Voorkomen van gehoorschade

alles over gehoorbescherming

Gehoorschade voorkomen

Blijvende gehoorschade voorkomen begint met effectieve bescherming. Wanneer is geluid schadelijk en wat kan je hiertegen doen? We leggen het jou uit. Zo is het voor jou makkelijker om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen.

Gehoorbescherming op maat? Maak nu een afspraak

Wat doet lawaai met je oor?

In het binnenoor zitten trilhaartjes die geluid opvangen en een signaal sturen naar de hersenen. Bij te harde trillingen gaan deze haartjes platliggen. Ze kunnen dan nooit meer rechtop gaan staan, ze zijn kapot. Herstel van de trilhaartjes is onmogelijk. Deze vorm van gehoorschade is dus niet te herstellen.

Hoeveel decibel (db) is schadelijk?

Tot 80 decibel (dB) is geluid nog veilig. Dat is het niveau van een föhn in de hoogste stand of kinderen op een speelplaats. Vanaf 100 dB is geluid schadelijk, bijvoorbeeld het geluid van een kettingzaag. Daar ligt ook de pijngrens. Bij geluid harder dan 140 dB ontstaat acute schade, bijvoorbeeld bij een geluidsexplosie bij de start van een vliegtuig. Maar niet alleen het aantal decibels telt. Ook langdurige of herhaalde blootstelling leidt tot gehoorverlies. Voor de grens van 80 dB geldt dan ook een maximum van 8 uur per dag

Gehoorbescherming op Maat

Unieke actie. Nu met 10% korting*

Met onze op maat gemaakte oordoppen ben jij verzekerd van optimale bescherming van je gehoor. Door het speciale maatwerk sluiten de oordoppen jouw oren volledig af. Je kunt daarbij nog wel genieten van de geluiden die jij graag wilt horen.

Maak een afspraak
Oordoppen op maat

Actievoorwaarden:

* Deze actie geldt voor alle gehoorbescherming op maat m.u.v. Communicate-lijn.
* Afhankelijk van de wachttijd tijdens het productie proces, kan gekozen worden voor een gratis universele gehoorbeschermingsset t.w.v. €16,95. Hierbij komt de korting van 10% op de gehoorbescherming op maat te vervallen.
* Aankopen via de website www.pluggerz.com vallen buiten deze actie.
* Geldig voor afspraken in de Beter Horen winkel van 1 tot en met 30 september 2023.
* Afspraken na 30 september 2023 zijn uitgesloten van deze actie.
* Afhankelijk van agenda beschikbaarheid in het filliaal.
* Niet geldig in combinatie met andere kortingscodes en/of acties.
* Beter Horen behoudt zich het recht voor om deze promotie per direct in te trekken.

Voorkom gehoorschade met de juiste gehoorbescherming

Waarvoor is gehoorbescherming nodig?

Van muzikanten en motorrijders tot badmeesters en bouwvakkers. Iedereen kan bij Beter Horen terecht voor gehoorbescherming (op maat). En niet alleen voor hobby of werk. Maar ook om rustig te slapen, comfortabel te vliegen en veilig te zwemmen.  

Horen met gehoorbescherming?

Ben je bang dat je met gehoorbescherming niets meer hoort? Je bent niet de enige, maar het is niet waar! Gehoorbescherming dempt storend en schadelijk geluid. De rest hoor je wel. Zo hoor je wél de wekker maar niet je snurkende partner. Jij praat gewoon met collega’s, maar dan zonder machinelawaai en je geniet extra van muziek.

Jongeren en gehoorbescherming

Recent onderzoek van het AMC wijst uit dat ongeveer 25 procent van de jongeren tussen 12 en 25 jaar gehoorschade heeft. Lees hier meer over in de blog ‘Piep in oren na uitgaan’. Gelukkig dringt het besef steeds meer door dat gehoorbescherming heel slim en allesbehalve suf is. 

Meer weten over onze gehoorbescherming? Neem contact op

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel