Komt uw afspraak niet goed uit?
Denkt u dat uw kind gehoorverlies heeft? Voor een hoortest voor uw kind, dient u zich eerst te wenden tot uw huisarts. Deze verwijst u door naar het audiologisch centrum. Met een recept van het audiologisch centrum kunt u bij Beter Horen terecht.
Voor gehoorbescherming op maat voor kinderen kunt u eenvoudig een afspraak maken in de winkel.
Lees alle informatie over betalingen en declaraties.
Voor vragen over uw factuur kunt u een e-mail sturen naar infomedics@beterhoren.nl. Vermeld hierbij uw naam, emailadres, telefoonnummer en factuurnummer.
Er kunnen hiervoor meerdere oorzaken zijn:
Update uw smartphone regelmatig en raadpleeg de handleiding in de app.
Apple (MFi):
Android:
Goed horende mensen horen geluiden vanaf 1 decibel. Wanneer is er sprake van gehoorverlies? Normaal gehoor: 0-20 decibel, licht gehoorverlies: 20-40 decibel (moeite met het horen van achtergrondgeluiden), matig gehoorverlies: 40-60 decibel (de stem van uw gesprekspartner niet meer perfect kunnen horen) en ernstig gehoorverlies: 60-90 decibel (u hoort slechts nog enkele klanken van woorden).
Een paar voorbeelden van verschillende geluidssterktes:
Een slecht gehoor is wanneer u pas geluiden kunt waarnemen vanaf 30 decibel. U bent dan slechthorend. Een decibel (dB) is een maateenheid die aangeeft hoe hard een geluid is. 40 dB is ongeveer de geluidssterkte van een stille huiskamer.
Een aantal tekenen dat uw gehoor achteruit is gegaan:
Met een voedingspatroon van fruit, groenten, noten, mager vlees, vis, magere zuivelproducten en een minimale hoeveelheid zout, suiker en vet kunt u het risico op gehoorverlies met minstens 30% verminderen.
Tinnitus is een vorm van gehoorschade. Mensen met Tinnitus horen geluiden zonder dat er een geluidsbron aanwezig is. De bekende 'piep in het oor' of 'oorsuizen' zijn veelgehoorde klachten.
Vaak is lawaai de boosdoener. Maar ook een te hoge bloeddruk of een infectieziekte kan Tinnitus veroorzaken.
Lees meer informatie over Tinnitus op onze website.
U kunt werken met tinnitus. Tinnitus (en gehoorverlies) kan wel een negatieve invloed hebben op de mogelijkheid tot werken. Tinnitus kan concentratieproblemen, vermoeidheid of depressie met zich meebrengen. Aan de andere kant kan werken bij mensen met tinnitus juist voor afleiding en sociale contacten zorgen.
Een hoortoestel of tinnitusmaskeerder kan verlichting bieden en helpen om te gaan met oorsuizen.
Voor hele ernstige vormen van de ziekte van Ménière is antibiotica beschikbaar. Het oorsuizen verdwijnen hierdoor niet, maar de duizeligheid wel. Wanneer de ziekte van Ménière in een oor zit kan het evenwichtsorgaan worden doorgesneden om de ziekte te verhelpen.
Het is het beste om bij de ziekte langs de KNO-arts te gaan.
Als u een keuze maakt voor een hoortoestel uit een andere categorie dan u volgens het Hoorprotocol nodig hebt, betaalt u dit hoorapparaat (gedeeltelijk) zelf. In sommige gevallen is het mogelijk om de kosten van een hoortoestel die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar af te trekken in uw belastingaangifte.
Hier hangen echter wel voorwaarden aan vast. Hoeveel u kunt aftrekken van uw belastingaangifte, hangt onder andere af van uw inkomen. Informeer altijd bij de belastingdienst of uw belastingadviseur. Lees meer over belastingaftrek van uw hoortoestellen op onze website of op de website van de belastingdienst.
Batterijen voor hoortoestellen bestelt u gemakkelijk online in de Beter Horen webshop of in de winkel. De volgende typen hoortoestelbatterijen zijn te koop: type 10, type 312, type 13 en type 675 per 6 of 60 stuks.
De levensduur van een batterij hangt af van verschillende factoren; het type batterij, maar natuurlijk ook van het vermogen van uw hoortoestel, type hoortoestel en hoe lang u het toestel per dag draagt.
Beter Horen maakt gebruik van uitsluitend A-merk fabrikanten in de internationale hoorzorg voor haar Amplifon portfolio.
Het belangrijkste is dat de hoortoestel(len) goed zijn afgestemd op uw oor en gehoor. Er is dus niet één beste hoortoestel. De meest geschikte hoortoestel(len) voor u zijn afhankelijk van uw wensen en de functies die u zoekt. Wij helpen u graag in de zoektocht naar een (nieuw) hoortoestel.
Maak een afspraak bij een Beter Horen winkel bij u in de buurt.
Voor welke hoortoestel(len) u een vergoeding krijgt, is vastgelegd in het hoorprotocol. Alle audiciens in Nederland moeten volgens dit hoorprotocol werken. Het hoorprotocol zorgt ervoor dat u verzekerd bent voor een hoortoestel waarmee u goed kunt functioneren. U krijgt hiervan 75% vergoed door uw zorgverzekeraar, de andere 25% is een wettelijke eigen bijdrage. Wanneer u ook aanvullend verzekerd bent kan uw vergoeding oplopen tot 100%.
Er zitten hoortoestellen in allerlei vormen, soorten en maten in de verzekerde hoorzorg. De audicien zal de wensen van onze klanten meenemen om samen tot de best passende keuze bij het gehoorverlies te komen.
