Zomergeluiden: wat is uw favoriet?

May, 31, 2021

De zomer komt eraan. Tijd voor korte broeken, zomerjurken, zonnebrillen en ijsjes. En voor zomergeluiden. Welk geluid doet u het meest aan de zomer denken?

Geen van deze zomergeluiden missen?

Wilt u deze zomer weer echt genieten van een middagje op het terras, het geplons van uw (klein)kinderen of de prachtige geluiden in de natuur? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak. Wij vertellen u graag hoe uw gehoor ervoor staat én hoe het eventueel beter kan.

Kom deze zomer langs Maak nu een afspraak

Kabbelende zee

Het geluid van aanspoelende golven werkt rustgevend en kalmerend. En daarom vindt u dit geluid niet alleen aan de kust. YouTube en Spotify staan vol met geluidsfragmenten van golven. Heerlijk om naar te luisteren als u bijvoorbeeld niet kunt slapen.

Tjirp tjirp

Op vakantie lijkt er soms geen einde aan te komen: het geluid van krekels. De wetenschappelijke naam voor dit geluid is stridulatie. De meeste mensen noemen het tjirpen. Alleen de mannelijke krekels tjirpen. Dit doen zij door hun vleugels tegen elkaar te bewegen. Dus niet met hun poten, zoals veel mensen denken. Krekels tjirpen met verschillende snelheden en frequenties en de meeste krekelsoorten tjirpen sneller bij een hoge temperatuur. Ook interessant: het oor van een krekel zit op de voorpoot.

Geroezemoes, gelach en klinkende glazen

We horen het weer: het geluid van een vol terras. Dit soort geluiden zijn niet alleen gezellig. Uit onderzoek blijkt dat cafégeluiden kunnen helpen om beter te werken. Het achtergrondgeluid is goed voor de productivproductiviteit en creativiteit!

Zoem zoem

Nog zo’n beestje dat in de zomer van zich laat horen: de bij. Sla ze niet weg. Want zoemende bijen doen geen kwaad, zolang u hen geen kwaad doet. En ze hebben al genoeg te lijden onder de intensieve landbouwmethoden, bestrijdingsmiddelen, de verstedelijking en ons groenbeheer. Zo erg zelfs dat de helft van alle wilde bijsoorten in Nederland wordt bedreigd. Laat ze voortaan dus lekker zoemen. 

Plons!

Schoonspringers doen hun best om zo weinig mogelijk spetters te maken. Maar in een zomers zwembad zien we vaak het tegenovergestelde: met een lekkere grote plons het water in. Dit heet ook wel een bommetje. Hier zijn zelfs kampioenschappen voor.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief Aanmelden
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel