Wennen aan uw hoortoestel

Hoe doet u dat? Lees onze tips
Jul, 29, 2019

Een eerste hoortoestel is een hele ervaring. Al die geluiden die u misschien al jarenlang niet meer hoorde, komen plots uw oren weer binnen. En dat kan best heftig zijn. De eerste weken is het even wennen aan uw hoortoestellen. Met deze tips kunt het proces zo soepel mogelijk laten verlopen.

Wat kan ik verwachten?

Een hoortoestel is altijd even wennen. Hier kunt u eigenlijk niet onderuit. Van de ene op de andere dag zit er een hoortoestel op of in uw oren en dat kan best even vreemd aanvoelen. De grootste aanpassing is echter voor de hersenen. Deze hebben immers - afhankelijk van uw situatie - al langere tijd niet zoveel klanken hoeven te verwerken. De eerste ervaringen van onze klanten zijn daarom wisselend. Een groot gedeelte heeft een 'wow, er gaat weer een wereld voor me open-gevoel'. Andere mensen hebben iets meer tijd nodig. En dat geeft niets.

Gun uzelf de tijd

De tijd nemen is dan ook een belangrijk onderdeel van het gewenningsproces. Al die kleine geluidjes, waarvan u wellicht al niet meer wist dat ze er waren, komen plots weer terug. Het is dan ook verstandig uw hoortoestel eerst op een rustige plaats uit te proberen. Bij u thuis bijvoorbeeld. Of maak eens een wandeling in de natuur.

Verschillende luistersituaties

Wanneer u iets meer zelfvertrouwen hebt, kunt u eens andere luistersituaties proberen. Maak bijvoorbeeld eens een kort praatje met iemand op straat. Of maak een wandeling op een winderige dag. Ook telefoneren is een goede oefening. Wanneer u niet helemaal tevreden bent over de kwaliteit van het geluid, kunt u de instellingen van uw apparaat wat aanpassen. Natuurlijk kunt u daarvoor ook terecht bij één van onze audiciens.

Beter Horen nazorg

Bij Beter Horen staat u op één. En wel vanaf de start. We zullen daarom direct enkele afspraken met u inplannen om uw ontwikkelingen te volgen en aanpassingen te doen indien nodig. Zo helpen we u zo goed mogelijk op weg met uw vernieuwde gehoor. Deze nazorg is bij Beter Horen volledig gratis. Hebt u tussen de afspraken in toch nog vragen? Ook dan mag u gerust contact met ons opnemen!

Kom langs voor advies of een professionele hoortest Maak een afspraak
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel