Nationale Hoorcheck Campagne

Gratis hoorcheck

Ons vermogen om te horen is kostbaar. Toch is dit niet vanzelfsprekend. Eén op de zes volwassenen in Nederland heeft last van een vorm van gehoorverlies (1) .

Met name beginnend gehoorverlies wordt niet direct opgemerkt en kan al op jonge leeftijd ontstaan.

Check uw gehoor Maak een afspraak

Waarom is het belangrijk om uw gehoor gezond te houden?

  • We weten nu dat er een verband bestaat tussen gehoor en hersenactiviteit. Gehoor heeft invloed op het functioneren van de hersenen (2).
  • U staat meer in contact met uw omgeving, dit vergroot uw sociale contacten.
  • U heeft meer energie omdat het volgen van gesprekken minder moeite kost. 
  • Goed horen is belangrijk voor uw veiligheid. Om alarmsignalen op te vangen, maar ook om in het verkeer alles om u heen mee te krijgen.

Een hoorcheck geeft inzicht

Om uw gehoor gezond te houden, is het belangrijk om het regelmatig te laten checken. Een hoorcheck geeft een goede eerste indicatie over de status van uw gehoor. Maak een afspraak bij Beter Horen om te weten hoe het met uw gehoor gaat.

Wat houdt een gratis hoorcheck precies in?

Onze deskundige en professionele audiciens stellen u enkele vragen over uw levensstijl en hoorwensen. Daarna testen zij uw gehoor. Dit duurt maximaal 30 minuten. Na de uitslag van de gehoortest geven zij een persoonlijk advies, afgestemd op uw wensen en situatie.

De beste oplossing voor uw situatie

Als uit de hoortest blijkt dat u geen gehoorverlies heeft, dan is het natuurlijk fijn om te weten dat uw gehoor nog prima in orde is. Blijkt uit de test dat er voor u verbetering van uw gehoor mogelijk is? Dan zoeken we samen naar de beste oplossing die bij u past. 

De Nationale Hoorcheck Campagne

Met onze Nationale Hoorcheck Campagne willen we mensen bewust maken van het belang van het gehoor op de lichamelijke en geestelijke gezondheid en de invloed ervan op de algehele kwaliteit van leven. Daarom nodigen we iedereen uit om preventie te starten met een gehoorcheck en helpen we mensen met een (beginnend) gehoorverlies om de signalen te herkennen en actie te ondernemen.

1 Bron: SiRM-rapport in 2019 
2 Bron: INSERM-onderzoek in 2018 uitgevoerd onder meer dan 3.600 mensen

Kom langs voor een gratis hoortest Maak een afspraak

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel