nazorg en service hoortoestel

Onderhoud van uw hoortoestel - video's

Stap-voor-stap uitleg

Goed onderhoud van uw hoortoestel is belangrijk. Zo blijft  uw hoortoestel langer werken en u blijft beter horen. Op deze pagina vindt u video´s waarin wij uitleggen hoe u uw hoortoestel zelf onderhoudt. Stap-voor-stap instructies om een batterij, een slangetje of tip te vervangen. Of uw hoortoestel goed schoon te maken en te drogen. U vindt de belangrijkste handelingen hier.

Batterij vervangen

Een hoortoestel werkt op batterijen. Deze gaan meestal 3 tot 5 dagen mee. Afhankelijk van het type batterij en hoe hard uw toestel moet werken. Het toestel geeft een kort piepje of doet het helemaal niet meer, als de batterijen op zijn. U ziet in deze video stap-voor-stap zien hoe u de batterij van een hoortoestel dat u achter het oor draagt.

Vervangen van een slangetje

Het slangetje van u hoortoestel staat bloot aan zweet en stof. Het wordt daardoor na verloop van tijd hard. Het is dan goed om het slangetje te vervangen. U ziet in deze video stap-voor-stap hoe u het slangetje vervangt van uw toestel dat u achter het oor draagt.

Tip vervangen

Een tip, een dome of een parapluutje, het zijn allemaal namen voor het gedeelte van het hoortoestel dat in het oor gaat. U ziet in deze video hoe u eenvoudig de tip van een hoortoestel vervangt.

Oorstukje schoonmaken

Goed onderhoud van uw hoortoestel is belangrijk. Zo blijft uw hoortoestel langer werken en u blijft beter horen. U krijgt in deze video stap-voor-stap uitgelegd hoe u het oorstukje van uw hoortoestel met een ultrasoon reiniger schoonmaakt.

Gebruik van de droogdoos

Uw hoortoestel zit vol met electronica. Dat gaat niet goed samen met vocht. Het is daarom belangrijk het vocht uit uw toestel te onttrekken. In deze video ziet u hoe u uw hoortoestel droogt met een droogdoos.

Reinigen met de PerfectClean

Als u een hoortoestel draagt dan weet u waarschijnlijk dat goed onderhoud belangrijk is. Wij helpen u daar graag bij. In deze video ziet u hoe u uw hoortoestel schoonhoudt met de Perfect Clean.