Uw hoortoestel in wind en regen

De herfst is weer begonnen...
Sep, 30, 2021

De herfst is weer begonnen. In het verleden bezorgde deze periode mensen met een hoortoestel veel overlast. De harde wind en de regen maakten een dag naar buiten gaan vaak erg moeilijk. Gelukkig heeft de technologie niet stilgestaan. De nieuwe generatie hoortoestellen kan wel tegen een herfstige dag!

Windruisonderdrukking

Een aantal jaar geleden was windruis een groot probleem voor hoortoesteldragers. Een herfstachtige dag betekende zelfs vaak dat het hoortoestel niet in de buitenlucht gedragen werd. Tot op de dag van vandaag laten veel mensen het hoortoestel maar thuis als er een stevige wind staat... dat is tegenwoordig niet nodig.

De introductie van windruisonderdrukking  is voor veel mensen een grote hulp. Vele toestellen herkennen het akoestisch patroon van het binnenkomende windsignaal en verminderen deze automatisch. De nieuwere hoortoestellen zijn nog beter in staat ook de verstaanbaarheid op hoog niveau te behouden.

Waterdichtheid?

"Kan ik mijn hoortoestel in de regen dragen?", is een andere veelgestelde vraag. Zeker in de herfst bestaat de kans dat u wordt overvallen door een fikse bui. Het is goed om te weten dat veel hoortoestellen steeds beter bestand zijn tegen stof, vuil en ook water. Daarom hebben veel hoortoestellen een IP nummer. Achter de aanduiding IP staan twee cijfers. Het tweede cijfer (van 0-8) laat zien hoe goed uw toestel is beschermd tegen water. Hier geldt: hoe hoger, hoe beter.

Toch is voorzichtigheid geboden, ook met 'waterdichte' toestellen. De hoortoestellen hebben immers verschillende ingangen (bijvoorbeeld de microfooningang). Daardoor is een toestel nooit helemaal afgesloten. Ook blijft het belangrijk onderhoud te plegen aan uw hoortoestel. Na een fikse regenbui is het daarom verstandig uw hoortoestel even in een droogbox te leggen. 

Voor vragen over windruisonderdrukking en waterdichtheid kunt u natuurlijk altijd uw audicien raadplegen. 

 

Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel