Werk aan de weg voor slechthorenden

12 februari 2019

Kan ik als slechthorende toch mijn droombaan krijgen? Hoe krijgt mijn werkgever er begrip voor dat ik minder goed hoor? Zijn er mogelijkheden om mijn werkplek aan te passen? Zomaar wat vragen waar u mee rond kunt lopen als u werkt én slechthorend bent. Misschien u ook?

Om al die vragen te beantwoorden heeft Stichting Hoormij de website Hoorwerkwijzer.nl ontwikkeld. Een keuzewijzer voor iedereen die last heeft van geluid op de werkplek of minder goed hoort, maar wel graag wil blijven werken. En hoe je dat bespreekbaar maakt.

Begrip kweken op de werkvloer

Als slechthorende kom je regelmatig hobbels tegen. Deze hobbels worden behandeld op de website en zijn opgedeeld in thema’s zoals veiligheid, communicatie en begrip. Tips en adviezen die nuttig zijn om te lezen, maar vooral ook om te delen met uw werkgever of collega’s. Zo kunnen zij zich beter in uw situatie verplaatsen. Soms wordt er ook verwezen naar andere, nuttige organisaties die u verder kunnen helpen.

Werknemers blij, werkgever blij

Stichting Hoormij pleit ervoor om slechthorende werknemers in hun kracht te laten. Zodat u ook met gehoorverlies kunt bijdragen aan de maatschappij en een hogere kwaliteit van leven behoudt. En voor werkgevers is het interessant om een goede werknemer te kunnen behouden met slechts een kleine investering in middelen en een werkplekaanpassing. Aan het werk dus maar?

Ga hier naar HoorWERKwijzer.nl

Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel