7 Tips voor als uw hoortoestel nat is geworden

27 juli 2023

Tips voor wanneer uw hoortoestel nat is geworden

Tijdens de zomer kan het voorkomen dat uw hoortoestel nat wordt. Denk hierbij aan zweet of als u bij het zwembad ligt. Hoewel er waterdichte hoortoestellen zijn, kunt u vocht in uw hoortoestellen beter voorkomen. Mocht het toch gebeuren dat uw hoortoestellen nat worden, dan kunt u het volgende doen: 

 
  1. Haal uw hoortoestel zo snel mogelijk uit uw oor en zet het uit. Mocht u bij het strand zijn, wees dan extra alert op zand aan uw handen; dit kan het toestel namelijk flink beschadigen. 
  2. Verwijder de batterij of batterijlade direct. Zo wordt eventuele roestvorming snel gestopt. Na 48 uur mag u nieuwe batterijen in het toestel doen.
  3. Maak het hoortoestel voorzichtig droog met een microvezeldoek. Herhaal dit een aantal keer, totdat het doek droog blijft. Droog het hoortoestel niet in de zon of bij een radiator. U kunt ook een speciale droogdoos gebruiken om het toestel grondig te drogen.
  4. Leg het hoortoestel in ongekookte rijst, als er geen andere opties zijn. Let hierbij wel op dat het hoortoestel stofvrij blijft. Stop het hoortoestel eerst in een doek of zakje, voordat u het in de rijst legt.
  5. Zorg dat de batterijen droog zijn voordat u ze in het hoortoestel plaatst. Als er vocht op de batterijen zit, kan dit het hoortoestel beschadigen. Ook verkort vocht de levensduur van batterijen.
  6. Maak uw hoortoestel schoon met speciale reinigingssprays, -tabletten of –doekjes. Doe dit niet met normale schoonmaakdoekjes. Deze doekjes kunnen namelijk chemicaliën bevatten die uw hoortoestel kunnen beschadigen. 
  7. Controleer de filters van uw hoortoestel. Als uw hoortoestel nat is geworden, kunnen de filters beschadigd zijn. Is uw filter aan vervanging toe? U kunt eenvoudig zelf uw filters thuis vervangen.

Uw hoortoestel onderhouden

Het is belangrijk om uw hoortoestel goed te onderhouden. Wist u dat u zelf al veel onderhoud kan verrichten aan uw hoortoestel? Bekijk hiervoor onze eenvoudige instructievideo's. In onze webshop vindt u alles wat nodig is om iedere dag voor uw gehoorapparaat te zorgen.

Bestel onderhoudsproducten Naar de webshop
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel