De beste hoorwensen

van Sylvia
Jan, 06, 2020

"Ik kreeg een telefoontje van een bezorgde mevrouw. Haar moeder was onlangs van de trap gevallen en had hierbij haar nek gebroken. Noodgedwongen droeg daarom ze een nekkraag. Maar ook haar gehoor was sinds de val flink achteruit gegaan. Aangezien ze niet in de gelegenheid was de winkel te bezoeken, hebben we een thuisbezoek ingepland."

"Dat andere oor doet het niet meer"

"Mevrouw was al bij het audiologisch centrum geweest met haar gehoorproblemen. Daar hadden ze een hoortest gedaan, een recept uitgeschreven en een hoortoestel geadviseerd. Ik hoefde het toestel dus eigenlijk alleen nog maar aan te meten.

Toen ik het recept van het audiologisch centrum bekeek, viel me iets op. Er werd een mono-aanpassing aanbevolen, dus een hoortoestel op één oor. Ik vroeg aan mevrouw waarom dat zo was, waarop ze zei: 'Ik heb altijd maar op één oor een hoortoestel gehad. Dat andere oor doet het niet meer.'

Maar bij het audiologisch centrum hadden ze wel beide oren gemeten. En toen ik naar het audiogram keek, dacht ik: 'misschien doet dat oor het toch wel iets beter dan gedacht.' Ik wilde er toch graag alles uit halen voor mevrouw."

Ik wilde er toch graag alles uit halen voor mevrouw

Beter in balans

"Zelfs al zou ze met het slechtste oor niet heel veel meer horen, het geluid van twee kanten ontvangen is altijd beter voor het gevoel van balans. Met de lelijke val in het achterhoofd, extra reden om voorzichtig te zijn. Ik heb haar daarom toch geadviseerd twee hoortoestellen te proberen. Zou het niet naar wens werken? Dan nam ik het tweede toestel gewoon weer mee. Ik nam voor de zekerheid nog even contact op met het audiologisch centrum. Gelukkig reageerden ze ook daar positief op mijn voorstel.."

Maatwerk

"Vooral dat tweede hoortoestel was best even wennen hoor, voor mevrouw. Ze had al zolang geen geluid gehoord aan haar minste oor. Ik heb haar daarom met verschillende testjes laten zien dat alles goed was afgesteld. Natuurlijk wilde ik ook weten of de hoortoestellen voldeden aan de wensen. We hebben daarom ook nog een spraaktest gedaan.

Het was prachtig om te zien dat de verwachtingen ruim werden overtroffen. Haar gehoor was enorm verbeterd. Zelfs tijdens het testen van alleen haar minste oor was het resultaat veel beter dan mevrouw had durven hopen. Ik was zo blij dat ik niet zomaar het recept klakkeloos heb overgenomen. De persoonlijke oplossing. Het maatwerk dat ik kon bieden, maakte me enorm blij."

De beste hoorwensen

"Maar nog mooier was het moment waarop ik enkele resultaten noteerde. De dochter van mevrouw, die de hele tijd achter haar moeder zat, fluisterde zachtjes: 'Hoi mam'. Mevrouw draaide zich met een glimlach om: 'Hoi schat' Het raakte haar dochter zichtbaar, dat was zo bijzonder om te zien. Het is prachtig om zo met hoorwensen aan de slag te kunnen gaan.

Ik wens vooral dat mensen beseffen hoeveel plezier je kunt hebben van een goed gehoor en hoeveel het toevoegt aan je leven. Voor mij is er niets mooier dan die hoorwensen in vervulling laten gaan!"

Heeft u ook een hoorwens? Maak een afspraak

Onze klanten vertellen

Lees de verhalen van onze klanten en ontdek hoe maatwerk hielp.

Lees verhalen
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel