image

Luistersituaties

Voor elke situatie het juiste hoortoestel

Bij het tv kijken, tijdens gesprekken, in het theater, het verkeer... overal kan slechthorendheid u belemmeren. Voor de keuze van een hoortoestel bepaalt u samen met de audicien in welke situaties u gehoorproblemen heeft. En hoe we die kunnen oplossen. 

Je luistert anders naar een concert van je lievelingscomponist dan naar het geroezemoes van je collega’s. Als u slecht hoort, zult u dus eerst moeten bepalen in welke situaties u beter wilt horen. Soms is dat alleen onder bepaalde omstandigheden. Aan de hand van een vragenlijst brengen we in kaart welke luistersituaties juist voor ú belangrijk zijn.

Welke luistersituaties bestaan er?

Luistersituaties hebben te maken met uw persoonlijke levensstijl. Wanneer ervaart u hinder van uw gehoorverlies? We onderscheiden drie verschillende niveaus.

1. Eenvoudige luistersituaties
Bent u altijd in een stille omgeving, zonder veel rumoer of mensen om uw heen? Dat noemen we een eenvoudige luistersituatie. Met een hoortoestel voor zulke omstandigheden kunt u de ander in een gesprek weer goed verstaan. Thuis of op het werk, als er maar niet te veel omgevingsgeluid is.

2. Alledaagse luistersituaties
Bent u weleens in een rumoerige omgeving? Een verjaardag, een vergadering of met vrienden in een café? Een hoortoestel voor zulke luistersituaties onderdrukt omgevingsgeluiden. U hoort spraak natuurlijker en kunt weer actief deelnemen aan uw sociale leven.

3. Complexe luistersituaties
Wilt u in drukke en rumoerige situaties gesprekken goed kunnen volgen, naar muziek kunnen luisteren en genieten van alle mooie geluiden om u heen? Daarvoor hebben we zeer geavanceerde hoortoestellen. Die bieden de hoogste kwaliteit in geluidsbeleving en maximaal comfort in dragen en bediening. U verstaat en hoort alles weer goed, ook onder lastige omstandigheden.

Met welk toestel gaat u beter horen? Uw gehoor, levensstijl en bijbehorende wensen zijn natuurlijk strikt persoonlijk. Maar wat uw hoorprobleem ook is, wij hebben er een passende oplossing voor. Wacht niet langer en kom langs voor een eerlijk advies. Een afspraak is zo gemaakt. 
Met de online hoortest krijgt u snel een indicatie van de kwaliteit van uw gehoor.