10 januari 2018
Rubriek Gehoor

9 tips om thuis beter te horen

Met de juiste inrichting en indeling van uw huis kunt u het hoorcomfort in huis flink verbeteren. Dit is voor iedereen prettig, maar zeker voor mensen die minder goed horen. Bekijk onze tips voor het verbeteren van de akoestiek en maak uw woonomgeving zo aangenaam mogelijk.

10 januari 2018
Rubriek Gehoor
Lees meer
Terug

Werk aan de weg voor slechthorenden

 goed horen is belangrijk in het werk..
08 juni 2017
Rubriek Gehoor

Werk aan de weg voor slechthorenden

Kan ik als slechthorende toch mijn droombaan krijgen? Hoe krijgt mijn werkgever er begrip voor dat ik minder goed hoor? Zijn er mogelijkheden om mijn werkplek aan te passen? Zomaar wat vragen waar u mee rond kunt lopen als u werkt én slechthorend bent. Misschien u ook?

Online keuzewijzer helpt slechthorende werknemers

Om al die vragen te beantwoorden heeft Stichting Hoormij de website Hoorwerkwijzer.nl ontwikkeld. Een keuzewijzer voor iedereen die last heeft van geluid op de werkplek of minder goed hoort, maar wel graag wil blijven werken. En hoe je dat bespreekbaar maakt.
 

Begrip kweken op de werkvloer

Als slechthorende kom je regelmatig hobbels tegen. Deze hobbels worden behandeld op de website en zijn opgedeeld in thema’s zoals veiligheid, communicatie en begrip. Tips en adviezen die nuttig zijn om te lezen, maar vooral ook om te delen met uw werkgever of collega’s. Zo kunnen zij zich beter in uw situatie verplaatsen. Soms wordt er ook verwezen naar andere, nuttige organisaties die u verder kunnen helpen.
 

Werknemers blij, werkgever blij

Stichting Hoormij pleit ervoor om slechthorende werknemers in hun kracht te laten. Zodat u ook met gehoorverlies kunt bijdragen aan de maatschappij en een hogere kwaliteit van leven behoudt. En voor werkgevers is het interessant om een goede werknemer te kunnen behouden met slechts een kleine investering in middelen en een werkplekaanpassing. Aan het werk dus maar?

 

Ga hier naar HoorWERKwijzer.nl 

 

Beter Horen sponsort hoorWERKwijzer.nl

jun 8th 2017
Rubriek Gehoor