"Dragen van hoortoestel kan hersenen beschermen"

Aug, 13, 2019

Het is zeer belangrijk uw oren regelmatig te laten checken, zeker wanneer u ouder bent dan 50 jaar. Op deze leeftijd begint u meestal te merken dat uw gehoor achteruit gaat. Hoe sneller u een oplossing zoekt bij gehoorverlies, hoe beter.

Daar zijn verschillende redenen voor. Zo bleek uit eerder onderzoek al dat zelfs mild gehoorverlies de kans verhoogt op cognitief verval. Hieronder vallen onder meer problemen met concentratievermogen, ruimtelijk inzicht of het uitvoeren van praktische handelingen.

Nu komt ook naar voren dat een hoortoestel zou kunnen helpen bij het beschermen van de hersenen, zo stellen onderzoekers van de University of Exeter en het King's College in Londen.

Onderzoek

In het onderzoek werden over een periode van twee jaar onder meer het geheugen, de concentratie en de aandacht van ruim 25.000 deelnemers gepeild. Een controlegroep droeg hoortoestellen, een andere groep niet. De groep met hoortoestellen scoorde daarna beter op verschillende geheugen- en concentratietests.

Dr. Anne Corbett, van de universiteit van Exeter vertelt: "Uit eerder onderzoek is gebleken dat gehoorverlies verband houdt met een verlies van hersenfuncties, geheugen en een verhoogd risico op dementie. Dit onderzoek laat zien dat het dragen van een hoortoestel de hersenen echt zou kunnen beschermen."

Verder onderzoek moet meer duidelijk maken over de connectie tussen het gehoor, het dragen van een hoortoestel en het geheugen. Dit volgen we uiteraard op de voet!

Hoe is uw gehoor?

Bent u benieuwd hoe het met uw gehoor is gesteld? Doe dan in 3 minuten onze online hoortest of maak een afspraak voor een professionele hoortest in één van onze winkels

Kom vrijblijvend langs voor een professionele hoortest Maak een afspraak

Bron:

http://www.exeter.ac.uk/news/research/title_725112_en.html
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel