Onderhoudsproducten hoortoestellen

Onderhoudsproducten hoortoestel

Een hoortoestel is een sterk staaltje technisch vernuft en een kostbaar bezit. Daar bent u zuinig op. Samen met Beter Horen kunt u ervoor zorgen dat uw hoortoestel in topconditie blijft. Daarvoor hebben we allerlei praktische schoonmaak- en onderhoudsproducten. 

Oorverzorgingsproducten

De strijd tegen gehoorverlies begint met goed onderhoud van uw oren. Hieronder vindt u onze producten om uw oren te verzorgen. 

earscratcher

Earscratcher

De Earscratcher verwijdert oorsmeer op een veilige manier. De Earscratcher is speciaal ontwikkeld om oorsmeer te verwijderen zonder het oor en het trommelvlies te beschadigen.

Earscratcher
Odinell oorspray

Odinell oorspray

Odinell oorspray kalmeert de huid en helpt oorsmeerresten te verwijderen.

Odinell oorspray

Dagelijks onderhoud hoortoestellen

Om uw hoortoestel in topconditie te houden is het nodig dat u uw hoortoestellen dagelijks onderhoudt met de daarvoor bedoelde onderhoudsproducten. Dit geldt voor alle hoortoestellen. Neem bij het onderhoud van uw hoortoestellen altijd de volgende maatregelen:

 • Zorg dat uw handen schoon en droog zijn als u uw hoortoestellen gaat reinigen.
 • Gebruik geen huishoudelijke reinigingsmiddelen.
 • Houd uw hoortoestellen uit de buurt van huisdieren en kinderen.
 • Voorkom dat make-up of haarlak op uw hoortoestellen komt.

Hier wordt stapsgewijs uitgelegd welke handelingen u moet verrichten en welke producten u hiervoor nodig heeft.

Voor dagelijkse reiniging van alle type hoortoestellen:

 1. Controleer of de microfoonopeningen en oorstukjes vrij zijn van verstoppingen. Blokkades kunnen de geluidskwaliteit beïnvloeden en dienen zorgvuldig verwijderd te worden.
 2. Gebruik speciale reinigingsdoekjes of een reinigingsspray om de buitenkant van uw hoortoestellen zachtjes schoon te maken. Vermijd het gebruik van stoffen zoals alcohol of verdunners, die de hoortoestellen kunnen beschadigen.

Deze eenvoudige dagelijkse routine helpt om uw hoortoestellen in optimale conditie te houden, zodat u altijd kunt rekenen op de beste hoorervaring.

Voor wekelijkse reiniging van uw oorstukjes (Achter-het-oor hoortoestel)

 1. Verwijder het oorsmeer uit het oorstukje en reinig ook de microfooningangen van uw hoortoestel met een speciaal borsteltje. Dit borsteltje is te verkrijgen bij de Beter Horen winkels.
 2. Reinig het oorstukje van uw Achter-het-oor hoortoestellen minimaal 1 keer per week met de ultrasoon reiniger. Of reinig het oorstukje schoon met water en een reinigingstablet .
 3. Droog het oorstukje goed af en blaas ook de kanaaltjes in het oorstukje droog. Hiervoor kunt u onze luchtspray gebruiken.
 4. Tot slot is het nodig om uw hoortoestel te drogen. Heeft u een hoortoestel met batterijen? Dan kunt u hiervoor het beste de ampli-dry elektrische droogdoos gebruiken. Heeft u een oplaadbaar hoortoestel? Dan kunt u het beste het Dry Cap UV 3.1 droogsysteem gebruiken.

Voor wekelijkse onderhoud van uw domes en filters  (Luidspreker-in-het-oor/ In-het-oor Hoortoestel)

 1. Verwijder het oorsmeer uit de dome bij een LIHO hoortoestel en reinig ook de microfooningangen van uw hoortoestel met een speciaal borsteltje. Dit borsteltje is te verkrijgen bij de Beter Horen winkels.
 2. Controleer het filter bij Luidspreker-in-het-oor en In-het-oor hoortoestellen; volle filters verminderen het geluid, waardoor vervanging nodig is, vooral bij hoge oorsmeerproductie. Voor vervanging, verwijder het oude filter en plaats een nieuw filter in de opening.
 3. Tot slot is het nodig om uw hoortoestel te drogen. Heeft u een hoortoestel met batterijen? Dan kunt u hiervoor het beste de ampli-dry elektrische droogdoos gebruiken. Heeft u een oplaadbaar hoortoestel? Dan kunt u het beste het Dry Cap UV 3.1 droogsysteem gebruiken.
Tips voor dagelijks onderhoud hoortoestel Onderhoud tips

Onderhoudsbeurten

Beter Horen biedt jaarlijkse hoortoestelservice aan. Elk jaar kunt u als Beter Horen klant een afspraak maken om uw hoortoestellen te laten controleren in de winkel. Tot vijf jaar na aankoop van uw hoortoestellen is deze service meestal gratis.*

Bij deze onderhoudsbeurt reinigen en controleren we uw hoortoestellen van binnen en van buiten. En wij kijken of ze nog voldoen aan de fabrieksspecificaties. Mocht het verstaan minder worden, dan stellen we de hoortoestellen, na het afnemen van een hoortest, voor u af. Zo doet de Beter Horen audicien er alles aan om de hoortoestellen optimaal voor u te laten werken.

Maak vandaag nog een afspraak Gratis afspraak
* Let op! Bent u verzekerd bij ASR of Ditzo? Voor hoortoestellen die zijn aangeschaft na 1 januari 2023 gelden andere voorwaarden. Lees meer over de  nazorg & service voorwaarden .

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel