Water in het oor

Wat kunt u eraan doen?
Aug, 11, 2023

Iedereen kent het vervelende gevoel van water in het oor. In veel gevallen loopt het water er binnen enkele minuten weer uit. Maar wanneer het water te lang blijft zitten, kunt u daar last van krijgen.

Water uit oor verwijderen

Heeft u water in uw oor? Normaal gesproken komt het water er binnen een aantal minuten weer uit. Zo niet, dan kunt u de volgende tips volgen:

  1. Vacuüm trekken
    Dit doet u door uw hoofd te draaien, met het volle oor naar beneden. Pomp dan met de palm van uw hand op het oor.
  2. Gapende/kauwende bewegingen
    Ook het maken van kauwende bewegingen of flink gapen kan het vocht uit het oor doen stromen.
  3. Op het oor liggen
    Door op het oor te gaan liggen, kan het water er ook makkelijker uit. Sommige mensen trekken wat aan de oorlel om de gehoorgang iets wijder te maken.
Vrouw zwemt met oordoppen

Zwemoordoppen op maat

Bij Beter Horen kunt u oordoppen voor het zwemmen op maat laten maken. Zo kan er geen vocht in uw oor komen en kunt u onbezorgd genieten van het water. Door de perfecte pasvorm kunt u de oordoppen comfortabel blijven dragen de hele dag door.

Zwemmersoor door water in het oor

In de zomer is de kans op een zwemmersoor of surfersoor groter. Veel mensen gaan dan immers meer het water in. Als u last heeft van deze ooraandoeningen, dan kunt u last krijgen van gehoorverlies. Hoort u minder? Kom langs voor een gratis hoortest.

Water of vocht in het oor?

Wanneer er vocht uit uw oren komt terwijl u dit niet direct kunt koppelen aan een douche of het zwembad, kan het zijn dat u een loopoor heeft. Dit vocht kan immers ook erg waterig zijn. Een loopoor ontstaat door een middenoorontsteking. Het is dan verstandig even niet het water in te gaan. Wel mag u gewoon douchen. Over het algemeen geneest een loopoor vanzelf.

Denkt u gehoorverlies te hebben? Maak een afspraak
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel