Met uw hoortoestel de zomer door

5 handige tips.
Jul, 04, 2022

Het geluid van zingende vogels, hommels die in de tuin zoemen en het geluid van de barbecue op een prachtige zomeravond. Dit zijn een paar van de geluiden van de zomer.

De zomer is begonnen, de vakanties zijn geboekt en het strand roept. Met deze tips zorgt u dit seizoen goed voor uw oren én uw hoortoestellen.

Geef uw hoortoestel een zomerbeurt

Voorafgaand aan uw vakantie is het verstandig om uw hoortoestel een zomerbeurt te geven. Plan een afspraak in bij een van onze filialen bij u in de buurt. Zo weet u zeker dat u voorbereid de vakantie in gaat!

Op reis gaan met hoortoestellen

Gaat u tijdens de zomer op reis? Wij hebben een blog geschreven vol met tips voor tijdens uw reis en voorafgaand aan uw vertrek. Zo geven wij tips voor het op reis gaan met de auto en voor het reizen met het vliegtuig. Ga voorbereid op vakantie en lees meer over op reis gaan met hoortoestellen.

Wees bewust van de Beter Horen verzekering

De zomer is een prachtig seizoen waarbij iedereen het maar al te fijn vindt om op een lange reis te gaan, zoals naar Spanje, Frankrijk of om Nederland te ontdekken. Om zorgeloos op stap te gaan heeft Beter Horen een vervangingsverzekering voor uw gehoorapparaat. Zo bent u verzekerd tegen diefstal, verlies en schadegevallen. 

Pas op met de hitte

In de zomer let u altijd extra op wat u achterlaat in de auto. Denk daarbij ook zeker aan uw hoortoestellen. Blootstelling aan langdurige hitte kan uw hoortoestel namelijk beschadigen. Uw hoortoestel op het dashboard achterlaten is dus zeker geen goed idee!

Houd uw hoortoestellen schoon

In de zomer zweten we allemaal een beetje meer. En we bevinden ons vaak in omgevingen waar we niet iedere dag komen. Houd uw hoortoestel daarom goed schoon. U kunt gemakkelijk in onze webshop schoonmaakproducten bestellen. Vergeet ook niet extra batterijen mee te nemen zodat u altijd genoeg heeft.

Zwemmen in de zomer

Met het prachtige weer van de zomer is het niet gek dat u even wilt afkoelen in de zee of in een zwembad. Met onze speciale zwemdoppen voorkomt u pijnlijke oren tijdens of na het zwemmen.

Heeft u last van water in uw oor bij het zwemmen? Bekijk dan onze tips om het water uit het oor te verwijderen. 

Houd uw hoortoestel droog & zandvrij

Een paar baantjes trekken of een stukje varen? In de zomer doen we het maar al te graag. Hoewel de nieuwere modellen hoortoestellen al beter bestand zijn tegen waterschade, raden we aan voorzichtig te zijn met uw hoortoestel. Vooral zout water is een boosdoener. Is er toch iets misgegaan? Hier leest u wat u kunt doen met een nat hoortoestel.

Wees naast waterschade ook voorzichtig voor het zand wanneer u op het strand bent. Zand beschadigt namelijk de microfoontjes van uw hoortoestellen, wat de functionaliteit hindert. Zorg er dus voor dat uw hoortoestellen goed afgeschermd zijn van het strand. Gebruik bijvoorbeeld waterdichte plasticzakjes, of neem een bakje mee waar u de hoortoestellen in kan plaatsen.

Voorzichtig met zonnebrandcrème

Even insmeren met zonnebrandcrème? Heel verstandig. Maar bescherm uw hoortoestel tegen de chemicaliën die in de crème zitten. Doe daarom even uw hoortoestellen af en was uw handen voordat u de hoortoestellen weer in doet. Doet u na het zwemmen haarspray in uw haar? Doe dan ook even uw hoortoestellen af.

Sporten met uw hoortoestel

Slaat u graag een balletje op het tennisveld? Of doet u mee met het volleybaltoernooi op de camping? Wij geven alvast enkele tips voor wanneer u wilt sporten met een hoortoestel.

Ga voorbereid naar een festival

De zomer is de tijd van de festivals. Bent u nou van plan om naar een festival te gaan? Vergeet dan niet uw gehoor. Bij Beter Horen kunt u terecht voor verschillende oordoppen op maat, waaronder speciaal voor muziek. Maak snel een afspraak bij een winkel bij u in de buurt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief Aanmelden
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel