Optimaal genieten van alle feestgeluiden

Dec, 14, 2020

Houdt u ook zo van de feestdagen? Dan is dit natuurlijk de ideale periode om het thuis extra gezellig te maken. En dé perfecte maand om eindelijk eens die leuke films te kijken, een interessante documentaire te volgen of uw favoriete kerstliedjes op te zetten . 

Veel mensen met een hoortoestel zijn erg blij dat ze weer kunnen genieten van mooi geluid op televisie of op de radio. Geldt dat ook voor u? Dan hebben we een paar tips om met nog meer plezier te luisteren naar die geluiden:

Houd uw hoortoestellen schoon

Door oorsmeer, zweet, stof of regen wordt een hoortoestel vies. Heel normaal als u ze intensief gebruikt. Maar misschien is het schoonmaken er een keertje bij ingeschoten en kunt u de droogdoos of de reinigingsdoekjes er nog even bij pakken voordat u lekker op de bank ploft. Het maakt echt een verschil!

Deel uw kijkervaringen

Samen tv kijken is een stuk gezelliger. Maar waarschijnlijk draagt niet het hele gezelschap hoortoestellen. Heeft u tijdens het kijken last van achtergrondgeluiden? Deel ze dan! Zeker weten dat uw vrienden of familieleden even rekening met u houden.

Verklein de afstand

Hoe dichter u bij de tv zit, hoe minder geluidsverlies er is omdat het geluid een kleinere afstand aflegt. Bijna met uw neus op het scherm zitten is zeker geen goed idee, maar het helpt om de afstand wat te verkleinen en in ieder geval recht voor het scherm plaats te nemen. Ook als u podcasts luistert via uw telefoon of graag het nieuws volgt via de radio, is het raadzaam om in de buurt te zitten van het toestel. 

Even de ogen dicht

Een momentje wegdromen bij een mooi nummer dat fijne herinneringen oproept? Heerlijk toch! Als u van muziek geniet met uw ogen dicht, sluit u een belangrijk ander zintuig af, namelijk het zien. Dat kan een voordeel zijn om u nog bewuster te worden van het geluid en u niet af te laten leiden door wat u om u heen met uw ogen waarneemt. 

De techniek helpt een handje

Om alle stemmen en klanken nog beter te verstaan, bestaan er allerlei hulpmiddelen. Kent u ze al? De Sennheiser is daar een voorbeeld van. Dit luistersysteem geeft u altijd een heel helder geluid rechtstreeks in uw oren of naar uw hoortoestellen.

En wist u dat het bij sommige hoortoestellen zelfs mogelijk is om draadloos het geluid van de TV of smartphone te streamen? Deze categorie hoortoestellen kenmerkt zich door een slimme techniek en via een Bluetooth-verbinding worden de geluiden doorgegeven aan de hoortoestellen. We vertellen u natuurlijk graag meer.

Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel