slechthorende voetballers
15 februari 2018
Rubriek Gehoor

Tips om lekker te sporten met een hoortoestel

Bij het begin van een nieuw jaar staat sporten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Daar hoeft het dragen van een hooroplossing geen belemmering in te zijn.

Tips om lekker te sporten met een hoortoestel

Bij het begin van een nieuw jaar staat sporten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Daar hoeft het dragen van een hooroplossing geen belemmering in te zijn. Lekker sporten kan ook heel goed met een hoortoestel. Lees hieronder onze tips en geniet nog meer van u sportervaring.

Tip 1: Overleg met uw audicien

Vertel uw audicien over de sport die u beoefent of wilt gaan beoefenen. Het type hoortoestel dat het beste bij u past wordt namelijk niet alleen bepaald door uw gehoorverlies maar ook door uw lichamelijke activiteit. ‘In het oor’ hoortoestellen of hoortoestellen die in de gehoorgang worden gedragen zijn beter beschermd tegen wind en regen dan de zogenaamde ‘achter het oor’ hoortoestellen.

Tip 2: Hulpmiddelen tijdens het sporten

Investeer in beschermende hulpmiddelen. Wanneer u ‘achter het oor’ hoortoestellen draagt, maak ze dan vast met een extra koordje zodat ze niet op de grond kunnen vallen als ze per ongeluk van uw oor losraken. Zo’n koordje voorkomt ook dat uw hoortoestellen uitvallen door zweet. Wat ook nog wel eens kan helpen is een stukje keukenpapier achter het hoortoestel. Dit vangt het zweet op. Een teveel aan vocht kan de hoortoestellen beschadigen. Het is dan ook raadzaam om na het sporten een droogapparaat te gebruiken. Zo’n apparaat verwijdert het vocht uit het hoortoestel. Handig is het verder om tijdens het sporten een zweetband te dragen. Zo’n band voorkomt dat zweet uw oren indruppelt. Mensen die een watersport beoefenen, zoals zwemmen of roeien, of veel zweten, zijn gebaat bij waterdichte hoortoestellen.

Tip 3: Ear Gear beschermhoesje voor hoortoestellen

De Ear Gear beschermhoesjes zijn te gebruiken tijdens het sporten en beschermen de hoortoestellen tegen zweet, vocht, vuil en kunnen zelfs helpen tegen mogelijk verlies van de hoorstellen. Daarnaast kunnen ze bijdragen bij het onderdrukken van het geruis van de wind. Deze beschermhoesjes zijn gemaakt van een waterafstotende nylon stof en zijn daardoor uitwasbaar en kunnen hierdoor hergebruikt worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende hoortoestellen. De Ear Gear zijn verkrijgbaar in onze Beter Horen winkels.

Tip 4: Informeer uw medesporters

Informeer uw sportmaatjes, zeker wanneer u uw hoortoestellen niet draagt tijdens het sporten. Anderen moeten weten dat u bepaalde signalen kunt missen zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Soms is het nodig om op een andere manier te communiceren. Bijvoorbeeld door gebaren te maken in plaats van op een fluitje te blazen.

Meer weten over sporten met een hoortoestel? Kom gerust langs bij een van onze Beter Horen winkels als u vragen heeft over sporten met een hoortoestel. Onze audiciens helpen u graag verder.

15 februari 2018
Rubriek Gehoor
Terug

Servicepunt Eibergen verhuist

 verhuisbericht van Beter Horen
10 juli 2017
Rubriek Winkels

Servicepunt Eibergen verhuist

Op 1 augustus openen wij een nieuw servicepunt aan de Nieuwstraat 4 – 6 in Eibergen. Tot en met 27 juli kunt u nog terecht in ons servicepunt bij Hofland Optiek aan de Kluiversgang.

Welkom in ons nieuwe servicepunt

Wij hebben in ons servicepunt aan de Kluiversgang in Eibergen ruim 20 jaar met heel veel plezier en op een positieve manier samen gewerkt met Hofland Optiek. Wij verhuizen niet voor niks. We gaan naar een nieuwe, grotere locatie. Daar kunnen wij beter aan de groeiende eisen van deze tijd voldoen. Onze vertrouwde audicien brengt kennis en inzet samen in het nieuwe servicepunt. Zo kunt u bij Beter Horen altijd vertrouwen op een eerlijk, deskundig en persoonlijk advies. Wij zorgen dat u beter blijft horen.


Maakt u een afspraak?

Wij nodigen u van harte uit een keer binnen te komen voor onderhoud van uw toestel, een gehoortest of een adviesgesprek. Wij geven u dan graag de aandacht die u verdient. Daarom vragen wij u om een afspraak te maken door te bellen met 0800 0200 159.

Tot ziens in ons nieuwe servicepunt!

Nieuwstraat 4-6 (hoofdingang FYSIO Eibergen)
7151 CE Eibergen
Open op afspraak
10 juli 2017
Rubriek Winkels