Gehoorapparaten met tinnitusmaskeerder

Wat is een tinnitusmaskeerder?

Een tinnitusmaskeerder (ruismaskeerder) is een apparaatje om mogelijke tinnitusklachten te verminderen. Dit geluid probeert de tinnitus te maskeren, zodat u minder last kunt hebben van een piep in het oor, oorsuizen of andere geluiden. Veel IHO- , LIHO- en AHO-hoortoestellen hebben een ingebouwde tinnitusmaskeerder. Bij Beter Horen kunt u gehoorapparaten vrijblijvend uitproberen.

Probeer vrijblijvend uit Maak een gratis afspraak

Hoe werkt een tinnitusmaskeerder?

Een tinnitusmaskeerder maakt een geluid om te proberen tinnitusklachten te verbergen. Deze geluiden kunnen variëren van witte ruis tot natuurlijke geluiden, zoals oceaangolven, bosgeluiden of regen. De bedoeling is dat het geluid de gebruiker afleidt van de tinnitus.

Gehoorapparaat tegen tinnitus

Er zijn gehoorapparaten die u helpen met uw gehoorverlies én tinnitusklachten kunnen verminderen. Deze gehoorapparaten worden afgesteld aan de mate van gehoorverlies. Hierdoor kan de drager beter horen en worden zachte geluiden in zijn of haar omgeving hoorbaar. Door het horen van deze zachte geluiden kunnen de tinnitusklachten soms verminderen.  

Een gehoorapparaat met tinnitusmaskeerder is geschikt voor mensen met en zonder gehoorverlies. Bij tinnitus met gehoorverlies maakt het gehoorapparaat witte ruis of een ander achtergrondgeluid, terwijl het ook nog steeds mogelijk is om spraak te verstaan door versterking van het hoortoestel. Zo heeft de drager zo min mogelijk last van tinnitus en wordt het gehoor zo goed mogelijk verbeterd.

Sommige van deze hoortoestellen met tinnitusmaskeerder kunnen ook verbinding maken met een app die de gebruiker toegang geeft tot een ruime keuze aan muziek en geluiden. Deze app biedt de mogelijkheid om een bepaald geluid af te spelen tijdens het dragen van de hoortoestellen, om de tinnitusklachten te verminderen. Dit is afhankelijk van het hoortoestel en de telefoon die u heeft. Onze deskundige audiciens kunnen u hier meer over vertellen.

Wat kost een tinnitusmaskeerder?

De prijs die u betaalt voor een tinnitusmaskeerder is afhankelijk van verschillende factoren:

  • De mate van gehoorverlies
  • Uw zorgverzekering
  • Uw hoorwensen

Vergoedingen gehoorapparaat

Beter Horen werkt samen met alle zorgverzekeraars. Waar u ook verzekerd bent, u kunt altijd bij ons terecht. Onze deskundige audiciens geven u uitgebreide uitleg over de (eventuele) vergoedingen en mogelijkheden voor uw hoortoestel.

Lees meer
Audicien geeft uitleg over verzekeringen en vergoedingen

Wat te doen tegen tinnitus?

Er is geen bewezen behandeling die tinnitus volledig doet verdwijnen, wel zijn er oplossingen zoals een tinnitusmaskeerder, die de klachten kunnen verminderen. Bij Beter Horen kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een hoortest, zodat u het effect van een tinnitusmaskeerder kunt ervaren. Onze deskundige audiciens onderzoeken uw gehoor en geven advies over de eventuele vervolgstappen.

Boek een gratis hoortest Maak nu een afspraak

Wij staan voor u klaar

Boek een gratis hoortest

Deskundig en professioneel advies.

Boek nu

Doe een online hoortest

In 5 minuten uw gehoor meten.

Start de test

Vind een winkel in uw buurt

Meer dan 200 servicepunten.

Zoek winkel