
Uw huisarts of KNO-arts spuit uw oren uit. Dit kunt u niet bij een Beter Horen filiaal laten doen.
Spoel of spuit uw oren niet zelf uit. U loopt dan het risico om uw oren te beschadigen omdat u niet zelf in uw oren kunt kijken.
Gebruik geen wattenstaafje om uw gehoorgang schoon te maken. Hiermee duwt u het vuil juist terug in uw oor. Veeg alleen het vuil weg aan het begin van de gehoorgang. Of gebruik een earscratcher.
Ook zijn er sprays en druppels om uw oren veilig mee te reinigen. Bekijk hier al onze onderhoudsproducten.
Lees op ons blog ook meer over het verwijderen van oorsmeer.
Tot 80 decibel (dB) is geluid nog veilig. Dat is het niveau van een stofzuiger of wekker. Vanaf 100 dB is geluid schadelijk, bijvoorbeeld het geluid van een kettingzaag. Daar ligt ook de pijngrens. Bij geluid harder dan 140 dB is de kans groot op acute schade, bijvoorbeeld door exploderend vuurwerk waar u vlakbij staat. Maar niet alleen het aantal decibels telt. Ook langdurige of herhaalde blootstelling leidt tot gehoorverlies. Voor de grens van 80 dB geldt dan ook een maximum van 8 uur per dag.
Benieuwd of u gehoorschade heeft opgelopen? Doe dan nu de gratis online hoortest of maak een afspraak voor een professionele gehoortest.
Beter Horen verkoopt speciale telefoons voor slechthorenden en senioren. Deze telefoons versterken het geluid. Er bestaan ook beeldtelefoons. U moet dan wel beiden een beeldtelefoon hebben en gebarentaal begrijpen
Tinnitus is een vorm van gehoorschade. Mensen met Tinnitus horen geluiden zonder dat er een geluidsbron aanwezig is. De bekende 'piep in het oor' of 'oorsuizen' zijn veelgehoorde klachten.
Vaak is lawaai de boosdoener. Maar ook een te hoge bloeddruk of een infectieziekte kan Tinnitus veroorzaken.
Lees meer informatie over Tinnitus op onze website.
Tijdens een voorlichtingsgesprek geeft de audicien antwoord op al uw vragen over uw gehoor. De audicien geeft u advies over hoortoestellen, gehoorbescherming of accessoires. Daarnaast kan de audicien u meer vertellen over vergoedingen en het hoorprotocol. Een voorlichtingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en is geheel vrijblijvend en gratis.
Heeft u ook vragen over één van bovenstaande zaken? Neem contact met ons op.
Een hoortoestel dat niet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar kan mogelijk als aftrekpost worden gebruikt bij uw belastingaangifte inkomstenbelasting. Dit is echter afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Informeer hiervoor altijd bij de belastingdienst of uw belastingadviseur. Lees meer over belastingatrek van uw hoortoestellen.