23 juni 2016
Rubriek Martin de Jong

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw hoortoestellen

Wanneer u uw hoortoestellen zo’n 15 uur per dag draagt, betekent dit dat u ze per jaar ongeveer 5.500 uur in hebt. Na vijf jaar hebben de hoortoestellen meer dan 27.000 uur gewerkt! In weer en wind, in de zon en in de regen. Goed onderhoud is dan ook zéér belangrijk voor de levensduur van uw hoortoestellen zodat u optimaal kunt blijven verstaan. 

23 juni 2016
Rubriek Martin de Jong
Lees meer

Het geheime leven van klanken

Geluidkunstenaar Hans van Koolwijk onderzoekt al ruim dertig jaar het oerfenomeen geluid. Zijn boek heet KLANK IS MATERIE.
Lees verder

Krachtige droogtabletten voor hoortoestellen

​Wat baalde ik toen ik ontdekte dan mijn gloednieuwe, peperdure mobiele telefoon meedraaide met de bonte was! Natuurlijk zette ik meteen de wasmachine stil en haalde het apparaat eruit, maar dat zat al een half uur in de wasmachine. Het venster van de telefoon stond halfvol met water. Ik heb meteen de accu en de simkaart eruit gehaald en het apparaat op de vensterbank gedroogd.
Lees verder

Slechthorendheid bij kinderen

Als ouder hoop je altijd dat je kind volledig gezond geboren wordt en dit ook zijn hele leven zo blijft. Helaas is dit niet altijd het geval. Soms wordt dit gelijk na de geboorte duidelijk en soms komt men pas later tot de ontdekking dat een kind slechthorend is.

Lees verder

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw hoortoestellen

Wanneer u uw hoortoestellen zo’n 15 uur per dag draagt, betekent dit dat u ze per jaar ongeveer 5.500 uur in hebt. Na vijf jaar hebben de hoortoestellen meer dan 27.000 uur gewerkt! In weer en wind, in de zon en in de regen. Goed onderhoud is dan ook zéér belangrijk voor de levensduur van uw hoortoestellen zodat u optimaal kunt blijven verstaan. 

Lees verder

Het onzichtbare hoortoestel

Ik werk in de vestiging in Sneek. Laatst wilde een klant haar hoortoestel laten afstellen. Dat is een klein, bijna onzichtbaar hoortoestel.
Lees verder

Zwemdopjes: gehoorbescherming in het water

Vooral kinderen zijn ’s zomers veel in het water. Maar bij kinderen met tijdelijke oorproblemen, ontstekingen of gevoelige oren kan zwemwater problemen veroorzaken. Soms raadt de KNO-arts daarom zwemmen af. Voor een kind in de zomervakantie is dat een hele kwelling.

Lees verder

Doof aan een oor? Kies voor een cros-hoortoestel

Al meer dan een jaar pas ik bij mensen met één doof oor een cros-hoortoestel aan. Ik zie welke grote verbeteringen het hoortoestel deze klanten heeft gebracht. Vandaar dat ik er graag wat meer over vertel.

Lees verder

Met ruisonderdrukker eindelijk weer slapen

Tinnitus betekent dat je een piep, suis of ander geluid hoort dat er niet is. Iedereen heeft daar wel eens last van. Bijvoorbeeld na een rumoerig feestje of een concert. Maar sommige mensen ervaren dit voortdurend.

Lees verder

Hoortoestellen verbeteren kwaliteit van leven

Onbehandeld gehoorverlies kan leiden tot depressies en angst. “Veel slechthorende mensen worstelen in stilte met hun gehoorverlies. Ze proberen het contact met de buitenwereld te behouden maar zoeken geen hulp.” Aldus de Amerikaanse psycholoog David Myers.
Lees verder

Audiogram lezen

Een audiogram is een grafische weergave van de werking van uw gehoor. Er bestaan verschillende soorten audiogrammen. Met het woord ‘audiogram’ wordt meestal een toonaudiogram bedoeld. Dit maakt een audicien tijdens een gehoortest om te zien hoe goed uw gehoor is.
Lees verder

Vrouwen horen beter dan mannen

Venus wint als we het over horen hebben. Want vrouwen horen beter dan mannen! Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het mannelijk gehoor​ twee keer zo snel afneemt als bij vrouwen. Daarnaast hebben vrouwen over het algemeen tot hun vijftigste jaar een hogere hoorgrens bij een spraakfrequentie van rond de 1000 hertz. Volgens sommige experts kan dit voor een deel het verschil verklaren in luister- en leervaardigheden en zijn vrouwen daarom betere praters.
Lees verder

Gratis nazorg, ook op vakantie

Als een klant een hoortoestel heeft aangeschaft, moet dat continu goed blijven functioneren om daadwerkelijk voor een verbeterd gehoor te zorgen. Regelmatig onderhoud en service zijn daarom belangrijk. Bij Beter Horen is deze nazorg voor vijf jaar (gedurende de hele levensduur van het hoortoestel) inbegrepen. Zo hebben we in de zomermaanden in onze winkel ook veel klanten van andere Beter Horen winkels geholpen, die op vakantie waren bij ons in de buurt.

Lees verder

Gehoorbescherming bij tinnitus

Circa anderhalf jaar geleden bezocht een man van rond de 30 jaar, voor het eerst onze winkel. Hij had last van heftig oorsuizen aan zijn rechterzijde. De KNO-arts had hiervoor geen medische oorzaak kunnen vaststellen. Op advies van het audiologisch centrum koos hij voor een hoortoestel met een zogenaamde tinnitusmaskeerder. Een tinnitusmaskeerder of tinnitusmasker, zoals het ook wel eens genoemd wordt, maakt zelf (een ruisachtig) geluid. Doel hiervan is dat mensen hierdoor hun eigen tinnitus minder of zelfs niet meer horen. Dit hoortoestel bracht mijn klant in ieder geval de nodige verlichting.

Lees verder

Hoorhulpmiddelen met bluetooth

Bluetooth is een communicatietechniek waarmee we steeds gemakkelijker draadloos contact kunnen maken met heel veel apparaten in onze omgeving. Een bekend voorbeeld is de mobiele telefoon. Dankzij bluetooth kan deze draadloos communiceren met uw hoortoestel. U hoeft het telefoontoestel niet meer bij uw oor te houden, u heeft geen last meer van gepiep en kunt het gesprek optimaal verstaan.

Lees verder

Eerste hulp bij oorsuizen

​Een verpleegkundige is ongeveer 15 jaar geleden geopereerd aan haar rechteroor. Alleen aan haar rechterzijde heeft ze een gehoorverlies. Hiervoor draagt ze aan de rechterkant al jaren een hoortoestel en dat beviel tot nu toe goed. Sinds een half jaar heeft ze echter hevige tinnitusklachten. Vooral ’s nachts hoort ze brom- en sisgeluiden. Dit is begonnen na een zeer stressvolle periode.

Lees verder

Oordoppen zorgen voor goede nachtrust

Soms hebben kinderen leuke uitspraken, maar mijn man kan er ook wat van. Een paar weken geleden heb ik afdrukjes gemaakt van zijn oren. Ik snurk namelijk volgens hem en daarom wilde hij graag "slaapdoppen" om minder te horen. Dat kan, want die verkopen wij ook bij Beter Horen. Ik had al eens een paar universele slaapdoppen meegenomen en dat hielp inderdaad heel goed. Daarom moesten we nu maar eens doppen op maat maken.

 
Lees verder

Hoortoestellen goed voor balans 65-plussers met gehoorverlies

Het evenwicht van senioren met gehoorverlies is beter wanneer zij hun hoortoestellen gebruiken. Dit laat Amerikaans onderzoek van Washington University School of Medicine in St. Louis zien.
Lees verder

Hoorhulpmiddelen worden steeds populairder

We merken bij ons in de winkel dat we naast hoortoestellen steeds meer hoorhulpmiddelen aanpassen. Denk aan een apparaat waarmee je de televisie beter kunt verstaan of een hulpje om de deurbel beter te horen.

Lees verder

Goede communicatie: tips voor slecht- en goedhorenden

Voor goed- en slechthorenden is het niet altijd even gemakkelijk om samen een gesprek te voeren. Daarom hier enkele simpele tips om de communicatie soepeler te laten verlopen.
Lees verder

Wat mag een hoortoestel kosten?

‘Wat kost een hoortoestel?’ Als er iemand onze hoorwinkel binnenkomt met een recept voor hoortoestellen, dan is dat vaak de eerste vraag. Die vraag doet me altijd denken aan mijn eigen eerste werkdag bij Beter Horen.

Lees verder