Hoortoestellen zijn ingedeeld in vijf categorieën. Van categorie 1; voor eenvoudige gehoorproblemen tot categorie 5; voor complexe gehoorproblemen. Het bepalen welke categorie hoortoestel(len) u nodig heeft, zal worden gedaan aan de hand van een vragenlijst en de verbeterdoelen. De hoortest bepaalt het volumeniveau van het toestel.
Wilt u weten in welke categorie uw gehoorproblemen vallen? Maak een afspraak bij een Beter Horen winkel bij u in de buurt.
Categorie 5 hoortoestellen zijn meer geavanceerde hooroplossingen voor een complexer gehoorverlies.
Beter Horen biedt een uitgebreid portfolio hoortoestellen aan in deze categorie. Samen met uw audicien kan worden gekeken welk type hoortoestel voor u de beste oplossing biedt. Zo zijn er hoortoestellen die volledig onzichtbaar zijn (in het oor hoortoestellen), hoortoestellen met een luidspreker in het oor of een hoortoestel voor achter het oor voor bijvoorbeeld zwaardere gehoorverliezen.
Weten welk hoortoestel het beste bij u past? Maak een afspraak
Het duurt minimaal 30 dagen om aan hoortoestel(len) te wennen, maar het wennen aan hoortoestellen is voor iedereen anders. Dit omdat de hersenen soms al voor lange tijd niet zoveel klanken hebben hoeven te verwerken. Dat geldt ook als u een nieuw hoortoestel gaat dragen.
Tips om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen:
U kunt een hoortoestel altijd gratis uitproberen. U kunt dan kijken of het hoortoestel bij u past, de verschillen in het dagelijks leven ervaren, eventuele aanpassingen aan het hoortoestel laten maken en vragen stellen over het hoortoestel.
Om een hoortoestel uit te proberen kunt u een afspraak maken op onze website. Na de proefperiode vindt altijd een evaluatiegesprek plaats waarin alle bevindingen worden besproken.
Bij hoortoestellen wordt er onderscheid gemaakt tussen 5 categorieën. Van categorie 1; eenvoudig gehoorverlies en gehoorproblemen tot categorie 5; complex gehoorverlies en gehoorproblemen.
Tijdens een voorlichtingsgesprek geeft de audicien antwoord op al uw vragen over uw gehoor. De audicien geeft u advies over hoortoestellen, gehoorbescherming of accessoires. Daarnaast kan de audicien u meer vertellen over vergoedingen en het hoorprotocol. Een voorlichtingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en is geheel vrijblijvend en gratis.
Heeft u ook vragen over één van bovenstaande zaken? Neem contact met ons op.
Helaas kan het onverhoopt gebeuren dat u ontevreden bent over onze dienstverlening en een klacht of suggestie met ons wilt delen.
Beter Horen beschouwt klachten als een kans om de kwaliteit van onze service te verbeteren. Wij vinden het dan ook belangrijk dat u uw klacht kenbaar kunt maken.
In eerste instantie kunt u altijd terecht bij uw audicien of de collega's in de winkel. Zij kunnen met u kijken of zij uw onvrede weg kunnen nemen. Bent u alsnog niet tevreden dan verwijzen wij u naar onze klachtenprocedure
Wanneer een vestiging (tijdelijk) sluit wordt u hierover zo snel mogelijk door ons geïnformeerd.
U kunt voor onze vertrouwde services nog steeds terecht bij één van onze andere omliggende vestigingen. Wij vragen u hiervoor een afspraak te maken bij de betreffende Beter Horen winkel. Dit kan via onze website of het telefoonnummer 0800-0200159.
Bestaande afspraken worden in overleg met u verplaatst.
Wij begrijpen dat het vervelend is dat de voor u vertrouwde en dichtstbijzijnde Beter Horen winkel gaat sluiten. De beslissing om een winkel te sluiten wordt dan ook altijd zorgvuldig genomen. Ook trachten wij ernaar de spreiding en dekking van ons netwerk zo groot mogelijk te houden. Mocht de vestiging weer opengaan, dan krijgt u hierover bericht.
Een overzicht van onze winkels vindt u op onze website
Uw huisarts of KNO-arts spuit uw oren uit. Dit kunt u niet bij een Beter Horen filiaal laten doen.
Spoel of spuit uw oren niet zelf uit. U loopt dan het risico om uw oren te beschadigen omdat u niet zelf in uw oren kunt kijken.
Gebruik geen wattenstaafje om uw gehoorgang schoon te maken. Hiermee duwt u het vuil juist terug in uw oor. Veeg alleen het vuil weg aan het begin van de gehoorgang of gebruik een earscratcher.
Ook zijn er sprays en druppels om uw oren veilig mee te reinigen. Bekijk hier al onze onderhoudsproducten.
Lees op ons blog ook meer over het verwijderen van oorsmeer.
Tot 80 decibel (dB) is geluid nog veilig. Dat is het niveau van een stofzuiger of wekker. Vanaf 100 dB is geluid schadelijk, bijvoorbeeld het geluid van een kettingzaag. Daar ligt ook de pijngrens. Bij geluid harder dan 140 dB is de kans groot op acute schade, bijvoorbeeld door exploderend vuurwerk waar u vlakbij staat. Maar niet alleen het aantal decibels telt. Ook langdurige of herhaalde blootstelling leidt tot gehoorverlies. Voor de grens van 80 dB geldt dan ook een maximum van 8 uur per dag.
Benieuwd of u gehoorschade heeft opgelopen? Doe dan nu de gratis online hoortest of maak een afspraak voor een professionele gehoortest.