoortest.

Maak een afspraak voor een professionele hoortest Maak een afspraak

Onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de laatste (hoor)nieuwtjes?

Meld u aan voor de nieuwsbrief
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel