5 redenen waarom een hoortoestel mooier maakt

13 februari 2019

Nederlanders met gehoorverlies wachten gemiddeld 7 jaar voordat ze er iets aan doen. We hebben het niet in de gaten of stellen het nog eventjes uit. Want een hoortoestel is niet zo mooi toch? Dat is best jammer, want met een hoortoestel ga je er juist beter uitzien. Lees hieronder waarom.

1. Meer energie

Een perfect aangemeten hoortoestel zorgt ervoor dat het brein de geluiden weer gemakkelijker kan verwerken. Gesprekken voeren, opletten op het werk of in het verkeer wordt minder inspannend. Zo blijft er meer energie over om leuke dingen te doen.

2. Betere relaties

Studies laten keer op keer zien dat mensen die sociaal actief zijn, betere relaties ervaren met vrienden en familie. Deelnemen in een gesprek is weer prettig voor diegene met gehoorverlies, maar ook voor de mensen in de omgeving. Het onderscheid tussen spraak en achtergrondgeluid is weer duidelijk. Zo voelen de mensen uit de studie zich mentaal en lichamelijk gezonder. En dat is aan ze te zien.

3. Indrukwekkend stukje techniek

De nieuwste generatie hoortoestellen zijn super klein en leveren grootse prestaties. Ze kunnen steeds meer en worden steeds kleiner. De nieuwste hoortoestellen communiceren eenvoudig met de tv, radio of telefoon, maar ook het geluid kan per situatie naar wens ingesteld worden op de smartphone. Een hoortoestel wordt hiermee haast een elektronische gadget waarmee je als de drager indruk maakt. En dat voelt best goed.

4. Hoorbellen

Veel mensen willen graag een onzichtbaar hoortoestel. Dit is niet altijd mogelijk omdat dit afhankelijk is van de mate van gehoorverlies. Maar waarom een hoortoestel verbergen? Voor wie durft kunnen hoortoestellen ook een modeaccessoire zijn. Dus kies eens een andere kleur of ga op zoek naar één van de speciale bedrijfjes die sieraden maken voor hoortoestellen. Zo worden hoortoestellen hoorbellen.

5. Laat zien dat je goed voor jezelf zorgt

Kortom, een hoortoestel is niet iets om te verbergen. Mensen die een hoortoestel dragen laten zien dat ze goed voor zichzelf zorgen. Daarmee kunnen ze zelfs een inspiratiebron voor anderen zijn. En ook dat maakt een mens zoveel mooier!
Benieuwd hoe een hooroplossing u staat? Maak vrijblijvende afspraak
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel