7 Tips voor als uw hoortoestel nat is geworden

Feb, 13, 2019

De meeste hoorapparaten zijn niet dol op vochtigheid.. En in de zomer - met bijbehorende waterpret - ligt een ongelukje altijd op de loer. Wat kunt u doen als uw hoortoestel toch nat is geworden? Wij geven enkele tips.

Hoewel er tegenwoordig ook waterdichte hoortoestellen verkrijgbaar zijn, zijn de meeste hoorapparaten niet dol op vochtigheid. En toch kunt u wellicht niet zonder uw hoortoestel tijdens een dagje op het water of aan het strand. En het gebeurt ook dat mensen per ongeluk met hun hoortoestellen in onder de douche stappen. U kunt dan het volgende doen:

  1. Doe uw hoortoestel zo snel mogelijk af en zet het uit. Mocht u bij het strand zijn, wees dan extra alert op zand aan uw handen; dit kan het toestel flink beschadigen. 
  2. Verwijder de batterij en/of batterijlade direct, zodat eventuele roestvorming snel gestopt wordt. 
  3. Hierna kunt u het toestel droogdeppen met een microvezeldoek en voorzichtig droog schudden. Herhaal dit een aantal keer, totdat de doek droog blijft. U kunt ook een speciale droogdoos gebruiken om het toestel grondig te drogen, deze zijn in ieder geval handig voor dagelijks gebruik om uw toestellen in topconditie te houden. 
  4. Een andere optie is het toestel in (ongekookte) rijst te leggen – let hierbij wel op dat het toestel stofvrij blijft, het kan dus raadzaam zijn het toestel eerst in een doek of zakje te verpakken alvorens het in de absorberende rijst te leggen. 
  5. Droog het toestel niet in de zon of bij een radiator, dit kan zeer schadelijk zijn voor de werking van het apparaat.
  6. Na 48 uur mag u nieuwe batterijen in het toestel doen. Als u een hoortoestel droogdoos gebruikt, dan mag dit al na 24 uur. 
  7. Werkt het toestel niet meer naar behoren, of twijfelt u aan de werking? In Nederland bent u als klant van Beter Horen welkom in elke Beter Horen vestiging
Beter Horen audicien
Samenvattend

Als uw hoortoestellen per ongeluk nat worden is het vooral zaak om rustig te blijven en snel te handelen. Dan kan veel schade alsnog voorkomen worden. En vertrouwt u het niet, of wilt u ze toch even laten nakijken? Dan is er altijd een Beter Horen audicien in de buurt!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief Aanmelden
Vorige
Volgende

Nieuws & Blog

Volg het laatste nieuws en verhalen over gezondheid horen.
Lees meer

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel