Fun

Optimaal genieten van luisterboeken en podcasts

Nov, 16, 2021

Liever naar het verhaal van een boek luisteren dan het zelf lezen? Een luisterboek is volledig ingesproken door een voorleesstem. Of bent u helemaal weg van podcasts? Ontdek dat u ook met een hoortoestel optimaal kunt genieten van luisterboeken en podcasts. We geven ook tips. 

Luisterboeken en podcasts populair

Steeds meer Nederlanders luisteren naar boeken. Uit onderzoek blijkt dat 18% van de Nederlanders weleens luistert naar een voorgelezen boek. Een van de redenen is dat de voorleesstem iets toevoegt aan het verhaal van het boek. Zeker als het door de auteur zelf is voorgelezen.

Naar podcasts luisteren nog meer mensen: 47% van de Nederlanders zet weleens een podcast op. Thuis of in de auto zijn de meeste favoriete plekken. Het is makkelijk te combineren met iets anders, zoals reizen of het huis opruimen.

De geluidservaring van een luisterboek en podcast

Net als bij hoortoestellen is de geluidservaring van een luisterboek enorm belangrijk. Zo kijken uitgevers bij een luisterboek naar elementen die ze kunnen toevoegen. Zo is het boek Johann Sebastian Bach van Maarten ’t Hart opgeluisterd met stukken uit cantates van Bach. Soms laat de uitgever er zelf muziek bij componeren en hoor je geluiden die goed bij het boek passen. 

De geluidservaring bij een podcast maakt of breekt een podcastserie. We tippen de podcastseries:

  • De stad is van ons. Een podcast over virtuele luistertochten door een stad.
  • De BinnensteBuiten Podcast. Als luisteraar gaat u mee op een adembenemende reis door de mooiste natuurgebieden in Nederland.
  • De brand in het landhuis . Een fascinerend verhaal over een brand in het landhuis in Vught van grootgrondbezitter Ewald Marggraff.
  • El Tarangu. Bent u een sportfanaat? Luister dan eens naar deze bijzondere podcast over de wielrenner Fuente.

Gehoorapparaten met bluetooth

Hoortoestellen met bluetooth maken gemakkelijk verbinding met bijvoorbeeld uw televisie of geluidssysteem met streamingmogelijkheid. En natuurlijk ook met uw smartphone. Via uw telefoon kunt u op die manier eenvoudig uw hoortoestel koppelen en naar boeken, podcasts of muziek luisteren. En gehoorapparaten met bluetooth zijn oplaadbaar, zo kunt u altijd snel verder luisteren. 

Gehoorapparaat met bluetooth

Luisteren naar audio met een hoortoestel zonder bluetooth

Heeft u geen hoorapparaat met bluetooth? Geen zorgen. Met behulp van accessoires kunnen we in bijna alle gevallen uw geluidservaring verbeteren. Bijvoorbeeld met een streaming clip. De clip is nodig bij:

  • Hoortoestellen zonder bluetooth
  • Telefoons zonder ondersteuning voor hoortoestellen
  • Apparaten zoals een laptop of pc

Benieuwd of het iets voor u is? Informeer naar de mogelijkheden bij uw audicien. 

Vrijblijvend een hoortoestel proberen? Maak een gratis afspraak
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel