tinnitus therapie

Tinnitus therapie

De verlichting van onze Tinnitus therapie

U wordt moe en moedeloos van die piep in uw oren. Daar kan iets aan gedaan worden. Wij hebben een innovatieve behandeling die bij 75% van de mensen met een specifieke soort van tinnitus effect heeft. Dat betekent dat deze mensen aanzienlijk minder klachten hebben na de behandeling. Wij helpen u in onze unieke Tinnitus Kliniek om de gevolgen van de continu aanwezige tinnitus te beperken. Zo wordt het leven weer draaglijk.


Welkom in de Beter Horen Tinnitus Kliniek

Wij begrijpen welke impact oorsuizen op het dagelijks leven heeft. We zijn er dan ook trots op dat wij als eerste in Nederland een vernieuwende tinnitus behandeling aanbieden in vijf tinnitusklinieken. Deze Akoestische CR® Neuromodulatie therapie helpt mensen met een specifieke soort tinnitus. We hebben hier inmiddels zelf hele goede ervaringen mee. In Groot-Brittannië gebruikt men de Akoestische CR® Neuromodulatie therapie al enkele jaren met succes.
 


Zo werkt de Akoestische CR® Neuromodulatie Therapie

De therapie maakt gebruik van een apparaatje (vergelijkbaar met een MP3-speler of iPod) dat functioneert als Neurostimulator. We sturen via een set van earphones verschillende stimulatietonen uit naar hyperactieve zenuwcellen. Hierdoor reageren de zenuwcellen op den duur anders op geluid. Zo leren we de zenuwcellen die de tinnitus veroorzaken af om signalen te sturen naar andere zenuwcellen. De hyperactieve zenuwcellen worden als het ware ‘gereset’.


Uiterst zorgvuldige instelling

Geen tinnitus is hetzelfde. De toon die u hoort kan laag of hoog zijn, hard of zacht. Ook de plek waar u het geluid ervaart kan variëren. Het instellen van de Neurostimulator is dan ook een zeer nauwkeurig proces. Vanaf het moment dat u de Neurostimulator gaat gebruiken, kan uw tinnitustoon veranderen. Dit is een teken dat de tinnitus behandeling werkt. Het dagelijks gebruik is de eerste 5 tot 7 dagen echt wennen. De therapie duurt 8 maanden. Per dag dient de neurostimulator 6 uur gedragen te worden, hierbij kan u alle dagelijkse activiteiten blijven uitvoeren. Tijdens deze periode komt u een aantal malen terug om de Neurostimulator opnieuw in te stellen. Gewenste resultaten zijn soms pas aan het eind van de tinnitus behandeling goed merkbaar.


De tinnitus behandeling in 5 stappen

1. Afspraak
Via ons speciale tinnitus telefoonnummer 088 0063900 kunt u een eerste gesprek aangaan met een van onze speciaal getrainde telefonisten. Zij verzorgen een eerste screening en bekijken of u in aanmerking komt voor een vervolggesprek. 

2. Gratis voorlichtingsgesprek
Tjdens de telefonische screening kunt u een afspraak maken voor het gratis voorlichtingsgesprek. Tijdens dit gesprek in een van de 17 Beter Horen winkels met een speciaal op tinnitus getrainde audicien zullen de eerste metingen plaatsvinden om zo te kijken of u in aanmerking komt voor onze therapie.

3. Intakegesprek
Blijkt uit het voorlichtingsgesprek dat u in aanmerking komt voor de therapie? Dan maken we een afspraak voor het intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u verschillende hoortesten. Ook leggen we u een aantal vragenlijsten voor en brengen we uw tinnitus in kaart.

4. Inregelen

Na de intake volgt de aanpassing. De Neurostimulator wordt ingeregeld en helemaal afgestemd op uw tinnitus. Dit is een intensieve afspraak die veel van uw concentratie vergt. Geen tinnitus is hetzelfde. Dat vraagt dan ook om een zeer nauwkeurig proces.

5. Vervolgafspraken
Tijdens de behandelperiode heeft u regelmatig vervolgafspraken. Deze zijn enorm belangrijk voor het welslagen van de therapie. Daarbij is de tinnitus specialist zeer benieuwd naar uw ervaringen en wordt de Neurostimulator aangepast op basis van uw bevindingen.

Veelgestelde vragen


Uitstekende resultaten

Net als andere behandelmethoden, biedt ook de Akoestische CR® Neuromodulatietherapie geen garantie dat uw tinnitus symptomen volledig verdwijnen of verminderen. Wel tonen verschillende studies en de ervaringen van patiënten aan dat er opmerkelijk goede resultaten mee te behalen zijn. De innovatieve therapie heeft een hoog slagingspercentage. Bij 75% van de patiënten is hun tinnitus aanzienlijk verminderd na de behandeling.

De media over deze therapie


Ervaringen van patiënten

Wilt u weten hoe patiënten de tinnitus behandeling hebben ervaren? Lees het verhaal van Jan Hilgerson


Voor wie is de tinnitus behandeling geschikt?

Niet alle vormen van tinnitus komen in aanmerking voor de Akoestische CR® Neuromodulatie therapie. Hieronder vindt u een aantal voorwaarden:

  • U heeft langer dan 3 maanden chronische subjectieve tinnitus.
  • U heeft last van een pieptoon. Ruis/suis/sis geluid komt niet in aanmerking.
  • Uw tinnitus is geen gevolg van een bepaalde ziekte, zoals de ziekte van Ménière.
  • Uw tinnitustoon is vast te stellen via tinnitus analyse. Dit wordt door middel van een speciale test beoordeeld.
  • U heeft een niet al te zwaar gehoorverlies (minder dan 80dB).
     


Kosten van de tinnitus behandeling

De kosten voor een eerste intake bedragen € 295,-. De therapiesessies, vervolgafspraken en de aanschaf van de Neurostimulator komen samen op € 2.720,-. Deze kosten worden helaas nog niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Statement Beter Horen


Meer weten over leven met tinnitus?

De audiciens van Beter Horen vertellen u graag meer over oplossingen voor oorsuizen. Maak een afspraak of vraag onze brochure aan over de behandeling.


Brochure Tinnitus behandeling

Lees alles over onze unieke tinnitus behandeling. Vraag uw eigen exemplaar aan.

Brochure aanvragen