Oordoppen op maat voor motorrijden

Motor oordoppen

Gehoorbescherming voor onderweg

Optimale gehoorbescherming tijdens iedere rit op de motor. Verkrijgbaar in diverse soorten.

Vanaf €139,95

Meer over oordoppen op maat Maak een afspraak

Ontdek alle details

Oordoppen voor op de motor

Een flink stuk toeren op de motor is heerlijk op een mooie lente- of zomerdag. Waarschijnlijk bescherm jij je lichaam en hoofd dan met de juiste kleding, handschoenen, motorlaarzen en een helm. Maar jouw gehoor beschermen is minstens zo belangrijk. In een motorhelm loopt het geluid van windruis namelijk op tot maar liefst 115 dB. Binnen enkele minuten ontstaat er dan al schade aan jouw gehoor. Bovendien kan een constante windruis ook heel vermoeiend zijn. 

Met onze motor oordoppen stap je weer met een goed gevoel op je motor of in je cabrio. De oordoppen zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor mensen die graag motorrijden of regelmatig de cabrio pakken. Maar ook karters of autorijders zullen er profijt van hebben. Want ook rijden met de ramen open kan zorgen voor gehoorschade. 

Waarom gehoorbescherming dragen op een motor?

Langdurige blootstelling aan windruis veroorzaakt gehoorschade Dit is na zo’n paar minuten al gebeurd. Met 115 dB komt het geluidniveau van de wind tijdens motorrijden daar hoog bovenuit. Gehoorschade zorgt voor gehoorverlies. En dat is vaak blijvend.

Welke gehoorbescherming is geschikt voor motorrijders?

Onze motor oordoppen op maat zijn de optimale oplossing voor motorrijders. Met gehoorbescherming op maat ben jij verzekerd van perfect passende oordopjes, hierdoor kan er geen geluid langs de oordoppen lekken en zijn je oren 100% beschermd. Door het speciale filter wordt alle windruis tegengehouden, maar kan jij nog wel alle geluiden van het verkeer om je heen horen.  

De uni-fit motor oordoppen online verkrijgbaar in de webshop en in een Beter Horen winkel. 

Oor bescherming voor op de motor: modellen en functies

Er zijn verschillende modellen en kenmerken voor oordoppen. Zeker voor die op een motor. Oordoppen speciaal voor motorrijders hebben unieke filters, maar zorgen er ook voor dat je waarschuwingssignalen of de stem van jouw bijrijder niet mist. Daarbij kan je ze in verschillende kleuren, maten én modellen aanschaffen. Zo is het mogelijk om bij ons uni-fit motor oordoppen, gehoorbescherming op maat voor op de motor en zelfs motor oordoppen met bluetooth.

Gehoorbescherming met bluetooth, muziek of radio

Er bestaat specifieke gehoorbescherming waardoor je nog steeds naar muziek kunt luisteren tijdens het rijden. Motor oordoppen op maat met bluetooth doe je in je oren en sluit je draadloos aan op je telefoon. Zo zijn jouw oren beschermd én kan je nog gewoon naar al je favoriete hits luisteren, of met je bijrijder communiceren.

Gehoorbescherming op maat

Met onze op maat gemaakte oordoppen ben jij verzekerd van optimale bescherming van je gehoor. Door het speciale maatwerk sluiten de oordoppen jouw oren volledig af. Je kunt daarbij nog wel genieten van de geluiden die jij graag wilt horen. 

Maak direct een afspraak
Drukke oversteekplaats

Mag je motorrijden met gehoorbescherming?

Ja, je mag motorrijden met gehoorbescherming in. Sterker nog: het is zelfs beter, zolang je de juiste oordoppen gebruikt. Oordoppen speciaal voor motorrijders zijn gemaakt om naast het windgeruis nog de belangrijke dingen in het verkeer te kunnen horen. 

Wat te doen als je geen motor oordoppen hebt?

Als je nog geen oordoppen in huis hebt, kan je ze aanschaffen bij Beter Horen. Voor oordoppen op maat kan je eenvoudig een afspraak maken in een Beter Horen winkel bij jou in de buurt. Het is ook mogelijk uni-fit oordoppen voor motorrijden via onze webshop aan te schaffen.

Hoe vaak moet je motor oordoppen vervangen?

Hoe vaak je de oordoppen moet vervangen ligt aan het type gehoorbescherming die je koopt. Ga je voor uni-fit oordoppen? Die zijn meer dan 100 keer te gebruiken voordat de werking minder wordt. Op maat gemaakte oordoppen zijn gemaakt van hoge kwaliteit acrylaat of siliconen en kunnen tot wel 5 jaar mee. Je kunt ze iedere 2 jaar laten testen of ze nog goed je oren afsluiten.  

Wat kost gehoorbescherming voor motorrijders?

Motor oordoppen op maat zijn verkrijgbaar vanaf €139,95. Dat is onder andere afhankelijk van welk materiaal en filter je kiest. De uni-fit oordoppen van Pluggerz vind je in onze webshop vanaf €16,95.  

Wat zijn de voordelen van op maat gemaakte gehoorbescherming bij Beter Horen?

Bij Beter Horen kijken we altijd naar jouw situatie en sluiten we de gehoorbescherming aan op jouw behoeftes. Zo weet jij zeker dat jouw oordoppen op maat gemaakt worden en dat de uni-fit oordoppen van goede kwaliteit zijn.

 • Perfecte pasvorm
  Tijdens het aanmeten maken we een afdruk van je oren. Zo ben je verzekerd van een perfecte pasvorm, het hoogste draagcomfort en 100% lekdichtheid.

 • In meerdere materialen, kleuren en filters 
  Tijdens jouw afspraak kan jij je voorkeur aangeven voor materiaal, filter en de kleur van jouw gehoorbescherming.

 • Standaard en premium filters
  Oordoppen op maat bevatten filters die de schadelijke geluiden wegfilteren. Ondertussen kan je optimaal genieten van de geluiden die je wél wilt horen. 

 • Duurzaam 
  Door de hoge kwaliteit gaan op maat gemaakte oordoppen vaak veel langer mee dan de standaard uni-fit oordoppen.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Boek nu

Doe een online hoortest

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Zoek winkel