Gehoorapparaat aftrekbaar

Nieuwste hoortoestellen met belastingvoordeel

Heeft u een hoortoestel bij ons aangeschaft of bent u van plan dit te doen? Dan kan het zijn dat u het gehoorapparaat (gedeeltelijk) zelf moet betalen. In dat geval mag u wellicht een gedeelte van uw kosten aftrekken in uw belastingaangifte. Lees meer over dit belastingvoordeel. 

Meer weten over belastingvoordeel? Neem contact op

Belastingaftrek hoortoestellen

Bij Beter Horen kunt u terecht voor hoortoestellen die worden vergoed door uw zorgverzekeraar en toestellen die binnen ons topsegment vallen. Deze worden vaak niet vergoed. Als u een keuze maakt voor een hoortoestel uit een andere categorie dan u volgens het Hoorprotocol nodig hebt, betaalt u dit hoorapparaat (gedeeltelijk) zelf. U mag deze kosten in sommige gevallen aftrekken in uw belastingaangifte.

Er zijn twee mogelijkheden:

  • Uw zorgverzekeraar staat toe dat u kiest voor een andere categorie dan u volgens het hoorprotocol nodig hebt. In dit geval vergoedt uw zorgverzekeraar vaak 75% van de benodigde categorie uit het hoorprotocol. De overige 25% van die categorie betaalt u zelf. Mogelijk heeft u hiervoor nog een aanvullende polis afgesloten die deze 25% wettelijke eigen bijdrage ook deels of geheel vergoed. De meerkosten die verder nog overblijven voor de hogere categorie naar keuze kunt u opgeven bij de belastingdienst.
  • Uw zorgverzekeraar staat niet toe dat u kiest voor een hogere categorie dan u volgens het hoorprotocol nodig hebt en zal in dat geval geen vergoeding geven. De kosten van het gehele hoortoestel kunt u opgeven bij de belastingdienst.

Hoeveel u kunt aftrekken van uw belastingaangifte, hangt onder andere af van uw inkomen. Lees hier meer over op de website van de Belastingdienst of vraag uw belastingadviseur om informatie. Ook uw audicien kan u meer vertellen over uw persoonlijke situatie.

Eigen bijdrage en eigen risico

Wanneer u gaat voor een hoortoestel dat wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, dan betaalt uw verzekeraar vaak 75% van de kosten. De overige 25% is de wettelijke eigen bijdrage. Ook is uw eigen risico van toepassing. De wettelijke eigen bijdrage en het eigen risico zijn niet aftrekbaar.

Extra mogelijkheden, extra keuze

Wilt u de ultieme geluidsbeleving en bent u geïnteresseerd in de meest recente innovaties? Kies dan een van onze geavanceerde hoortoestellen uit het topsegment. Bediening gaat vaak draadloos en moeiteloos via uw smartphone. U stelt in elke situatie eenvoudig uw eigen voorkeuren in. Zo hoort u overal wat ú wilt horen. Zelfs in een luidruchtige omgeving. Een mooi voorbeeld is de ampli-connect.

Belastingvoordeel bij Topsegment

Wanneer u kiest voor een hoorapparaat uit het topsegment heeft u soms ook recht op een vergoeding van uw zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars staan bijbetaling toe voor een hoortoestel uit het topsegment. Ook bestaan er belastingvoordelen. Vraag uw audicien naar de mogelijkheden of kijk op de website van de Belastingdienst.

Zijn de batterijen voor een hoortoestel aftrekbaar?

Sommige verzekeraars bieden via een aanvullende verzekering een vergoeding op hoortoestelbatterijen. Wanneer deze kosten niet worden vergoed mag u deze aftrekken in uw belastingaangifte. U moet deze kosten wel aannemelijk kunnen maken.

Hoortoestellen uitproberen

Ook onze hoortoestellen uit het topsegment mag u eerst een paar weken uitproberen. Zonder kosten en zonder verplichtingen. Zo ervaart u eerst zelf vrijblijvend of het iets voor u is. Onze audicien bespreekt graag de mogelijkheden met u.

Probeer vrijblijvend uit Maak een gratis afspraak

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel