Gratis online hoortest

Meet in een paar minuten hoe fit uw gehoor is.

Het is belangrijk om uw gehoor regelmatig te controleren, zeker als u vermoedt dat het wat afneemt. Met onze online check weet u in een paar minuten hoe het ervoor staat. Deze test geeft een indicatie van uw gehoor. Voor een professionele en volledige diagnose van uw gehoor kunt u terecht bij onze audiciens of een KNO-arts.

Wat is een online gehoortest?

Met een online hoortest, kunt u makkelijk online meten hoe uw gehoor ervoor staat. Aan het einde van de test ontvangt u onmiddellijk de uitslag van de test. Bij de uitslag krijgt u ook gelijk een aanbeveling op basis van het behaalde resultaat.

Waarom een online gehoortest doen?

Vermoedt u dat uw gehoor afneemt? Dan raden we u aan om de online hoortest te doen. Binnen 5 minuten heeft u een indicatie hoe uw gehoor ervoor staat. Bovendien helpt de hoortest u te beslissen of u er goed aan doet om een audicien te bezoeken voor het doen van een uitgebreidere hoortest in de winkel. Hieronder leggen we uit wat u van deze online hoortest kunt verwachten.

Hoe werkt de online hoortest?

Tijdens de test hoort u zes opnames van alledaagse gesprekssituaties. Denk aan mensen die praten in een drukke bar of iemand die op straat de weg vraagt. Na elke opname volgt een vraag over wat u zojuist hoorde. Daarbij heeft u de keuze uit vier opties. Na het beantwoorden van de vragen, ontvangt u een score van 1 tot 10 en een aanbeveling op basis van dit resultaat. Blijkt dat u mogelijk gehoorverlies heeft? Dan raden we u een gratis hoortest aan bij een van onze audiciens.

Snel en makkelijk vanuit huis

De online gehoortest duurt minder dan vijf minuten en geeft u inzicht in de kwaliteit van uw gehoor. U kunt de test gewoon thuis doen voor de computer of lekker met uw laptop of tablet op de bank. Wat u nodig heeft, is een koptelefoon of oortjes waarmee u de stemmen duidelijk verstaat. Voor het beste resultaat raden we u aan om niet de speakers van uw computer te gebruiken.

Online gehoortest uitslag

Tegenwoordig kunnen we meer dan ooit vertrouwen op techniek. Deze online hoortest is een eerste indicatie voor eventueel gehoorverlies. Na het doen van de test krijgt u een groene, oranje of rode score.

  • Groen – U lijdt aan weinig tot geen gehoorverlies (0 – 10 dB gehoorverlies)
  • Oranje – Uw gehoor is lichtelijk achteruit gegaan (10 – 35 dB gehoorverlies)
  • Rood – U lijdt zeker aan gehoorverlies (Meer dan 35 dB gehoorverlies)

Bij een uitslag van oranje of rood, raden wij u aan om een uitgebreide hoortest in de winkel te doen.  

Doe een gratis hoortest Maak een afspraak

Tinnitus-test

Hoe wordt tinnitus gemeten?

Tinnitus (of oorsuizen) is lastig te meten. Het is een vorm van gehoorschade waarbij u geluiden hoort die er niet zijn. Deze geluiden lopen uiteen van een pieptoon tot fluit, ruis of zoemend geluid. Tinnitus kan ontstaan doordat trilharen in het binnenoor beschadigd raken. In veel gevallen komt het door blootstelling aan harde geluiden. 

Heeft u het vermoeden dat u last heeft van tinnitus? Dan is het raadzaam om een audicien te bezoeken. Uw audicien kan dan bijvoorbeeld meten bij welke frequentie (hoogte van de toon) de tinnitus zich voordoet en u eventueel doorverwijzen naar het audiologisch centrum, die bepaalt wat een oplossing zou kunnen zijn voor uw tinnitusklachten. Een tinnitusmaskeerder kan hiervoor een goede mogelijkheid zijn.

Online Tinnitustest

Tegenwoordig worden er online allerlei tinnitustesten aangeboden. Dit kan handig zijn, maar houd wel in gedachten dat dit slechts een algemeen beeld schetst van de situatie. Voor een concrete diagnose van tinnitus is het belangrijk om een arts, audioloog of audicien te bezoeken. 

THI-vragenlijst voor tinnitus

De Tinnitus Handicap Inventory (THI) is een vragenlijst, waarbij u het effect van tinnitus op uw dagelijks leven kunt meten. De vragenlijst laat de mate van dagelijks ongemak zien, die veroorzaakt wordt door uw tinnitusklachten. De THI kunt u makkelijk zelf online vinden en invullen.

Vrouw doet hoortest

Doe een professionele hoortest

Wilt u een professionele hoortest doen bij een van onze audiciens? Kom langs!