Luidspreker-in-het-oor hoortoestel LIHO

Luidspreker-in-het-oor - LIHO

Strakker en slanker.

Een LIHO hoortoestel, (ook wel RIC genoemd - Receiver In the Canal) zijn kleiner dan achter-het-oor hoortoestellen, omdat de luidspreker zich in de gehoorgang bevindt. Via een dun draadje dat over het oor loopt is het verbonden met een kleinere behuizing, de luidspreker zit immers al in het oor. Het is een populaire oplossing omdat het onopvallend is, een hoge geluidskwaliteit heeft, en in veel gevallen van gehoorverlies uitkomst biedt.

Een kleine behuizing

Gemak

Optimaal hoorcomfort

Een kleine behuizing

Bijna onzichtbaar.

De behuizing van een luidspreker-in-het-oor hoortoestel is kleiner en slanker dan het klassieke hoortoestel. Het valt vaak volledig achter het oor weg en de kleur van de behuizing kan aan uw haar of huidskleur worden aangepast. Omdat het slangetje tussen de behuizing en het oorstukje ook heel dun is valt het dragen van een LIHO of RIC hoortoestel nagenoeg niet op
koppel met hoortoestellen in de bioscoop

Gemak

Licht en handzaam.

LIHO of RIC gehoorapparaten zijn gemakkelijk in te doen met slechts één hand! De behuizing biedt ruimte aan de batterij of accu en de programmaknop. Ondanks hun geringe gewicht blijven ze prima zitten tijdens het dragen.
met hoortoestel in bioscoop

Optimaal hoorcomfort

Natuurgetrouwe geluidsweergave

Een luidspreker-in-het-oor hoortoestel zit niet alleen comfortabel, het biedt ook een optimale geluidsweergave omdat de luidspreker zich direct in uw oor bevindt. 
koppel danst

Ontdek onze hoortoestellen

Beter Horen heeft verschillende soorten en modellen hoortoestellen: van standaard tot de laatste technologie. Onze experts leggen de verschillen tussen alle gehoorapparaten graag aan u uit en gaan samen met u op zoek naar de beste oplossing.

koppel met hoortoestellen gebruikt tablet

Bluetooth

Altijd draadloos verbonden

Bekijk de producten
oplaadbaar gehoorapparaat

Oplaadbaar

Altijd op volle kracht

Bekijk de producten
man met tablet

Onzichtbaar

De meest discrete oplossing

Bekijk de producten

De combinatie van prestaties en discretie

De Luidspreker-in-het-oor hoortoestellen zijn niet voor niets het populairste soort. De combinatie van goede prestaties, relatief onopvallend te dragen en veel functionaliteiten maakt dat dit type hoortoestel vaak gekozen wordt.

Leef onbezorgd met hoorapparaten

Audicien geeft uitleg over schoonmaken hoortoestel

Reiniging en onderhoud van hoortoestellen

Het goed verzorgen van uw hoortoestellen is essentieel voor het behoud van optimale prestaties: bij regelmatig onderhoud zult u geen enkel geluid hoeven missen.

Lees meer
vrouw met hoortoestel

Routine controles

Onze experts staan voor u klaar om periodiek de kwaliteit van uw gehoor gratis maar ook vakkundig te controleren.

Lees meer

Luidspreker-in-het-oor hoortoestellen (LIHO/RIC)

Wat is een LIHO hoortoestel?

Een LIHO hoortoestel is een hoortoestel waarvan de luidspreker zich in de gehoorgang bevindt. LIHO betekent letterlijk Luidspreker In Het Oor. Geluid wordt zo direct overgedragen en zorgt voor een beter spraakverstaan. Via een dun en bijna onzichtbaar draadje is de luidspreker verbonden met het hoortoestel achter het oor. Een hoortoestel met een luidspreker in het oor heeft een hoge geluidskwaliteit. LIHO hoortoestellen zijn een stuk kleiner dan AHO (achter het oor) hoortoestellen, maar zijn net zo betrouwbaar. In het Engels wordt het een Receiver In The Canal (RIC) hoortoestel genoemd.

Hoog draagcomfort

Een kleine behuizing

Een LIHO hoortoestel heeft een kleine behuizing en is daardoor licht en handzaam. U kunt een LIHO hoortoestel makkelijk met één hand in- en uitdoen. De kleine behuizing zit achter het oor en is bijna onzichtbaar. Dit maakt dat een LIHO/RIC hoortoestel fijn draagt en niet opvalt.

Helder en natuurlijk geluid

Kwalitatief geluid

Naast draagcomfort heeft een luidspreker-in-het-oor hoortoestel ook een hoge geluidskwaliteit. Dit komt doordat de luidspreker zich vlak bij uw trommelvlies bevindt. Het geluid wordt rechtstreeks overgedragen. U ervaart een helder en natuurlijk geluid zonder ruis. Een LIHO hoortoestel kan ook verschillende frequenties versterken, waardoor uw spraakverstaan beter is. In lawaaiige omgevingen kunt u gesprekken beter volgen.

Grotere batterijen

Lange batterijduur

Door de relatief grote batterijen heeft een LIHO/RIC hoortoestel een lange batterijduur. Zo gaan de batterijen tussen de 4 en 10 dagen mee. De precieze batterijduur hangt natuurlijk af van hoe veel/vaak u uw hoortoestel draagt.

Nadelen luidspreker-in-het-oor hoortoestel

De luidspreker van een LIHO hoortoestel wordt beschermd met een oorstukje. Toch kunnen hoortoestellen met een luidspreker in het oor snel verstopt raken door oorsmeer. Ze bevinden zich ten slotte diep in uw oor. Vooral bij hoge oorsmeerproductie, of bij een loopoor, kan de luidspreker snel verstoppen. Hoortoestellen met een luidspreker in het oor zijn daarom gevoeliger voor defecten.

Voor wie is een luidspreker-in-het-oor hoortoestel geschikt

Luidspreker-in-het-oor hoortoestellen zijn geschikt voor iedereen met gehoorverlies. Met name als u lichte tot matige doofheid heeft. Bent u op zoek naar een hoortoestel dat niet erg opvalt, dan is een LIHO hoortoestel iets voor u. Ze zijn ten slotte bijna onzichtbaar en beschikbaar in veel verschillende uitvoeringen. Er zijn zelfs mogelijkheden om uw hoortoestel aan te passen naar de kleur van uw haar of huid. Ook zijn LIHO/RIC hoortoestellen makkelijk te verbinden met uw draadloze apparaten. Denk aan een smartphone of televisie. Dat maakt een LIHO gehoorapparaat erg populair.

Waar zit de luidspreker van een hoortoestel?

De luidspreker van een LIHO hoortoestel zit in de gehoorgang, dicht bij het trommelvlies. Het maakt het hoortoestel klein en onopvallend. 

Ontdek de ampli-energy micro

De ampli-energy micro is ons nieuwste hoortoestel met 25% compacter design dan de vorige. De batterij gaat tot 24 uur lang mee.

ampli-energy R L

Ontdek de meest geavanceerde technologie voor het beste spraakverstaan. De ampli-energy R L kost u minder luisterinspanning.

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel