De oorzaken van jeuk in het oor

Aug, 15, 2019

Wist u dat één op de drie mensen regelmatig jeuk in het oor heeft? Wanneer u er last van heeft, kunt u vast beamen dat dit erg vervelend kan zijn. Bovendien kunnen er verschillende redenen voor zijn. Wat zijn deze redenen en wat kunt u eraan doen?

Jeukende oren - hoe komt dat?

Door zwemmen of douchen

Wanneer u zwemt of een douche neemt, blijft er regelmatig water achter in uw oren. Dit water kan gaan broeien of irriteren en een jeukend gevoel geven.

Hoortoestellen

Heeft u steeds jeuk tijdens het dragen van uw hoortoestellen? Dan is het belangrijk uit te sluiten dat u een huidaandoening heeft. Ook een slecht passend hoortoestel kan jeuk veroorzaken. Hiervoor kunt u natuurlijk terecht bij éen van onze audiciens.

Het is altijd belangrijk uw oren en uw hoortoestellen droog te houden Droog uw oren altijd goed na het douchen of zwemmen.. Met een hoortoestel droger kunt u uw gehoorapparaat drogen.

Gevoelige huid

De huid rond en in de oren is erg gevoelig. Wanneer u een droge huid heeft, kan er ook een jeukend gevoel ontstaan. Onze Audiol Olijfolie oorspray kan verlichting bieden.

Hooikoorts

Ook hooikoorts kan jeuk in het oor veroorzaken. Wist u dat hooikoorts ook uw gehoor kan beinvloeden? Lees hier meer over invloed van hooikoorts op uw gehoor.

Oorsmeer

Oorsmeer kan ook tot jeuk leiden. Vooral wanneer het droog en hard wordt. Oorsmeer kunt u veilig verwijderen met een earscratcher. Wist u dat oorsmeer een erg belangrijke functie heeft in het oor? U lees hier meer over de functie van oorsmeer en het veilig verwijderen ervan.

Wat te doen tegen jeuk in uw oor?

Misschien een wat vreemd klinkende tip, maar iets minder 'schoonmaken' kan helpen! Peuteren in de oren (vooral met pennen en paperclips etc.) kan wondjes in de oren veroorzaken. Oorsmeer beschermt het oor tegen dit soort wondjes en dus is het raadzaam hier verstandig mee om te gaan. Lees hier meer over het veilig verwijderen van oorsmeer.

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Een goede verzorging van uw oren is essentieel. Voorkom water in uw oren met onze speciale zwemdoppen. U vindt deze in onze winkels. Ook kunt u bij ons op maat gemaakte oordoppen bestellen. Daarnaast is goede verzorging belangrijk. Houd oorsmeer in de gaten en verzorg de huid in en rond uw oor regelmatig. 

Bekijk al onze verzorgingsproducten Bekijk producten

Onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de laatste (hoor)nieuwtjes?

Meld u aan voor de nieuwsbrief
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel