image

Tinnitus therapie

De verlichting van onze Tinnitus therapie

U wordt moe en moedeloos van die piep in uw oren. Daar kan iets aan gedaan worden. Wij hebben een innovatieve behandeling die bij veel mensen met een specifieke soort van tinnitus effect heeft. Dat betekent dat deze mensen aanzienlijk minder klachten hebben na de behandeling. Wij helpen u in onze unieke Tinnitus Behandelcentra om de gevolgen van de continu aanwezige tinnitus te beperken. Zo wordt het leven weer draaglijk.


Welkom in de Beter Horen Tinnitus Behandelcentra

Wij begrijpen welke impact oorsuizen op het dagelijks leven heeft. We zijn er dan ook trots op dat wij als eerste in Nederland een vernieuwende tinnitus behandeling aanbieden in vijf tinnitusbehandelcentra. Deze Akoestische CR® Neuromodulatie therapie helpt mensen met een specifieke soort tinnitus. We hebben hier inmiddels zelf hele goede ervaringen mee. In Groot-Brittannië gebruikt men de Akoestische CR® Neuromodulatie therapie al enkele jaren met succes.
 


Zo werkt de Akoestische CR® Neuromodulatie Therapie

De therapie maakt gebruik van een apparaatje (vergelijkbaar met een MP3-speler of iPod) dat functioneert als Neurostimulator. We sturen via een set van earphones verschillende stimulatietonen uit naar hyperactieve zenuwcellen. Hierdoor reageren de zenuwcellen op den duur anders op geluid. Zo leren we de zenuwcellen die de tinnitus veroorzaken af om signalen te sturen naar andere zenuwcellen. De hyperactieve zenuwcellen worden als het ware ‘gereset’.


De tinnitus behandeling in 5 stappen

1. Afspraak
Via ons speciale tinnitus telefoonnummer 088 0063900 kunt u een eerste gesprek aangaan met een van onze speciaal getrainde telefonisten. Zij verzorgen een eerste screening en bekijken of u in aanmerking komt voor een vervolggesprek. 

2. Gratis voorlichtingsgesprek
Tjdens de telefonische screening kunt u een afspraak maken voor het gratis voorlichtingsgesprek. Tijdens dit gesprek in een van de 17 Beter Horen winkels met een speciaal op tinnitus getrainde audicien zullen de eerste metingen plaatsvinden om zo te kijken of u in aanmerking komt voor onze therapie.

3. Intakegesprek
Blijkt uit het voorlichtingsgesprek dat u in aanmerking komt voor de therapie? Dan maken we een afspraak voor het intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u verschillende hoortesten. Ook leggen we u een aantal vragenlijsten voor en brengen we uw tinnitus in kaart.

4. Inregelen

Na de intake volgt de aanpassing. De Neurostimulator wordt ingeregeld en helemaal afgestemd op uw tinnitus. Dit is een intensieve afspraak die veel van uw concentratie vergt. Geen tinnitus is hetzelfde. Dat vraagt dan ook om een zeer nauwkeurig proces.

5. Vervolgafspraken
Tijdens de behandelperiode heeft u regelmatig vervolgafspraken. Deze zijn enorm belangrijk voor het welslagen van de therapie. Daarbij is de tinnitus specialist zeer benieuwd naar uw ervaringen en wordt de Neurostimulator aangepast op basis van uw bevindingen.

Veelgestelde vragen


Uitstekende resultaten

Net als andere behandelmethoden, biedt ook de Akoestische CR® Neuromodulatietherapie geen garantie dat uw tinnitus symptomen volledig verdwijnen of verminderen. Wel tonen verschillende studies en de ervaringen van patiënten aan dat er opmerkelijk goede resultaten mee te behalen zijn. Driekwart van de mensen die de tinnitustherapie gestart en afgerond hebben hebben een positief effect ervaren. Goed is te vermelden dat ervaring leert dat 10% van de mensen die het gratis voorlichtingsconsult aanvraagt de therapie ook daadwerkelijk start. De overige 90% wordt doorverwezen of onderneemt geen verdere actie.

 

Voor wie is de tinnitus behandeling geschikt?

Niet alle vormen van tinnitus komen in aanmerking voor de Akoestische CR® Neuromodulatie therapie. Hieronder vindt u een aantal voorwaarden:

  • U heeft langer dan 3 maanden chronische subjectieve tinnitus.
  • U heeft last van een pieptoon. Ruis/suis/sis geluid komt niet in aanmerking.
  • Uw tinnitus is geen gevolg van een bepaalde ziekte, zoals de ziekte van Ménière.
  • Uw tinnitustoon is vast te stellen via tinnitus analyse. Dit wordt door middel van een speciale test beoordeeld. De toon is maximaal 10000 MHz.
  • U heeft een niet al te zwaar gehoorverlies (minder dan 80dB).
     


Kosten van de tinnitus behandeling

De kosten voor een eerste intake bedragen € 360,-. De therapiesessies, vervolgafspraken en de aanschaf van de Neurostimulator komen samen op € 3.095,-. In totaal komen de kosten dus neer op €3.455,- Deze kosten worden helaas nog niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Statement Beter Horen

 


Brochure Tinnitus behandeling

Lees alles over onze unieke tinnitus behandeling. Vraag uw eigen exemplaar aan.

Brochure aanvragen