Gehoorbescherming (op maat)

Waarom oordoppen?

Wist u dat geluiden vanaf 80 dB al schadelijk kunnen zijn voor uw gehoor? Dat staat gelijk aan het geluidsniveau van een grasmaaier of een drukke weg. Grote kans dat u regelmatig wordt blootgesteld aan geluiden die dat niveau ontstijgen. Op het werk, tijdens het klussen of door harde muziek. Wanneer uw gehoor eenmaal beschadigd is, wordt dat niet meer beter. Daarom is goede gehoorbescherming onmisbaar!

Gehoorbescherming op maat

Met onze op maat gemaakte oordoppen bent u verzekerd van optimale bescherming van uw gehoor. Door het speciale maatwerk sluiten de oordoppen uw oren volledig af. U kunt daarbij nog wel genieten van de geluiden die u graag wilt horen. 

Maak direct een afspraak

Maatwerk gehoorbescherming

Stapt u liever op de motor of in het zwembad? En luistert u liever naar het gezoem van uw boormachine of naar een stevige gitaarsolo? Iedere situatie vraagt om een unieke oplossing. Die bieden we u graag als u zoekt naar uw perfecte setje oordoppen.

Daarom beginnen we met een afdruk van uw oren. Uw op maat gemaakte gehoorbescherming moet uiteraard perfect passen. Ook zorgen we ervoor dat het juiste filter geplaatst wordt. Daardoor kunt u blijven genieten van een fantastisch live-concert, maar dan zonder uw oren te beschadigen. 

Dankzij de perfecte pasvorm hebben de oordoppen een hoog draagcomfort. Geen pijnlijke gehoorgang meer dus. En omdat we alleen met de beste materialen werken, gaan onze op maat gemaakte oordoppen vaak een stuk langer mee dan de standaard setjes.

Ontdek de voordelen van gehoorbescherming op maat Voordelen van otoplastieken

Gehoorbescherming voor iedere situatie

Met je gehoor moet je je hele leven doen. Je kunt er dus maar beter zuinig op zijn. Helaas is lang niet iedereen zich daarvan doordrongen. Jaarlijks komen er duizenden mensen bij die permanentente gehoorschade oplopen door bijvoorbeeld harde muziek.

Wanneer gehoorbescherming dragen?
Dit is afhankelijk van het volume waaraan je gehoor wordt blootgesteld (dat meten we in decibellen) in combinatie met de tijd. Je kunt je gehoor bij één harde knal al behoorlijk beschadigen. Maar het kan ook beschadigd raken als je lange tijd naar muziek luistert die net even te hard staat.

Wanneer is gehoorbescherming verplicht?
Werk jij op een plek waar je dagelijks wordt blootgesteld aan geluiden harder dan 80 dB? Dan moet een werkgever gehoorbescherming ter beschikking stellen. Boven de 85 dB is dat zelfs verplicht.

Hoe lang gaat gehoorbescherming mee?
Ook deze vraag is lastig eenduidig te beantwoorden. Op maat gemaakte gehoorbescherming gaat een stuk langer mee dan de standaard versies. Goed onderhoud helpt natuurlijk ook. Op maat gemaakte setjes gaan vaak enkele jaren mee.

Welke gehoorbescherming beschermt je oren het best?
De beste gehoorbescherming is de op maat gemaakte gehoorbescherming. Deze wordt helemaal afgesteld op jouw gehoorgang. Zit bovendien ook nog eens een stuk fijner!

 

Oorkappen voor kinderen

Naast oordoppen voor kinderen, bieden wij ook oorkappen. Ideaal voor gehoorbescherming tijdens luidruchtige evenementen (zoals de kermis). Daarnaast zijn de oorkappen vaak een grote hulp bij het concentreren op huiswerk.

Bekijk Pluggerz oorkappen
oorkappen

Bestel Pluggerz gehoorbescherming

In onze webshop kunt u ook direct onze Pluggerz uni-fit oordoppen bestellen.

Benieuwd of uw gehoor nog optimaal is? Kom langs voor een hoortest

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel