Zwem oordoppen op maat

Oordoppen voor het zwemmen

Bescherm jouw gehoor in het water

Met onze speciale zwemdoppen voorkom je pijnlijke oren tijdens of na het zwemmen.

Vanaf €99,95

Meer over oordoppen op maat Maak een afspraak

Ontdek alle details

Oordoppen voor het zwemmen

We houden bijna allemaal van zwemmen. Maar pas wel op met water in je oren, vooral bij gevoelige gehoorgangen of buisjes in je oren. Dit kan namelijk zorgen voor oorpijn en oorontstekingen na het zwemmen. Let ook op de harde geluiden van zwembaden. Het volume in zwemhallen kan makkelijk tot een schadelijk niveau komen.

Met onze zwem oordoppen voorkom jij dat er water in je oren komt en zijn jouw oren beschermd tegen harde geluiden. Zo kan jij onbezorgd van het water genieten.

Bij Beter Horen kan je zwem oordoppen op maat en universele zwem oordoppen aanschaffen. Voor onze op maat gemaakte oordoppen maak je eenvoudig een afspraak in de winkel. De universele oordoppen zijn online en in de winkel verkrijgbaar.

Waarom oordoppen dragen tijdens het zwemmen?

Water in de gehoorgang kan leiden tot meerdere ooraandoeningen. Bijvoorbeeld: zwemmersoor, surfersoor, barotrauma, een oorontsteking of zelfs gehoorverlies. Tijdens activiteiten als zwemmen en surfen kan het water heel diep in de gehoorgang terechtkomen. Het oor voelt dan wat verdoofd aan, in combinatie met een doffe druk. Daarom is het altijd verstandig om oordopjes voor zwemmen te dragen. 

Andere voordelen zijn:

 • Bescherming tegen chloor, vuil en bacteriën
 • Bescherming tegen harde geluiden
 • Geen waterdruk op jouw oren

Voordelen van op maat gemaakte zwem oordoppen

 • Perfecte pasvorm
  Tijdens het aanmeten maken we een afdruk van je oren. Zo ben je verzekerd van een perfecte pasvorm, het hoogste draagcomfort en 100% lekdichtheid. Zo voorkom jij dat er water in je oren komt.

 • In meerdere materialen en kleuren
  Op maat gemaakte oordoppen voor zwemmen zijn verkrijgbaar in een speciaal drijvend siliconen materiaal en verschillende kleuren.

 • Een uniek filter
  Het unieke filter dempt met 27dB het omgevingsgeluid tot een veilig niveau. Er wordt ook een lektest gedaan. Hier wordt gekeken of er water langs de oordoppen in jouw gehoorgang kan komen.

 • Duurzaam 
  Door de hoge kwaliteit gaan op maat gemaakte zwem oordoppen vaak veel langer mee dan universele oordoppen.

Zwemoordopjes voor kinderen

Tijdens het zwemmen kan er veel water terecht komen in de oren. De bacteriën kunnen leiden tot een loopoor, oorpijn of een oorontsteking na het zwemmen. Vooral kinderen lopen hier de meeste kans op.* Daarom is het verstandig om oordopjes voor het zwemmen aan te schaffen. Ze houden het water tegen en beschermen de oren tegen omgevingsgeluiden van het zwembad.

Zwemoordopjes voor kinderen zijn zowel op maat als universeel verkrijgbaar. Voor kinderen raden wij aan onze universele oordoppen te gebruiken. Dit komt omdat de gehoorgang verandert, naarmate kinderen groeien. Onze universele oordoppen komen in 2 verschillende maten. Hierbij is de kleinste maat geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Custom-Fit

Ampli-Protect Comfor

Custom-Fit

De beste bescherming tegen water

 • Materiaal: Speciaal drijvend siliconen
 • Filter (demping): 27 dB, optioneel
 • Geluidskwaliteit: Gemiddeld
 • Draagcomfort: Hoog
 • Gemiddelde levensduur: 2-5 jaar, afhankelijk van materiaal, gebruik en onderhoud
 • €139,95
Custom-fit zwem oordoppen

Ampli-Protect Comfor

Onbezorgd zwemmen

 • Materiaal: Siliconen
 • Filter (demping): Geen filter
 • Geluidskwaliteit: Laag
 • Draagcomfort: Laag
 • Gemiddelde levensduur: Voor incidenteel gebruik
 • One-size-fits-all
 • €16,95
Uni-Fit zwem oordoppen

Hoeveel kosten zwemdoppen op maat?

De op maat gemaakte zwemdoppen zijn aan te schaffen vanaf €99,95. De prijs is afhankelijk van het filter dat je kiest. De universele zwemdoppen koop je al voor €16,95.

Hoe lang gaan zwemdoppen mee?

Over het algemeen blijven zwemoordoppen op maat zo'n 5 jaar goed, afhankelijk van jouw gebruik en onderhoud. Heeft jouw gehoorbescherming filters? Dan kan je jouw oordoppen op maat elke 2 jaar laten testen om te kijken of ze jouw oren nog volledig afsluiten.

De universele zwemoordoppen kunnen tot wel 100 keer gebruikt worden, voordat de werking minder wordt.

Oordoppen op maat voor zwemmen

Maak nu een afspraak voor jouw gehoorbescherming op maat en spring weer met een onbezorgd gevoel het water in.

Maak een afspraak
Vader en zoon in zwembad

Kunnen oordoppen tegen water?

Niet alle oordoppen zijn geschikt om mee te zwemmen, vanwege het materiaal. Ook zijn veel filters niet waterbestendig. De op maat gemaakte zwemdoppen zijn gemaakt van een speciaal soort siliconenmateriaal. Hierdoor zijn ze geschikt om mee te zwemmen. Ook krimpen of verharden ze niet als ze voor een lange tijd in aanraking komen met water.

Kan je met oordopjes duiken?

Duiken met oordoppen wordt afgeraden. Dit heeft te maken met de druk die het water met zich meebrengt bij toenemende diepte. Duikers worden getraind om met de druk van het water om te gaan. Duiken is belastend voor de oren, maar niet schadelijk als duikers goed omgaan met de druk.

Wat zijn de beste oordopjes voor zwemmen?

Zwemoordoppen op maat zijn de beste keuze. Zo weet je zeker dat jouw gehoorgang volledig wordt afgesloten voor het water. Kies je voor een filter in jouw gehoorbescherming? Dan wordt tijdens het ophalen van jouw oordoppen een lektest gedaan. Hier wordt gekeken of er water langs de oordoppen in jouw gehoorgang kan komen. Lukt dit niet? Dan ben jij verzekerd van optimale bescherming van het water. 

Loopoor

Merk je dat er vocht uit je oren komt terwijl je dit niet kunt koppelen aan douchen of zwemmen? Dan kan het zijn dat je een loopoor hebt.

Lees meer
Vrouw in zwembad
Bestel onze universele zwem oordoppen Naar de webshop
*https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/oorontsteking-en-slijmoor

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel