Roze universele oordoppen

Gehoorbescherming kind

Oordoppen voor kinderen

Universele oordoppen beschermen het gehoor van kinderen.

Verkrijgbaar vanaf €16,95

Meer over gehoorbescherming Maak een afspraak

Ontdek alle details

Oordoppen voor kinderen

Gehoorbescherming voor kinderen is te krijgen in twee soorten:

  • Oordoppen
  • Oorkappen

Oordoppen worden in de gehoorgang gedragen om zo het geluid te dempen en zijn zowel universeel als op maat gemaakt verkrijgbaar. Oorkappen worden als een koptelefoon over de oren gedragen.

Bij Beter Horen kan je terecht voor gehoorbescherming voor kinderen. Zowel oorkappen als oordoppen voorkomen gehoorschade bij jouw kind. Welke beter is, is afhankelijk van de leeftijd of de gehoorgang nog in ontwikkeling is en de voorkeur van jouw kind.

Oordoppen op maat voor kinderen

Gehoorbescherming op maat voor kinderen passen perfect, bieden beter comfort en zijn van een duurzaam silicone gemaakt, die langer meegaat dan universele oordoppen. Zo kan jouw kind de hele dag door de oordoppen dragen. De oordoppen op maat voor kinderen worden gemaakt voor verschillende situaties. Zo zijn er op maat gemaakte gehoorbeschermers voor concerten en muziek, voor bescherming tegen vuurwerk en harde knallen en veel meer.

Universele oordoppen voor kinderen

Universele oordoppen voor kinderen zijn er in 2 verschillende maten. De kleinere variant is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Ze bieden goede bescherming en zijn gespecialiseerd in verschillende situaties, zodat de oren van jouw kind optimaal beschermd blijven. De oordoppen zijn gemaakt van een antiallergeen siliconen, zodat er geen irritatie optreedt tijdens het dragen.

Gehoorbescherming op maat Maak een afspraak

Oorkappen kinderen

Deze gehoorbeschermers worden over de oren gedragen als een koptelefoon en beschermen het gehoor van schadelijk geluid. Deze gehoorbescherming is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, maar kunnen ook gedragen worden door kinderen van 2 en 3 jaar. De oorkappen zijn verstelbaar, zodat uw kind ze kan blijven dragen, ook wanneer ze ouder worden. De oorkappen zijn te koop in een roze en een blauwe kleur.

Zwem oordoppen voor kinderen

Zwemmen is gezond en leuk om te doen. Kijk wel uit voor water in de oren. Vooral wanneer jouw kind buisjes in de oren heeft. Zwemmen met buisjes zonder oordoppen in kan leiden tot irritatie, ooronstekingen of een loopoor bij kinderen. Daarom is het aan te raden om oordoppen te gebruiken. De universele zwem oordoppen beschermen de oren tegen oorpijn of oorontsteking tijdens het zwemmen.

Gehoorbescherming op maat Maak een afspraak

Slaap oordoppen voor kinderen

Slaap is essentieel voor de groei van kinderen. Maar ook de kwaliteit van slapen is belangrijk. Een onverstoorde nachtrust kan kinderen meer rust en concentratie geven. De universele oordoppen voor het slapen helpen jouw kind rustig te laten slapen

Gehoorbescherming op maat Maak een afspraak

Gehoorbescherming kind voor concert en muziek

Van slaap- tot kinderliedjes, muziek maakt een groot deel uit van de opvoeding van kinderen. Tijdens concerten, theatershows en optredens kan de muziek schadelijk zijn voor hun gehoor. Omdat kinderen gevoeliger zijn voor lawaai dan volwassenen, is het verstandig om hun oren goed te beschermen. Muziek oordoppen beschermen het gehoor van jouw kind. Deze universele kinder oordoppen bevatten een muziekfilter. Hierdoor blijft het geluid natuurlijk klinken en blijft jouw kind genieten van de muziek.

Waarom is gehoorbescherming voor kinderen belangrijk?

Vooral jongere kinderen hebben vaak een gevoelig gehoor. Oorpijn na het zwemmen of tijdens een concert zijn veelgehoorde klachten. Als een kind te lang is blootgesteld aan harde geluiden, dan kan gehoorschade of gehoorverlies een gevolg hiervan zijn. Dit kan invloed hebben op de ontwikkelingen van een kind. Vaak merk je gehoorschade bij kinderen niet meteen op, maar hebben ze op latere leeftijd hier last van. Daarom is het belangrijk om de gevoelige oren van kinderen te beschermen.

Wat is de beste gehoorbescherming voor mijn kind?

De beste gehoorbescherming voor jouw kind is voornamelijk afhankelijk van de leeftijd, de ontwikkeling van de gehoorgang en de voorkeur van jouw kind. Zo kunnen baby’s vaak geen oordoppen dragen, omdat hun gehoorgang te klein hiervoor is. En kunnen tieners de voorkeur hebben voor oordoppen, omdat deze minder zichtbaar zijn dan oorkappen.

Gehoorbescherming kind 1, 2 of 3 jaar oud

Voor kinderen jonger dan 4 jaar raden wij oorkappen aan. De oorkappen zijn lichtgewicht en bieden goede bescherming. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en zitten comfortabel om de oren van jouw kind. De oorkappen zijn verstelbaar, zodat ze meerdere jaren meegaan.

Gehoorbescherming kind vanaf 4 jaar oud

Universele oordoppen worden aangeraden voor jonge kinderen vanaf 4 jaar. Deze voor incidenteel gebruik en hebben een one-size-fits-all maat.

Gehoorbescherming voor tieners en adolescenten

Op maat gemaakte oordoppen bieden de beste bescherming tegen hard geluid. Wanneer kinderen uit de puberteit zijn (rond de 16 jaar), verandert hun gehoorgang minder snel en zijn op maat gemaakte oordoppen de meest geschikte oplossing voor de beste bescherming.
Gehoorbescherming op maat Maak een afspraak

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel