StAr geregistreerde audicien

Wat doet een audicien?

Gaat u naar een arts, dan weet u niet beter dat uw arts de juiste opleiding heeft gevolgd. Geen zorgen: voor onze audiciens geldt dat net zo. Al onze audiciens zijn namelijk StAr-geregistreerd en daardoor gediplomeerde audiciens. Ze zijn vakkundig opgeleid en dé deskundigen voor het aanmeten van hoortoestellen. Zo kunnen we u de kwaliteit geven waar uw oren recht op hebben.   

Wat is een StAr geregistreerde audicien?

StAr staat voor Stichting Audicienregister. Deze stichting verbetert en bewaakt de kwaliteit van audiciens. Dat doen ze samen met onder andere KNO-artsen, audiologen en zorgverzekeraars. Een StAr-geregistreerde audicien is een gediplomeerd audicien die hoorverlies officieel mag vaststellen én mag adviseren over een passende hooroplossing.

Wat is een triage audicien?

Kortgezegd: elke StAr-gecertificeerde audicien is ook een triage-audicien. Dat houdt in dat gekwalificeerde audiciens zonder verwijzing van een KNO-arts mogen vaststellen of u in aanmerking komt voor een hoortoestel. Net als artsen scholen ze zich ook continue bij. Zo blijven onze audiciens vooroplopen op het gebied van technische en medische ontwikkelingen die bijdragen aan een beter gehoor.

Beter Horen audiciens zijn StAr-gecertificeerd

Bij Beter Horen werken enkel gekwalificeerde StAr-audiciens. Gewoon zoals het hoort, vinden we. Onze audiciens werken volgens de voorschriften van de Stichting Audicienregister. We zijn dus als geen ander gespecialiseerd in het stellen van de diagnose en aanmeten van het hoortoestel dat het best bij u past. Een hele geruststelling. En fijn om te weten: ook onze winkels voldoen aan alle eisen. 

Audicien met klant

StAr-keurmerk

Naast de audiciens zelf moeten ook winkels voldoen aan de richtlijnen van de StAr. Wat dus belangrijk is bij de keuze voor een hoorspecialist? Heel eenvoudig: het StAr-keurmerk. Alle winkels van Beter Horen hebben dit keurmerk. Het staat voor: ‘Erkend audicien.’ Zo voldoen bijvoorbeeld al onze geluidsdichte aanpaskamers aan de eisen die de StAr stelt. Dat is belangrijk om uw hoortoestel opperbest af te stellen. Kunnen we ook ú helpen?

Wilt u kennismaken met onze audiciens? Maak een afspraak

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel