Wek- en waarschuwingssystemen

Let op: vanaf 1 juli zijn brandmelders verplicht op iedere verdieping!

Sinds 1 juli 2022 is het verplicht om op iedere verdieping in uw woning een brandmelder te hebben. Benieuwd voor welke vergoeding u in aanmerking komt voor onze brandmelders en hoe de installatie hiervan in uw woning werkt?
Uw audicien legt het graag uit! Plan een vrijblijvende afspraak met uw audicien.

 

Veilig en bereikbaar

Of u nu een hoortoestel draagt of niet, het kan soms best een uitdaging zijn om alle geluiden om u heen te horen. Tijdens het koken of stofzuigen bijvoorbeeld. Of ‘s nachts in bed. Hoe zorgt u er dan toch voor dat u niet de signalen mist die voor u belangrijk zijn, zoals de deurbel, de babyfoon of de brandmelder? 

Heel eenvoudig: met een wek- en waarschuwingssysteem bent u altijd op de hoogte van wat er om u heen gebeurt. Door de trillingen en signalen mist u geen enkel geluid of waarschuwing. En met de intelligente brandbeveiliging kunt u met een gerust gevoel naar bed. 24 uur per dag een veilig gevoel dus! Het systeem wordt bovendien meestal voor 100% vergoed door uw zorgverzekeraar.*

Benieuwd naar uw vergoeding? Vraag het onze audicien Boek een gratis afspraak

Hoe werkt een wek- en waarschuwingssysteem?

Een wek- en waarschuwingssysteem is speciaal ontwikkeld voor doven en slechthorenden. De sensoren met zenders en ontvangers geven alle signalen door die voor u van belang zijn, bijvoorbeeld in de vorm van lichtflitsen en trillingen. U kunt het systeem eenvoudig koppelen aan een draagbare ontvanger, flitslamp, wekker of mobiele telefoon. Zo bent u 24 uur per dag bereikbaar en veilig, in en rondom uw eigen huis. 

Zenders van wek- en waarschuwingssystemen

U kunt verschillende soorten zenders aanschaffen bij uw wek- en waarschuwingssysteem. Deze zenders sturen een signaal waardoor u alert wordt gemaakt op de geluiden om u heen. 

Deurbelsignalering

Heeft u moeite met het horen van de deurbel? De deurbelversterker voor doven en slechthorenden stuurt u een signaal wanneer er iemand voor de deur staat. Zo mist u nooit het bezoek aan de voordeur. Wilt u net een beetje extra zekerheid? Via de drukknopzender laat u een familielid of verzorger weten dat u hulp nodig heeft. 

Telefoonsignalering

Mist u wel eens een telefoontje? Met de telefoonzender niet meer. U koppelt deze zender aan uw vaste telefoon of mobiele telefoon. Wanneer u een oproep of bericht ontvangt, geeft de zender een signaal. Er is ook een type telefoonzender met bluetooth. Deze zender kunt u verbinden met uw smartphone, tablet of smartwatch, zodat u altijd goed bereikbaar bent. 

Babyfoon

Wanneer een baby om aandacht vraagt, wilt u dat natuurlijk meteen horen. Maar als u gehoorverlies heeft, is een gewone babyfoon vaak niet geschikt. De Bellman babyfoonoplossing wel! Hij geeft u signalen wanneer de baby geluid maakt. Ook als u slaapt of aan de andere kant van het huis bent.

Rook- en brandmelders

Wist u dat vanaf 1 juli 2022 een rookmelder op iedere verdieping verplicht is? Dat is belangrijk, want wanneer u slaapt, slaapt uw neus ook. Het reukvermogen zal de brandgeur niet herkennen, waardoor u niet wakker wordt. Met onze slimme brandmelder, wordt u op tijd gewaarschuwd wanneer er rook of vuur wordt gedetecteerd. En dat geeft een prettig en veilig gevoel. Wilt u ook graag gewaarschuwd worden voor gevaarlijke concentraties koolstofmonoxide in uw woning? Dan is de koolmonoxidemelder écht een uitkomst.*

Ontvangers van wek- en waarschuwingssystemen

Er zijn verschillende soorten ontvangers bij de wek- en waarschuwingssystemen. Elke ontvanger geeft u op een andere manier een signaal. Dus kies wat u prettig vindt!

Draagbare ontvanger

Een draagbare ontvanger kunt u altijd bij u dragen, zodat u - door het hele huis - geen enkel signaal mist. De ontvanger waarschuwt u met lichten en geluiden wanneer de deurbel of telefoon gaat, wanneer uw baby u nodig heeft of als er brand uitbreekt. Ook een pieper biedt uitkomst. Deze geeft trillingen en licht op als er iets aan de hand is. De pieper is klein, lichtgewicht en makkelijk te dragen in uw broekzak of aan uw riem. En ‘s nachts sluit u hem eenvoudig aan op een bed-shaker. 

Flitslamp

Wordt uw aandacht makkelijk getrokken met felle flitsen en gekleurde led lampjes? Dan is de flitslamp de ontvanger die u zoekt. Door de flitsen mist u geen enkel geluid of signaal in huis. U kunt de flitslamp plaatsen waar u maar wilt, want hij is verkrijgbaar met of zonder accu. 

Wekker

Heeft u moeite om het geluid van een gewone wekker te horen? Met deze speciale wekker voor doven en slechthorenden is verslapen verleden tijd. Het apparaat wekt u met een luid alarm, felle flitsen en gekleurde led lampjes en trillingen van de bed-shaker. Of het nu tijd is om op te staan, uw deurbel rinkelt, de baby aandacht vraagt of de rookmelder afgaat. 

Installatie

De installatie van onze wek- en waarschuwingssystemen gebeurt snel en vakkundig. U kunt een afspraak maken met een gecertificeerde installateur. Hij bekijkt de situatie bij u thuis en kan het systeem meteen plaatsen. Ook wordt de vergoeding direct voor u geregeld*. Dit neemt ongeveer 45 minuten in beslag en is dus zo gepiept! 

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in een wek- en waarschuwingssysteem om uw comfort én veiligheid te vergroten? Of wilt u gewoon graag meer weten? Maak dan een afspraak bij een Beter Horen winkel bij u in de buurt. Onze hoorspecialisten adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

* Vraag uw audicien naar de voorwaarden.
Wilt u meer weten over een wek- en waarschuwingssysteem? Maak een afspraak

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel